Tuesday, April 30, 2013

Siapalah aku ini

Hello bloggie..its much easier to post something from smalley even tho u need to deal with 'typo' a lot!..okay, today...my post is related to 'siapalah aku ini'..it sound so depressing but nahhhh, its just a title...

I don't understand why peoples love to waste money? Okay, I admit...I used to be that type of person...but I've changed since 1 year ago...why? Because I've use all my saving money for a purpose. And now, I've no money to be waste...duit sekarang cukup2 je...

There's so many situations that occur around me,, and make me wanna shout "hey you!!! Can u give that money or food or what so ever to someone who in need?...u waste money or food or anything else, n u proud of it"...Bleghhhh. ..this type of person really annoyed me...

I give u an example,  if someone having Samsung galaxy s3, , n when Samsung galaxy s4 has been released,  they want to buy the brand new Samsung galaxy s4...it soooo cooollll to have s4 ...*katanya*...okay, maybe I'm not that type of person yang fanatics dgn technology..but, u already have s3 which is cool, why u want s4? To be cooler? Simpanlah duit untuk kegunaan masa hadapan...bersyukurlah dengan ape yang ade...student je kot kita ni...dr chua pon pakai hanset nokia cikai je...dr wong lagilah...kereta pon macam kereta sorong je...

TETAPI,, siapalah aku ini nak mempersoalakan semua benda ni...hak masing2 kan...lantak depa lah nak buat apa dengan duit depa...aku ni bukan parent or pakcik makcik diorg pon...

One more thing that I don't understand. ..really confusing me..is a type of person yang dah bagi kesenangan, nak kan kesusahan...there's a post in fb, from a malay student....he *whose name cannot be mentioned* is sad...because, he got 2As in SPM...However,  he managed to get two offer letter from local universities..however, his chinese friend who got 10As in SPM was unable to get offer letter from any of the local university...that's why he is sad...it is unfair for the other race in Malaysia...*katanya* and he write a post in fb, menunujukkan ketidakpuashatian dia dalam kes ni...if I was him, I'll be so thankful to god. ..instead of being thankful, he questioned his fate...*Bleghhhh*...

I'm not being racist...please! I love my indian or Chinese friend...BUT, this is our country. ..and 'our' is referred to us, malay...This is Tanah Melayu...kita penduduk asal negara ini...n siapa pulak mereka ini? Mereka asalnya pendatang...tapi mereka juga sudah kita anggap seperti sebuah kekuarga..mereka telah mendapat kerakyatan kekal untuk terus menetap di bumi Malaysia...sungguh baik hati kita...

N dont u guys think that, sebagai tuan rumah, kita perlulah diberikan sedikit kelebihan...why u need to question the benefits that u got...dont u know how to be thankful?its easy...just appreciate every single things that u got..

TETAPI,, siapalah aku ini nak persoalkan pendirian mereka...aku ade pendirian aku...mereka ada pendirian mereka..hormat pandangn masing2 dan mereka akan hormat pandangn kita. Maaf kalau selama ni ade mengguris perasaan, ade yang terasa dengn benda yang aku share...satu je yang aku nak dari dulu sampai sekarang...kita semua bersatu... :)

Sunday, April 28, 2013

Ape jadik kalau.....

Okay...buat post dr smalley lagi...skrg ni kan semua org tgah demam pru...dekat fb, berderet org post or share pasal parti masing2...pastu ade jugak orang yang menyampah dengan situasi bergaduh sana sini...perang keyboard..
Tapi hak masing2 lah ye...okay..post kali ni pasal pru13 lah of koz.
Ape kalau jadik PR yang pegang malaysia? Sbb puak sana yakin betullah diorg menang...tapi...kalau PR menang la kan...yang paling affected mesti johor...

Nak tau sebab ape..lu pikir lah sendiri...k bye!

Saturday, April 20, 2013

Smalley

Hello there...
Hari ni nak post pasal smalley...hanset baru ak...mak ngan ayah kongsi duit,, belikan aku samsung galaxy s3 mini...sebab tu ak bagi nama dia smalley...sebab dia mini...btw,, thanks mak n ayah...
Smalley akan jadi lebih berilmiah dari purplie...tapi tu manifesto jelah...manifesto bukan janji...haha...
Btw,, samsung is much more interesting than apple...maybe sebab dh bosan kot...tapi purplie akan sentiasa di hati..banyak memori kot dengan purplie even dia lembap macam siput babs...yelah, 32g kan...sebab tu banyak memori :))
Oklah..actually ak buat post ni dr smalley...banyak gila typo..menyampah aku..okay, x biasa lagi...
Btw,, sebelum habes...1M4U dh sampai...nak tau sape 1M4U? ? Tengok gamba kat bawah ni..huhu..

