Monday, January 23, 2012

our brain's frontal lobe

FRONTAL LOBE is for judgemental, behaviour, intellectual, motivation, personality.
lesion: loss of judgement, tend to be euphoric and become careless.
so, take care of your FRONTAL LOBE! do not head banging frequently!
(syndrome bosan study)

Sunday, January 22, 2012

vampire diaries.damon.elena.stefan

beralih arah.dari korea ke amerika.

okay, aku dah terminat sangat dengan satu series ni. VAMPIRE DIARIES. seriously, sape yang x pernah tengok lagi, baik korang tengok.

x kesahlah korang nak minat orang yang aku minat ke, tapi seriously best gila series ni.

tapi satu je, kalau tengok n korang x suka dengan satu watak ni, nama dia DAMON SALVATORE, jangan kutuk depan aku

sebab aku minat dia

minat sangat sangat sangat! macam aku minat DBSK, SHINee..JOZAN, SHAHIR

x boleh kutuk orang yang aku minat, nanti aku sedih

damon second hero sebenanrnye. season 1 dia jahat sangat. tapi dari awal aku minat dia dah..sebab hero x brape nak handsome kan.

season 1 best, walaupun damon jahat.tapi dia funny n x bosan macam stefan! yang x habes2 cakap "i love u elena". bored-unattractive-dull couple. i'm not a fans of stelena :)

super duper hate this!

season 2 lagi best dari 1st season..tengok x berehenti dari pagi sampai malam. but, for those damon elena shipper, it could be the most heartbreaking season. lagi2, first episode. damon is dump by both katherine and elena. at the same day.


what the toooooot!!!!

tapi season 3..terbaikkk!!!! and for those dalena shipper, THIS IS YOUR SEASON! they kiss, elena jealous of rebecca, damon help elena A LOT, elena smile back to damon, no more hatred feeling towards damon..bla bla bla...

love this
                                   

double love this
n of koz, super duper love this!

elena is nothing like BELLA okay!! n damon is COMPLETELY DIFFERENT from jacob!

vampire diaries is way better than twilight. believe me! much much better..

but i love both :)






Saturday, January 21, 2012

final exam, friends, friends' 'VSS'

Hello bloggie.

baru perasan..dari mula tahun 2012 sampailah sekarang, aku asyik membincangkan pasal benda yang x berkaitan dengan aku sangat.

berkaitan...cuma bau-bau bacang je sebenarnye.

okay, profesional exam lagi seminggu, n aku depan laptop mengupdate blog.

hari ni hari ahad, so aku nak memaafkan diri aku untuk x study n berehatlah sikit. padahal weekdays pon, aku x delah 100% fokus pon.

lagipun, sarah,hajar pegi UTP. mak ayah awin plak nak datang ipoh. NEGATIVE ATTRACTION mengatakan kat aku "diorang x study, so x payahlah nak study"

okay, abaikan aku..

dah nak dekat final ni, kawan2 semua memang pulun habeslah..sepatutnya macam tulah kan..tapi apa yang aku nampak di TERATAK ROPOL ni, suasana seperti biasa saja.

kami semua x delah dah ade kat library pkul 8 pagi..x delah makan pon membincangkan pasal study..x delah gila macam phase 1a dulu.

maybe itu apa yang aku nampak..apa yang kat pandangan diorang aku tak tau.

OF COURSE kita semua perlu macam tu..study and perform in examination is not the best thing for medical student . LULUS pon dah cukup.

okay, maybe aku cakap macam ni nak sedapkan hati aku je.tapi aku rasa betul apa yang aku fikirkan ni..

aku x rasa aku akan dapat result sebaik phase 1a dulu. tapi kalau aku kat tengah-tengah pon aku akan gembira.

after all,the most important thing for medical student is LIFE!

hmmm,,cakap pasal life ni,,housemate masing masing dah merancang future diorang.

ade yang suruh salah sorang ahli ROPOL cakap kat mak dia pasal VSS dia..

ade yang dah kenal berbulan bulan lamanya, tapi kitorang baru dapat hidu baru baru ni je. bonus: dapat semua ciri ciri VSS yang dia nak

ada yang masih main tarik tali, tapi mungkin jugak laki tu akan jadi VSS dia. quote dri dia "duit boleh pupuk perasaan seseorang tu"..n laki tu kaya. ada tanda2 di situ

ada yang nak mak ayah carikkan VSS untuk dia

ada yang masih tersepit antara 2 VSS, tapi nampaknya one of the VSS dah beralih arah kat roomate dia. n lagi satu "ibarat hujan di tengah hari" ..bermadah sungguh aku di waktu petang ni.

apepun yang terjadi, aku harapkan korang semua dapat bersama dengan VSS korang satu hari nanti.

n kat kesempatan ni..aku nak mintak maaf kat ahli teratak ROPOL..kalau ada salah silap..teramik barang sesuka hati,,terannoying...tersakitkan hati, terasa sakit hati kat korang, terbising, terteruja sangat pasal damon, terkutuk korang tanpa sedar, terjeling, termarah, termalas nak kemas rumah, termalukan korang...ter apa apa lagilah

doakan aku berjaya..doakan kita semua berjaya exam kali ni..x dikenakan supplement pon. sama sama hari jumaat tu, lepas amek result, semua orang tersenyum gembira..AMIN :)

heart you all.



P/S: VSS-very special somebody

Monday, January 9, 2012

walau apa pun, gov tetap di hati

okay, walau apa pun yang terjadi, aku sentiasa bersama Barisan Nasional..

sebab..parti ni je yang aku nampak dapat memajukan negara..

parti ni je yang aku nampak dapat mengekalkan keamanan Malaysia

parti ni je yang aku nampak dapat MENGEKALKAN HAK KEISTIMEWAAN ORANG MELAYU

P/S: aku x nak, orang Melayu Malysia jadik macam orang Melayu Singapura FULLSTOP.

**ooppss..undi anda adalah rahsia..terbagi tau pulak..**

anwar ibrahim dah bebas

hari ni kes perbicaraan anwar ibrahim..n dia disabitkan x bersalah..

so...my reaction is... *----blurrrrrr-----heartless-----*

x rasa sedih pon apatah lagi rasa gembira..sebab tu aku tulis heartless

aku pro-krajaan kot..pro gila gila..

dalam kes ni, aku tak tau...dalam otak aku.. "AKU TAK TAU APA APA"

pihak kjaan banyak bagi bukti, pihak pembangkang menidakkan sekeras kerasnya..

so,,aku tak tau sapa betul...sapa salah!

cakaplah macam mana pon, anwar tu..ini...itu..ini...

tapi otak aku still bagi tau aku "anis, diorang just bias..hanya ALLAH je yang tau"

sebab tu aku slalu tulis kat twitter.. "salah satu mesti salah, tapi kita semua x tau"

yang tau,,ALLAH, SAIFUL dan ANWAR je.

maybe family diorang pon boleh diorang tipu...

lagilah kita ni..yang memang x de kaitan langsung dengan mereka berdua tu..

mahkamah dunia cakap anwar x bersalah..

okay.fine..

segala kebenaran akan terbongkar masa kat akhirat nanti..

masa tu, baru tau sape betul, sape yang salah..

sekarang ni..2-2 pihak aku x percaya..

cuma nak cakap kat sini, aku bukan dah beralih ke pembangkang ke,,dah termakan hasutan pembangkang ke....aku tulis macam ni sebab serious aku x nak sebelah mana2 pihak sekarang..(dalam kes ni jelah).

sebab politik kat malaysia ni kotor!

APA PUN BOLEH TERJADI UNTUK KEPENTINGAN POLITIK DIORANG.

jangan kita membetulkan yang salah dan menyalahkan yang betul.

tapi.....aku amat x bersedia untuk memperdana menterikan ANWAR IBRAHIM dan berkerajaankan PAKATAN RAKYAT..

sebab, kalau masa itu tiba, diri aku akan bergelar pembangkang pulak..

"GUNAKAN HAK BERFIKIR SEBELUM HAK BERSUARA" -anwarhadi-

Sunday, January 8, 2012

kah kah kah

petang2 ni,,mase lagho aku slepas study.

aku bukak pasal vampire diaries....aku tengok carta hati najwa latif,,,sampailah aku bukak balik pasal politik..

baca komen...terjumpa komen ni...sumpah klakar!


oooo aaaa weeee

malaysia


korea


japan


US
 ♥     


UK

  

HINDUSTANI

ape kejadahnye ntah aku buat petang2 ni..saje,,nak list sape yang aku suka, masa aku umur 21 tahun ni..eh, tuanya lah hai..tak2..baru 20 tahun..ooooo aaaa weeeee




Tuesday, January 3, 2012

permainan akan datang

9 januari ni, bakal ada satu perhimpunan oleh penyokong2 pembangkang , dinamakan sebagai perhimpunan anwar 901.

tujuannya..aku kurang pasti..malas nak google..tapi agenda diorang jugaklah.

aku boleh agak nanti perjalanannya macam mana.


  1. diorang berhimpun ramai ramai.
  2. cakap yang bukan2..
  3. jerit jerit
  4. pastu polis datang
  5. polis suruh bersurai
  6. x nak denga,provoke polis
  7. merusuh
  8. polis pon lawan balik
  9. ada yang amek video kekejaman polis
  10. sebarkan kat internet kata polis kejam
  11. ada yang buat2 sakit tenat..NAZAK
  12. pastu orang yang nazak tadi, besoknya buat laporan polis/tweet yang bukan2

-_-"

Monday, January 2, 2012

gelak sebentar bersama kit kat

banyak pulak aku nak cakap pasal demo kali ni..macam bersih haritulah..berduyun duyun post aku pasal bersih..

nah! baca ni.. pengakuan pelajar UPSI sendiri..ade jawatan dalam MPP lagi budak ni tau..

tapi, bila aku cek balik fb cahaya hidayah tu, dia dah delete status tu..ermm..adelah tu penjelasannya..

aku kan suka baca komen..so, aku meluangkanlah pagi isnin aku baca komen2 tu (tanpa rasa bersalah sebab x study)

adalah satu komen ni yang betul2 buat aku nak gelak..haaa kau,,budak ni komen je, ramai betul yang bangkang apa yang dia cakap..termasuklah aku..

sebabnya, statement dia mmg x leh blah betul..mmg wajib gelak lah lepas baca komen dia tu...

okay, sebelum tu, mari berkenalan dengan budak ni dulu..dia guna nama "diera_cadbury"..nampak sgt pompuan...tu jelah pasal dia...n tengoklah komen dia ni..


diera...diera...ape kebendanyalah yang ko merepek ni kan..

pastu, ramai lah yang hentam dia..









aku kan cakap, salah satu yang hentam dia aku..so, kat atas ni..salah satunya komen dari akulah..
**aku menggunakan nickname yang amat poyo sekali..maafkan aku untuk itu..tapi komen aku paling ramai orang like..paling rational kot..uhhhukkkk!!**

okay, aku tau..pasal satu komen je pun nak jadi isu..tapi tajuk post ni kan gelak sebentar bersama kit kat..so saje je post ni..untuk bergelak2 dengan gelagat diorang..dan mengisi masa petang sebelum datangnya malam dan HARUSLAH aku study..

tulisan2 tu semua nampak kecik pulak..x dapatlah den nak tolong..nak besar, tekan jelah kat gambar tu.




Sunday, January 1, 2012

adam adli, can't you just stop from doing stupid thing?



try tengok video ni..try bukak kat u tube..tengok komen semua orang..

you know what, almost 80% of the comments disagree with their action..

mestilah ada yang sokong, tapi ramai yang kata perbuatan korang x melambangkan seorang mahasiswa.

dekat komen2 semua tu, nama UPSI buruk sangat.

siap ade yang kata "kalau aku ada awek kat UPSI, confirm mintak clash"

ape ke jadahnya entah korang buat semua ni..

just an immature attitude..

bawah ni,yang menarik perhatian aku..ade yang buat aku gelak..ade yang sangat rasional

kelakar kan!


malu x agak2 jadik orang melayu?

i will always support pakcik polis!



malu x agak2 UPSI pas ni? of koz!






i'm feeling better right now sebab semua orang dah nampak, yang korang ni ENTAH PAPE JE! 

balik rumah, tolong mak bapak basuh pinggan kan bagus.senang hati mak..x delah dia risaukan korang.

****out of topic.ade kawan aku cakap "manusia sekarang lebih pentingkan perjuangan politik dripada perjuangan agama ALLAH"...agak ouch di situ..tapi betullah apa yang dia kata..cuma aku ni, memang bersemangat sikit kalau bab2 malaysia, politik, harimau muda,korea...tapi insya-ALLAH..aku x kan lupakan kewajipan aku sebagai muslim..****


seriously, aku benci gila kat kau! adam adli.

bloggie, nak tau tak..seriously, i hate this immature-stupid-publicity seeker "mahasiswa"..his name is ADAM ADLI...sape yang x kenal kan nama budak tu skarang..

budak2 zaman sekarang, semua nak populariti..okay,,aku faham bro..ni merupakan salah satu cara ko untuk mendapatkan instant populariti! ko pon nak ikut jejak langkah justin bieber, greyson chance or najwa latif kan..yang famous tiba2..

aku faham jiwa remaja ni..memang cara kau ni berkesanlah bro!

ko memang famous dah sekarang ni..tahniahlah bro!!tahniah!

tapi janganlah babitkan nama mahasiswa..malulah aku..aku pon mahasiswa..tapi x delah nak buat tindakan BODOH macam kau kan bro!

kelakar lah kau ni.! tapi aku paling kesian kat mak bapak kau..adik beradik kau..dekan UPSI..aku kesian sangat kat diorang..even nama UPSI pon aku rase BURUK sangat sekarang..

ko ni jahatlah bro..nak famous, tapi sanggup menyusahkan orang lain..last2,,aku kesian kat ko jugak..pathetic boy! ko ni macam "orang suruhan" pon ade jugak kan..

eh,, x baik tuduh..aku tarik balik lah..


aku x taulah ni betul ke superimpose kan. pikir2 lah sendirik!