Thursday, April 26, 2012

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

tweeter, instagram, facebook...aku nak clearkan dari jadi diari aku...tapi blog, ak nak tulis jugak apa yang aku fikir..

i dont want to study! semangat nak teruskan belajar medicine dah hilang..

rasa malas yang teramat...

AAAGHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

so aku tend nak geram dengan org je skrg!

banyak muka yg ak nak lempangggggg!!!!!!

okay, maybe PMS!

tapi lama lagi....!!!

puncanya: ak dah x smangat nak study je skrg ni! HURHHHHHHHHHH!!!!

okay,,kuat sangat aku tekan...tengah geram!

mana smngat aku yang duluuuuuuu??????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!

AGGGGGGGGGGGGGGGGGGHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH!!!!!

Wednesday, April 18, 2012

mansuh PTPTN-nonsense!

okay,,bismillahirrohmanirrohim..

aku takut post aku kali ni penuh emosi..aku harap x lah,,tapi probability nak emosi tu tinggi..

okay,,pasal hal ehwal semasa..

ada kawan aku tweet,,dia bosan dengan orang yg kuat politik ni,,masing2 nak salahkan satu sama lain..bosan dengan drama2 ni semua..

well,,he's right...

dan yang sedang diperkotak katikkan ni hanyalah orang Melayu..mungkin bangsa lain jugak ada yang terlibat dalam politik...tapi diorang 'senyap'

orang melayu,,baru kena cucuk sikit dah melenting..okay,,aku pun sama je..

aku mengaku,,aku memang pro-kerajaan..so aku tend untuk salahkan pakatan rakyat all the time..

aku x suka diorang mainkan agama, aku x suka Lim Guan Eng suka hati mainkan ayat al-Quran, aku x suka bila perjuangan mereka semakin kabur,,daripada mewujudkan negara islam kpd negara kebajikan dengan mudahnya..mana perjuangan sebenar diorang?

tapi aku pun x suka bila orang melayu terus-terusan bertikam lidah sesama sendiri..paling aku x suka,,perkataan kesat keluar dan mencaci satu sama lain...contoh terdekat,,diri aku sendiri..ak memang suka membodohkan 'golongan mahasiswa tu' esp adam adli...bila masa tah aku nak datang mintak maaf kat dia..

aku mengaku,,kalau aku bercakap pasal politik dgn org2 yg sekepala dgn aku,,ak tend untuk membodohkan ramai orang..Astaghfirullahhalazim...aku harap ,,aku dapat ubah tu,,n jadik more rational..

well,,kerajaan pon,,ada benda yang aku x suka..kau pemimpin,,tunjuk cara baik boleh tak..tunjuk akhlak baik..kalau x de angin,,masakan pokok akan bergoyang...STOP ALL THE CORRUPTION!..be honest..is it that difficult? i dont get it..

banyak aku nak cakap,,PTPTN......kalau korang pro-pembangkang yg kuat sekali pun,,isu nak mansuhkan PTPTN is really nonsense..sama kes dengan nak hapuskan tol..cakap memang senang..x kan nak suruh parents aku bayar cukai berganda2 lepas ni..btw,,aku pon dah nak kerja..x nak aku bayar cukai melambung lambung..

sedih bila,,yang beriya2 nak PTPTN dimansuhkan ni orang melayu..abang2 yg berdemo tu..meh sini nak bagi tau..hukum bayar hutang itu wajib..saya ni cetek ilmu agama, tapi saya tau lah hukum yg satu ni..

btw,,kan kalau keputusan kamu2 semua ni bagus,,kamu dikecualikan dari bayar..so apa lagi? pi lah study,,buat apa nak pasang kemah,,buang masa semua..macam yg aku penah tulis kat twitter lah..banyak cantik korang,,kitorang belajar penat2 nak dapatkan biasiswa,,tiba2 ada isu nak suruh mansuhkan PTPTN plak...baik lepak je SPM nanti..

aku x rasa nak post benda ni..aku just harap,,cepatlah pilihan raya...semakin dekat dgn pilihan raya,,semakin berpecah belah bangsa Malaysia..

lepas pilihan raya nanti,,things gonna be normal again..malu bila banyak negara melihat negara Malaysia sebagai sebuah negara yang mana mempunyai masalah politik yg TERUK!

jangan sebab politik kita berpecah..bersatu! bersatu! bersatu!

aku memang nak sangat8x pas bersatu dengan UMNO,,or semua parti bersatu je...BERSATU KITA TEGUH...x payah nak gaduh2...PR betul,,aku terima,,BN salah,,aku buang..cuma aku mmg x boleh terima manifesto2 yg betul2 nonsense! contohnya isu PTPTN n TOL..

aku x suka negara lain pandang buruk kat negara kita..tu je..dan jangan mainkan agama

Thursday, April 5, 2012

video feedback

terasa nak bangga sebentar,,walaupun dah 2 hari lepas benda ni..

kan ada video feedback hari tu..so,,ape yg dr fauziah cakap kat aku...............

aku x ingat apa yang aku buat mase video recording hari tu,,yg aku tau..aku nervous,,so soalan tunggang tebalik..

patient pon macam x nak layan aku,,sebab patient aku betul2 lemah masa tu,,nak x nak je dia cakap..so aku rasa,,habeslah akuuu..

pastu,,masa aku tengok balik video aku tu,,alhamdulillah,,aku dapat tengok sampai habis..maknanya,,i do quite well lah kan..

pastu,,dr cakap 'kamu bagus,,u do the echoing and reconfirming a lot.. u attract the patient to tell u about his disease..masa mula2 kamu cakap dgn pt tu,,mata dia menampakkan macam malas sgt nak layan kamu,,tapi bila kamu dekat dgn dia,,kamu reconfirming apa yang dia bg tau kamu,,mata dia bersinar2...patut copy vdeo ni,,bagi org lain tgok...'

fuh fuh fuhhhhhhhhh!!!!! tq dr :) kbai

Monday, April 2, 2012

the power of delena



this video is the promo for ep 19, season 3 of The Vampire Diaries..unlike the previous promo,,this promo already got 1115 likes, 300 000+ views and 2000+ comments just in 3 days..its soo amazing okay..because,, i will analyse the number of likes, views and comments for every promo  and for this one,,the number is keep increasing..everyone are talking about Damon and Elena..this promo is all about Damon and Elena..Damon holds Elena's hand...Damon lying on the same bed with Elena..Rose who is rooting for Damon and Elena..Elena  told Damon that Stefan think that she has the feeling towards Damon,,and Damon reply back with 'do you?'..his face is sooooo cute while asking that question.. i've watch this promo for thousands time..its all the power of DELENA..if Julie Plec can't see this,,then the rating will going down and down and down..i know that she is a STELENA fan,,but most of the viewers are a fan of DELENA...we all know that DElina is DEstined :)