Tuesday, April 30, 2013

Siapalah aku ini

Hello bloggie..its much easier to post something from smalley even tho u need to deal with 'typo' a lot!..okay, today...my post is related to 'siapalah aku ini'..it sound so depressing but nahhhh, its just a title...

I don't understand why peoples love to waste money? Okay, I admit...I used to be that type of person...but I've changed since 1 year ago...why? Because I've use all my saving money for a purpose. And now, I've no money to be waste...duit sekarang cukup2 je...

There's so many situations that occur around me,, and make me wanna shout "hey you!!! Can u give that money or food or what so ever to someone who in need?...u waste money or food or anything else, n u proud of it"...Bleghhhh. ..this type of person really annoyed me...

I give u an example,  if someone having Samsung galaxy s3, , n when Samsung galaxy s4 has been released,  they want to buy the brand new Samsung galaxy s4...it soooo cooollll to have s4 ...*katanya*...okay, maybe I'm not that type of person yang fanatics dgn technology..but, u already have s3 which is cool, why u want s4? To be cooler? Simpanlah duit untuk kegunaan masa hadapan...bersyukurlah dengan ape yang ade...student je kot kita ni...dr chua pon pakai hanset nokia cikai je...dr wong lagilah...kereta pon macam kereta sorong je...

TETAPI,, siapalah aku ini nak mempersoalakan semua benda ni...hak masing2 kan...lantak depa lah nak buat apa dengan duit depa...aku ni bukan parent or pakcik makcik diorg pon...

One more thing that I don't understand. ..really confusing me..is a type of person yang dah bagi kesenangan, nak kan kesusahan...there's a post in fb, from a malay student....he *whose name cannot be mentioned* is sad...because, he got 2As in SPM...However,  he managed to get two offer letter from local universities..however, his chinese friend who got 10As in SPM was unable to get offer letter from any of the local university...that's why he is sad...it is unfair for the other race in Malaysia...*katanya* and he write a post in fb, menunujukkan ketidakpuashatian dia dalam kes ni...if I was him, I'll be so thankful to god. ..instead of being thankful, he questioned his fate...*Bleghhhh*...

I'm not being racist...please! I love my indian or Chinese friend...BUT, this is our country. ..and 'our' is referred to us, malay...This is Tanah Melayu...kita penduduk asal negara ini...n siapa pulak mereka ini? Mereka asalnya pendatang...tapi mereka juga sudah kita anggap seperti sebuah kekuarga..mereka telah mendapat kerakyatan kekal untuk terus menetap di bumi Malaysia...sungguh baik hati kita...

N dont u guys think that, sebagai tuan rumah, kita perlulah diberikan sedikit kelebihan...why u need to question the benefits that u got...dont u know how to be thankful?its easy...just appreciate every single things that u got..

TETAPI,, siapalah aku ini nak persoalkan pendirian mereka...aku ade pendirian aku...mereka ada pendirian mereka..hormat pandangn masing2 dan mereka akan hormat pandangn kita. Maaf kalau selama ni ade mengguris perasaan, ade yang terasa dengn benda yang aku share...satu je yang aku nak dari dulu sampai sekarang...kita semua bersatu... :)

No comments: