Friday, March 30, 2012

damon elena

i have a feeling..that damon and elena will never end up together..even tho rumors keep spreading that this season is for damon and elena,,but i dont think so..

since ever damon kiss elena in episode 9, there's no more sweet moment between them..there's only stupid elena, who's toying with both salvatores brother...

i dont mind if elena keep rejecting damon,,but i really dont want elena to get back to stefan! stefan is sooo boring okay!

preview for ep 19 is quite interesting,,maybe an episode for those delena shipper,, but its only a preview..the whole ep may be disappointing..just like ep 14..

whatever it is,,i will always TEAM DAMON! :)


self defense mechanism

i have a feeling that everyone are planning to make a war on me right now..because of my previous post,,which have been converted to draft,, right after i'm posting it...

relax babe..relax girl..relax friend..okay,,i know that i'm wrong..i'm not suppose to write all those thing..yeah,,aku bersalah!

alah,,biasalah...dah benda tu yang ada dalam kepala otak aku,,so aku tulislah...simpan dalam diri,,or luahkan dekat blog yang mana follower aku ni hanyalah housemate aku,,i prefer the second choice..i have the right to make a choice okay..even tho i know ,,maybe i make a wrong choice...so soryy :)

sbb korang pernah bagi tau,,tegur lah kalau rasa x puas hati..cara aku luahkan apa yang aku x puas hati salah kot..maybe ada yang rasa..'hak alah budak ni,,x puas hati ngan aku cakap lah depan2,,x yah nak bagi satu dunia baca'...ermmm,,aku ni bukanlah jenis yang pdi ckp depan2 ea..aku seganlah..maluuuuuu..hehe..

maybe,,jahat sangat kot ape yang aku tulis..sebab tu aku simpan dalam draft balik..aku tulis ke,,aku x tulis ke,,benda tetap sama..certain perkara yang korang buat kat aku,,menimbulkan rasa x puas hati ak kat korang..benda ni susah nak ubah okay!

bukan aku nak judge,,disebabkan satu perkara...aku nak kata korang ni macam gini macam gini...x!!!! ak cuma x puas hati benda tu je...at that moment only! contohnya,,kalau korang ada terkentut depan aku sekali,,aku x kan cakap engkau ni selekeh selamenye..lainlah kalau korang constantly kentut depan aku..baru aku cakap ko ni memang selekeh! mcm abby lah...kawan aku kat zimbabwe sane..

aku x judge korang tau! x...tak! TAKKK!!! cuma aku tulis apa yang aku x brape nak puas hati...n apa yang aku tulis tuu,,aku dah simpan dalam draft (dah 3 kali aku cakap)...klu ak simpan dalam draft,,maknenye ak menyesallah denga ap yang aku tulis.

satu je...u ask others about urself, but if others telling u the truth, u tend to avoid that person...I DONT UNDERSTAND..seriously..

ermm,,boleh reply dengan tulis di blog ke..atau apa2 jeleh (style khilal asyraf n dr M )..hahahaa..jgn tny ap yg aku tulis kat blog depan aku dkat dunia sebenar..dekat blog aku lain,,dekat dunia sebenar aku lain..yelah kot..

dah,,ngantuk...annyong :)

clerking patient

dah dekat sebulan aku masuk clinical year..baru skarang aku nak menghupdate blog aku ni...aku malas nak buat post panjang2..tadi excited nak update blog pasal clerking patient ni..tapi skarang dah malas pulak..plus something something..

okay,,tetibe semangat nak bercerita plak...grupmate aku 9 orang..inan panggil group aku group AAA sebab semua org punye name mula dengan nama A..kecuali sorang...anis A, anis S, alia, aina, afiq, abdul hadi, adib, amirul shfiq n gowry..gowry sorg lah yg G..

grupmate,,aku x de masalah pon..okay lah..seronok buat bincang,,buat bual...even ada drama sikit hari tu kan..drama yang menyerlahkan kebodohan aku dalam grup tu..hahaha..sampai tertimbul nama HO..okay,,stop citer..

bed site teaching,,CSL,,,GP,,,was awesomeee!! lecture je yang mengantuk..awesome bila kena dengan dr nya lah..kalau aku dpt dr baik,,,cakap bagai pepohonan ditiup angin bayu,, mmg bosan lah kan..favourite dr ak dr subra, dr hla minth, dr wasseem (klu dia x ckp byk sgt)...dr wong pon best,,tapi dia seriously SCARY...kalau x baca sebelum masuk kelas dia,,or masuk kelas dia dngan pengetahuan 0,,mmg dia buat muka habislah...

kalau x de bed site teaching or lecture,,kitorang amek iniative sendirik untuk clerk patient..buat history taking and general examination...dah berpuluh jugak lah patient yang aku clerk..macam2 patient dah aku jumpa..tapi aku still x tau,,betul ke cara aku tu...

tapi,, buat masa ni,, patient favourite aku pakcik askar sorang ni...dia semangat betul...memang beria ia nak tolong kitorang pelajar medic ni...masa tu aku g ngan sarah n jah,,clerk patient tu...sarah tersalah kanan kiri..pastu dia cakap 'kamu tau x mana kanan mana kiri ni..'..muka dia risau betul klu2 kitorang x dapat bezakan mana kanan mana kiri..

pastu dia cerita lah yg dia penah buat angiogram,,beberapa bulan lepas..kitirang buat muka blur sambil mencari cari dalam kepala otak,,apekah angiogram tu...pastu dia cakap...'angiorammm,,angioramm..kamu tau x angiogram tu apa'..ego punya pasal,,kitorang mengangguk sambil cakap 'oooooo!!! angiogram'..pastu dia sambung citer..

dia mengadu dia sakit kat bahagian....ape entah..dah lupa...pastu,,aku suruh describe sakit tu...pastu dia cakap 'haishhhh,,macam mana aku nak citer dengan kome sume ni eak'...pastu dia citerlah dengan semangatnya..masa buat general examination,,beria ia dia bagi tangan,,selak selauar bagi nampak kaki....aku suka patient smgt nak tolong pelajar2 perubatan ni..

memanglah ada patient yg x brape nak cooperate...bukan bermakan aku x suka diorang..biasalah tu,,tengah sakit..sapi suka ditanya banyak banyak..

pakcik yang aku clerk dengan miah hari ni,,pesara pekerja MAS pon amat membantu..cerita dari A-Z dengan penuh beria...

hanya Allah yang dapat balas jasa baik patient2 yang tolong bagi kerjasama ni..merekalah yang akan menambahkan pengalaman aku sebagai pelajar medic..oklah,,malam ni nak clerk patient ikut senior plak..nak siap2 ni...bye2