Okay...till then,  gudnyte :)

Sunday, April 14, 2013

choices

in life, there's so many things that u need to choose..and sometimes, u dont know which one is better..then, u follow ur so-called "gut feeling",,but then, it might be a wrong choice...n u will regret it for not choosing the other one...life is complicated..

the same goes to me..when i have a choice, i tend to choose the bad one..why? because it seems more interesting and enjoyable..i'm not thinking of the consequences.. everytime i make a mistake for choosing the wrong choice, i regret. but then, i'll do it again n again n again..why r?? i'm confuse..

now, i need to control myself...if something is clearly not good or bad form me, i need to avoid that choice even though it seems happening and interesting and wonderful.. u know urself better than others..make sure u make the best decision for ur life. :)

"life would be better if u choose to make it better" -ryan-

its all about choices :)

our lives are a sum of the choices we have made

Saturday, April 6, 2013

ryan higa love story

hey guys..
okay,,aku mmg lembap dan lambat...aku baru kenal ryan higa ...
okay,,mmg lembap...sedangkan dia dah buat video since 2006 (kottttt)...
tapi,,ape yang menarik nak dikongsi kat blog aku,,ade rumor antara aku, sarah dan abby yang mengatakan ryan higa ni gay...eeeeeuuuuuuuu!!! aku geli dengan orang gay...geli sangattttt....i hate LGBT (off topic sekejap)


so,,aku pon sedih lahhhh...hahahha,,aku mmg over siket...histrionic personality kate...padahal rumor tu datangnya dari kepala otak sarah,,,n dia sampaikan kat kitorang...abby x percayalah,,tapi aku ade 50% percayalah...soooo,,aku pon mulakan lah research aku...mmg x de keja weekend2 carik pasal ryan higa kannnnn...tapi aku mmg x de keja pon...bosan dah studyyyy

bila aku mencarik dan mencarik dan mencarik....actually x delah carik sangat...banyak tengok video je..okay sambung,,,bila aku carik dan carik dan carik,,,ryan mmg ade girlfriend dulu...nama dia tarynn nago (bangsa ape entah)...tarynn ni ade dalam beberapa video ryan n diorang dua sgt cute okayyyyyyy...

okay,,pompuan tulah tarynn...

                                     

tarynn ade dalam "twilight", "new moon", "house" (version ryan higa) n banyak lagi lah...n diorang selalu buat webcam same2...comellah diorang dua,,,dengan ryan yang masih budak2 lagi...serius comellll....

                                       


                                        


                                         

diorang couple since 2003 (koooottttt)...tapi mase 2009 diorang clash...aku x taulah sebab ape...x carik detail lagi..so,,tarynn jelah last girlfriend ryan higa...sampai sekarang ni,,dia masih single...n ape yang aku dapat conclude kan berdasarkan kajian aku terhadap ryan higa selama 1 hari ni,,,ryan actually patah hati gila..so,,dia dah x nak couple, sampailah skrg...

n seperti yang kita semua tau,,antara penyumbang terbesar kepada populasi gay dekat dunia ni, kecewa dgn perempuan...so, konklusinya kat sini,,ryan higa maybe gay??? urgggghhhhhhhhhh!!!!eeeeeuuuuu........
sebab tu lah die buat video2 macam ni kan...

 
Reality vs Expectation: Romance (2013)


The worst boyfriend ever (2012)

n yang paling x menahan.....
Bromance (2012)

okay,,maybe bromance tu pasal brotherhood between friends (brother from another mother) kannnn...tapi cuba dengar chorus dia ......
"bromance,,,nothing really gay about it,,,not that there's,,,anything wrong with being gay"...
ermmmmmmmmmmm.....eeeeeeeuuuuuu!!!



okay,,,maybe i'll exaggerated a little bit,,tapi aku tetap rasa,,ryan higa ade potential untuk jadi gay..

nahhhhhhhh,,,just kidding...he's still funny and handsome :)) 


TEEHEE :)))

P/S: btw,,sarah kate,,sape pakai subang sebelah tu maknanya gay...cuba tengok gambar kat atas..ermmmmm...
n lagi satu,,aku mmg letak beberapa quote from ryan higa..teehee :))