Wednesday, April 18, 2012

mansuh PTPTN-nonsense!

okay,,bismillahirrohmanirrohim..

aku takut post aku kali ni penuh emosi..aku harap x lah,,tapi probability nak emosi tu tinggi..

okay,,pasal hal ehwal semasa..

ada kawan aku tweet,,dia bosan dengan orang yg kuat politik ni,,masing2 nak salahkan satu sama lain..bosan dengan drama2 ni semua..

well,,he's right...

dan yang sedang diperkotak katikkan ni hanyalah orang Melayu..mungkin bangsa lain jugak ada yang terlibat dalam politik...tapi diorang 'senyap'

orang melayu,,baru kena cucuk sikit dah melenting..okay,,aku pun sama je..

aku mengaku,,aku memang pro-kerajaan..so aku tend untuk salahkan pakatan rakyat all the time..

aku x suka diorang mainkan agama, aku x suka Lim Guan Eng suka hati mainkan ayat al-Quran, aku x suka bila perjuangan mereka semakin kabur,,daripada mewujudkan negara islam kpd negara kebajikan dengan mudahnya..mana perjuangan sebenar diorang?

tapi aku pun x suka bila orang melayu terus-terusan bertikam lidah sesama sendiri..paling aku x suka,,perkataan kesat keluar dan mencaci satu sama lain...contoh terdekat,,diri aku sendiri..ak memang suka membodohkan 'golongan mahasiswa tu' esp adam adli...bila masa tah aku nak datang mintak maaf kat dia..

aku mengaku,,kalau aku bercakap pasal politik dgn org2 yg sekepala dgn aku,,ak tend untuk membodohkan ramai orang..Astaghfirullahhalazim...aku harap ,,aku dapat ubah tu,,n jadik more rational..

well,,kerajaan pon,,ada benda yang aku x suka..kau pemimpin,,tunjuk cara baik boleh tak..tunjuk akhlak baik..kalau x de angin,,masakan pokok akan bergoyang...STOP ALL THE CORRUPTION!..be honest..is it that difficult? i dont get it..

banyak aku nak cakap,,PTPTN......kalau korang pro-pembangkang yg kuat sekali pun,,isu nak mansuhkan PTPTN is really nonsense..sama kes dengan nak hapuskan tol..cakap memang senang..x kan nak suruh parents aku bayar cukai berganda2 lepas ni..btw,,aku pon dah nak kerja..x nak aku bayar cukai melambung lambung..

sedih bila,,yang beriya2 nak PTPTN dimansuhkan ni orang melayu..abang2 yg berdemo tu..meh sini nak bagi tau..hukum bayar hutang itu wajib..saya ni cetek ilmu agama, tapi saya tau lah hukum yg satu ni..

btw,,kan kalau keputusan kamu2 semua ni bagus,,kamu dikecualikan dari bayar..so apa lagi? pi lah study,,buat apa nak pasang kemah,,buang masa semua..macam yg aku penah tulis kat twitter lah..banyak cantik korang,,kitorang belajar penat2 nak dapatkan biasiswa,,tiba2 ada isu nak suruh mansuhkan PTPTN plak...baik lepak je SPM nanti..

aku x rasa nak post benda ni..aku just harap,,cepatlah pilihan raya...semakin dekat dgn pilihan raya,,semakin berpecah belah bangsa Malaysia..

lepas pilihan raya nanti,,things gonna be normal again..malu bila banyak negara melihat negara Malaysia sebagai sebuah negara yang mana mempunyai masalah politik yg TERUK!

jangan sebab politik kita berpecah..bersatu! bersatu! bersatu!

aku memang nak sangat8x pas bersatu dengan UMNO,,or semua parti bersatu je...BERSATU KITA TEGUH...x payah nak gaduh2...PR betul,,aku terima,,BN salah,,aku buang..cuma aku mmg x boleh terima manifesto2 yg betul2 nonsense! contohnya isu PTPTN n TOL..

aku x suka negara lain pandang buruk kat negara kita..tu je..dan jangan mainkan agama

No comments: