Friday, November 23, 2012

21 st :D

akhirnya...ak capai 21 tahun yg sebenar..and i got the best celebration from my dearest TMD...simple and sweet...first time rase terkena betul2...mmg x dapat agak...okaylah,aku nak cite...

dekat KK Tanjung Rambutan, waktu lunch...Aravin kate, sebelum pegi lunch, dia nak jumpa ayah dia dulu...tapi kitorang x boleh ikut...so kitorang duduk balik dalam MCHC tu...tapi tiba2 alia hilang...aku terkejut jugak la...sanggup aravin x ajak kitorang, tapi ajak alia...

btw, dari pagi mmg diorang x wish pun..tapi aku x expect papelah...diorang baru kenal aku kot...kenal yang betul2...bukan dah 3 tahun kenal...baru je...

so, masa aku tinggal dengan syuad dalam MCHC, kitorang mengomel aka membebel la..."kenapelah aravin ajak alia, tapi tinggalkan kita...sampai hati diorang"...sampai syuad buad gosip "aku rasa, aravin dengan alia ada something la..ko x perasan ke"...memang nampak sangat x logiknya di situ...tapi aku boleh respon "eh,,iye ke syuad...tapi x lah...mane mungkin...tapi macam iye pon ade"...

syuad call alia "nape tinggalkan kitorang, oh my god *gaya syuad*, sanggup ampa tinggalkan kami n then ikut aravin...sampainya hati ampa"...okay, dia letak..lame jugaklah tunggu..dalam 30 minit..

dekat dalam MCHC, kitorang amek gamba la...naseb la ade hotspot...so, mood *anti-social* pon mula...online online online...bosan...syuad cite pasal kakak dia plak...kisah kakak dia kawen, ex boyfriend kakak dia....

alia sampai,,dia cakap "korang jomlahhh"...pastu syuad mulakan "sampainya hati ampa tinggalkan kitorang...pegi ikut aravin...eee,kesian kat kitorang dua...tunggu panas2"...muka alia serius macam nak nanges...suara pon dah lain...aku macam biasalah, kalau muka org dah lain, aku diam je...takutttt

pastu, jalan ke kereta....bukak pintu kereta, ada kek atas "divider" kereta tu...tapi bukan tu yg aku nampak dulu...aku dengan diorang nyanyi lagu birthday...

aku serius terkejut gila, serius x sangka yang kawan baru aku ni ingat jugak birthday aku...serius x sangka! aku macam nak jerit je "eeeee!!!korang ingat burfday akuuuu...korang ingatttt! serius terharu" aku tanya kat syuad, "ko tau ke semua ni"..pastu dia angguk..gelak gelak gelak...alia pun cakap, dia serius sentap masa syuad cakap "kenapa ampa tinggal kami " tu..patultlah muka mencuka habis...scene call alia masa ak berdua je dgn syuad dekat MCHC plak merupakan fake scene...seriusly syuad pelakon terhebat! seriusly!

diorang blanje makan dekat restoran daun pisang..orang kedai tu pun bagi aku maruku....balik tu, diorang bagi aku hamper...aku cakap dekat aravin "weyh,,ko amek mana mana hamper kat rumah, pastu bagi aku kan??" pastu diorang bagi tau, diorang yg pilih sendirik makanan kat hamper tu, pastu pilih sendirik ribbon kat hamper tu...klaka burfday dapat hamper, but i really really really appreciate it! thanks guys











NAJIAH AMIR *okay, tiba2 mucul nama ni plak :D* you are the best...kalau ko baca blog aku ni jiah, thanks sangat2...i miss this old friend ;(

luckily, i have TMD that make my burfday sooo much fun...3 month friendship which is better than 3 years friendship.

xoxo *tiru style damon*
anis



Thursday, September 6, 2012

i cried for my result PHASE 2

hello bloggie..dah habis exam phase 2, dah dapat result pon..okay, maybe, this is the most unforgettable moment..bila aku nampak result aku, aku terdiam lama jugak depan board tu..aku conquer board tu..orang kat tepi tanya "anis,,pass x?? macam mane result??"..i'm soo sorry for those people..i've no mood at that time..i'm not answering their question. i'm not smiling at them, i'm not even look at their face...i'm so sooo sorry..

actually, i'm soo dissapointed...maybe, this is the worst result that i've ever got...x pernah seumur hidup aku...x pernah..orang lain maybe fikir mase tu "hak alah, engkau lulus kot...tu pon nak kecah ke..perlu ke nak nanges teruk2 sangat..bersyukur sikit sebab ada yang gagal.."

i'm sorry, as i said before, its my spontaneous reaction...i cannot control myself..i'm soo sad..i can't be rational at that time..masa aku tengok result tu, serius macam tamparan besar kat aku...but then, after going home, i recite the Quran, i pray to Allah...i'm feeling better...Alhamdulillah...thank you Allah...aku lulus untuk exam PHASE 2 dan aku akan teruskan dengan PHASE 3A...

thank you ayah, mak, adli n jiji...thank you my dearest housemates..thank you friends for everything..we will do our best, to be a GOOD DOCTOR in the future...

Friday, July 27, 2012

8 Jam

hei bloggie..awatnya aku x study skarang ni?? exam lagi setanak nasik je oooiii..oklah, aku janji, i'll start study as soon as possible!

tadi x de kelas petang...petang mmg x lah aku nak study kan...even banyak gila masa tadi...mmg mind set dh terlampau kuat, kalau petang x leh nak study..haha..so aku buatlah "u-tube walking"...n jumpalah citer 8 Jam..

aku mmg nak tgok sangat citer ni,, sbb yg belakon my feveret artis kan...Shaheizy Sam n Yana Samsudin... minat habislah kat couple ni...tapi slalu citer diorang hampeh...x best!! tapi trailer 8 jam mcm mnarik...

alang2 dah ade kat u-tube, aku tengok jelahkan..seriusly, aku suka cite ni...maybe x sampai tahap suka sngat sbb ending mcm boleh agak, tapi aku sukalah...antara citer shaheizy sam yg aku suka after Sekali Lagi, yg dia belakon dengan Lisa tu...

mungkin adegan gaduh dia banyak sgt, salah satu lagi sbb yg mengurangkan minat aku kat cter ni, tapi overall, cite ni x rugi kalau tengok...tapi x delah sampai wajib tonton..haha..aku bagi 4/5 la cite..suka couple Yana Sam ni :)


Tuesday, July 24, 2012

Random and hye there :)

hai bloggie....lamanya x menghupdate blog...dah bersawang dah blog aku ni...malaslah nak update..x tau nak update apelah senang kata..hahhaha..

"haha"..kenapa word ni famous sangat eak skarang? entahlah...maybe sebab nak mengsedapkan ayat, or x nak bagi orang lain faham maksud tersirat...or nak bagi org lain ingat kita saja nak buat lawak,,or mmg kewajipan letak "haha" dekat setiap belakang ayat..."haha" ni dah mcm nama orang korea dalam running man show tau x..haha...

nilah HAHA running man

pejam celik pejam celik pejam pejam celik celik pejam pejam pejam....dah nak habis dah phase 2..phase 2 ni, senang kata macam sem 1 3rd year la...kitorang punye sistem ni pelik sikit..haha..ada lebih kurang 2 minggu lagi nak habis phase 2..lepas tu,,revision..raya...EXAM!! uwaaaaaa...seramnyerrrr!!! doktor2 dahlah suka takut2 kan..mmg aku takutlah nak exam ..

Phase 2-THE BEST PHASE i ever FACE!! haha...serius,,aku suka gila phase 2..sayang gilalah kat phase 2..sayang nak matiiiii..haha,,overrr!! 

mungkin sebab phase 2 bukan teori semata mata macam phase 1a n phase 1b kot,,,yg kena belajar je tuuuu..tapi still x blajar jugak kann -_-" phase 2 more towards practical...mula2,,bak kata aina,,mmg cuak jugaklah nak FACE patient masa PHASE 2 ni...yelah,,ade yg muka ganas2,,ada yang tutup mata bila student dtg, ada yang malas nak layan.....tapi, syukur kepada tuhan, setakat ni,,x de lagi patient yg halau aku lahh..hahaha...malas nak layan tu ade..

masa phase 2 ni jugak, ade bedside yg x de masa phase 1a n phase 1b dulu...even kena berdiri lama, tapi aku sangat suka bedside...sebab input yg masuk lebih melekat bebanding duduk dalam lecture hall, dengan lecturer bebel sampai ngantuk...pastu,,kalau esoknye ade bedside,,malam tu mmg pulun habislah study..x nak kena marah dngan lecturer sbb x prepare kan... *tapi x dpat jwb soalan lecturer jugak..huh!!*

tapi, best of the best,, of courselah groupmate aku kan...team medical ichigo..mana datang tah nama ichigo ni..haha...kalau aku x satu group dengan budak2 terencat ni,,mesti phase 2 aku x sebest skarang kan..sedih sangat sebab lagi 2 minggu je nak habis posting kan ...*sebak sebak!!*...pasni dah x de group ichigo.... *teary eyes*...sume grup lain2...entah aku dpat grupmate sebest korang ke tak masa 3a nanti...seriusly, korang the best thing that ever happen in my RCMP life after ropol :) *poyo je :p...muntah hijau*


malam seribu bintang *uhukkk!!*-i'll never forget this
wonderful night

n phase 2 ni jugak, ROPOL dah semakin menyinar di persada usrah..chewahhhh!!semakin bergiat aktif dibawah jenama PEMBINA dan ISMA...banyak perubahan dilihat sejajar dengan peredaran masa..kami akan terus ..menerusss,,,berterusan.....menajdi insan yang baik pada masa akan datang...n for those yang terlibat untuk dakwah fardiyah, STAY STRONG okay! :)

ropol..from left: erin, sarah, haja, aku, awin, jah

oklah, patho lecture dari tadi tersadai kat luar,,nak jemput dia masuk ni..bye2 bloggie..ade masa, aku tulis lagi ea..annyonngg :))







Thursday, April 26, 2012

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

tweeter, instagram, facebook...aku nak clearkan dari jadi diari aku...tapi blog, ak nak tulis jugak apa yang aku fikir..

i dont want to study! semangat nak teruskan belajar medicine dah hilang..

rasa malas yang teramat...

AAAGHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

so aku tend nak geram dengan org je skrg!

banyak muka yg ak nak lempangggggg!!!!!!

okay, maybe PMS!

tapi lama lagi....!!!

puncanya: ak dah x smangat nak study je skrg ni! HURHHHHHHHHHH!!!!

okay,,kuat sangat aku tekan...tengah geram!

mana smngat aku yang duluuuuuuu??????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!

AGGGGGGGGGGGGGGGGGGHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH!!!!!

Wednesday, April 18, 2012

mansuh PTPTN-nonsense!

okay,,bismillahirrohmanirrohim..

aku takut post aku kali ni penuh emosi..aku harap x lah,,tapi probability nak emosi tu tinggi..

okay,,pasal hal ehwal semasa..

ada kawan aku tweet,,dia bosan dengan orang yg kuat politik ni,,masing2 nak salahkan satu sama lain..bosan dengan drama2 ni semua..

well,,he's right...

dan yang sedang diperkotak katikkan ni hanyalah orang Melayu..mungkin bangsa lain jugak ada yang terlibat dalam politik...tapi diorang 'senyap'

orang melayu,,baru kena cucuk sikit dah melenting..okay,,aku pun sama je..

aku mengaku,,aku memang pro-kerajaan..so aku tend untuk salahkan pakatan rakyat all the time..

aku x suka diorang mainkan agama, aku x suka Lim Guan Eng suka hati mainkan ayat al-Quran, aku x suka bila perjuangan mereka semakin kabur,,daripada mewujudkan negara islam kpd negara kebajikan dengan mudahnya..mana perjuangan sebenar diorang?

tapi aku pun x suka bila orang melayu terus-terusan bertikam lidah sesama sendiri..paling aku x suka,,perkataan kesat keluar dan mencaci satu sama lain...contoh terdekat,,diri aku sendiri..ak memang suka membodohkan 'golongan mahasiswa tu' esp adam adli...bila masa tah aku nak datang mintak maaf kat dia..

aku mengaku,,kalau aku bercakap pasal politik dgn org2 yg sekepala dgn aku,,ak tend untuk membodohkan ramai orang..Astaghfirullahhalazim...aku harap ,,aku dapat ubah tu,,n jadik more rational..

well,,kerajaan pon,,ada benda yang aku x suka..kau pemimpin,,tunjuk cara baik boleh tak..tunjuk akhlak baik..kalau x de angin,,masakan pokok akan bergoyang...STOP ALL THE CORRUPTION!..be honest..is it that difficult? i dont get it..

banyak aku nak cakap,,PTPTN......kalau korang pro-pembangkang yg kuat sekali pun,,isu nak mansuhkan PTPTN is really nonsense..sama kes dengan nak hapuskan tol..cakap memang senang..x kan nak suruh parents aku bayar cukai berganda2 lepas ni..btw,,aku pon dah nak kerja..x nak aku bayar cukai melambung lambung..

sedih bila,,yang beriya2 nak PTPTN dimansuhkan ni orang melayu..abang2 yg berdemo tu..meh sini nak bagi tau..hukum bayar hutang itu wajib..saya ni cetek ilmu agama, tapi saya tau lah hukum yg satu ni..

btw,,kan kalau keputusan kamu2 semua ni bagus,,kamu dikecualikan dari bayar..so apa lagi? pi lah study,,buat apa nak pasang kemah,,buang masa semua..macam yg aku penah tulis kat twitter lah..banyak cantik korang,,kitorang belajar penat2 nak dapatkan biasiswa,,tiba2 ada isu nak suruh mansuhkan PTPTN plak...baik lepak je SPM nanti..

aku x rasa nak post benda ni..aku just harap,,cepatlah pilihan raya...semakin dekat dgn pilihan raya,,semakin berpecah belah bangsa Malaysia..

lepas pilihan raya nanti,,things gonna be normal again..malu bila banyak negara melihat negara Malaysia sebagai sebuah negara yang mana mempunyai masalah politik yg TERUK!

jangan sebab politik kita berpecah..bersatu! bersatu! bersatu!

aku memang nak sangat8x pas bersatu dengan UMNO,,or semua parti bersatu je...BERSATU KITA TEGUH...x payah nak gaduh2...PR betul,,aku terima,,BN salah,,aku buang..cuma aku mmg x boleh terima manifesto2 yg betul2 nonsense! contohnya isu PTPTN n TOL..

aku x suka negara lain pandang buruk kat negara kita..tu je..dan jangan mainkan agama

Thursday, April 5, 2012

video feedback

terasa nak bangga sebentar,,walaupun dah 2 hari lepas benda ni..

kan ada video feedback hari tu..so,,ape yg dr fauziah cakap kat aku...............

aku x ingat apa yang aku buat mase video recording hari tu,,yg aku tau..aku nervous,,so soalan tunggang tebalik..

patient pon macam x nak layan aku,,sebab patient aku betul2 lemah masa tu,,nak x nak je dia cakap..so aku rasa,,habeslah akuuu..

pastu,,masa aku tengok balik video aku tu,,alhamdulillah,,aku dapat tengok sampai habis..maknanya,,i do quite well lah kan..

pastu,,dr cakap 'kamu bagus,,u do the echoing and reconfirming a lot.. u attract the patient to tell u about his disease..masa mula2 kamu cakap dgn pt tu,,mata dia menampakkan macam malas sgt nak layan kamu,,tapi bila kamu dekat dgn dia,,kamu reconfirming apa yang dia bg tau kamu,,mata dia bersinar2...patut copy vdeo ni,,bagi org lain tgok...'

fuh fuh fuhhhhhhhhh!!!!! tq dr :) kbai

Monday, April 2, 2012

the power of delena



this video is the promo for ep 19, season 3 of The Vampire Diaries..unlike the previous promo,,this promo already got 1115 likes, 300 000+ views and 2000+ comments just in 3 days..its soo amazing okay..because,, i will analyse the number of likes, views and comments for every promo  and for this one,,the number is keep increasing..everyone are talking about Damon and Elena..this promo is all about Damon and Elena..Damon holds Elena's hand...Damon lying on the same bed with Elena..Rose who is rooting for Damon and Elena..Elena  told Damon that Stefan think that she has the feeling towards Damon,,and Damon reply back with 'do you?'..his face is sooooo cute while asking that question.. i've watch this promo for thousands time..its all the power of DELENA..if Julie Plec can't see this,,then the rating will going down and down and down..i know that she is a STELENA fan,,but most of the viewers are a fan of DELENA...we all know that DElina is DEstined :) 

Friday, March 30, 2012

damon elena

i have a feeling..that damon and elena will never end up together..even tho rumors keep spreading that this season is for damon and elena,,but i dont think so..

since ever damon kiss elena in episode 9, there's no more sweet moment between them..there's only stupid elena, who's toying with both salvatores brother...

i dont mind if elena keep rejecting damon,,but i really dont want elena to get back to stefan! stefan is sooo boring okay!

preview for ep 19 is quite interesting,,maybe an episode for those delena shipper,, but its only a preview..the whole ep may be disappointing..just like ep 14..

whatever it is,,i will always TEAM DAMON! :)


self defense mechanism

i have a feeling that everyone are planning to make a war on me right now..because of my previous post,,which have been converted to draft,, right after i'm posting it...

relax babe..relax girl..relax friend..okay,,i know that i'm wrong..i'm not suppose to write all those thing..yeah,,aku bersalah!

alah,,biasalah...dah benda tu yang ada dalam kepala otak aku,,so aku tulislah...simpan dalam diri,,or luahkan dekat blog yang mana follower aku ni hanyalah housemate aku,,i prefer the second choice..i have the right to make a choice okay..even tho i know ,,maybe i make a wrong choice...so soryy :)

sbb korang pernah bagi tau,,tegur lah kalau rasa x puas hati..cara aku luahkan apa yang aku x puas hati salah kot..maybe ada yang rasa..'hak alah budak ni,,x puas hati ngan aku cakap lah depan2,,x yah nak bagi satu dunia baca'...ermmm,,aku ni bukanlah jenis yang pdi ckp depan2 ea..aku seganlah..maluuuuuu..hehe..

maybe,,jahat sangat kot ape yang aku tulis..sebab tu aku simpan dalam draft balik..aku tulis ke,,aku x tulis ke,,benda tetap sama..certain perkara yang korang buat kat aku,,menimbulkan rasa x puas hati ak kat korang..benda ni susah nak ubah okay!

bukan aku nak judge,,disebabkan satu perkara...aku nak kata korang ni macam gini macam gini...x!!!! ak cuma x puas hati benda tu je...at that moment only! contohnya,,kalau korang ada terkentut depan aku sekali,,aku x kan cakap engkau ni selekeh selamenye..lainlah kalau korang constantly kentut depan aku..baru aku cakap ko ni memang selekeh! mcm abby lah...kawan aku kat zimbabwe sane..

aku x judge korang tau! x...tak! TAKKK!!! cuma aku tulis apa yang aku x brape nak puas hati...n apa yang aku tulis tuu,,aku dah simpan dalam draft (dah 3 kali aku cakap)...klu ak simpan dalam draft,,maknenye ak menyesallah denga ap yang aku tulis.

satu je...u ask others about urself, but if others telling u the truth, u tend to avoid that person...I DONT UNDERSTAND..seriously..

ermm,,boleh reply dengan tulis di blog ke..atau apa2 jeleh (style khilal asyraf n dr M )..hahahaa..jgn tny ap yg aku tulis kat blog depan aku dkat dunia sebenar..dekat blog aku lain,,dekat dunia sebenar aku lain..yelah kot..

dah,,ngantuk...annyong :)

clerking patient

dah dekat sebulan aku masuk clinical year..baru skarang aku nak menghupdate blog aku ni...aku malas nak buat post panjang2..tadi excited nak update blog pasal clerking patient ni..tapi skarang dah malas pulak..plus something something..

okay,,tetibe semangat nak bercerita plak...grupmate aku 9 orang..inan panggil group aku group AAA sebab semua org punye name mula dengan nama A..kecuali sorang...anis A, anis S, alia, aina, afiq, abdul hadi, adib, amirul shfiq n gowry..gowry sorg lah yg G..

grupmate,,aku x de masalah pon..okay lah..seronok buat bincang,,buat bual...even ada drama sikit hari tu kan..drama yang menyerlahkan kebodohan aku dalam grup tu..hahaha..sampai tertimbul nama HO..okay,,stop citer..

bed site teaching,,CSL,,,GP,,,was awesomeee!! lecture je yang mengantuk..awesome bila kena dengan dr nya lah..kalau aku dpt dr baik,,,cakap bagai pepohonan ditiup angin bayu,, mmg bosan lah kan..favourite dr ak dr subra, dr hla minth, dr wasseem (klu dia x ckp byk sgt)...dr wong pon best,,tapi dia seriously SCARY...kalau x baca sebelum masuk kelas dia,,or masuk kelas dia dngan pengetahuan 0,,mmg dia buat muka habislah...

kalau x de bed site teaching or lecture,,kitorang amek iniative sendirik untuk clerk patient..buat history taking and general examination...dah berpuluh jugak lah patient yang aku clerk..macam2 patient dah aku jumpa..tapi aku still x tau,,betul ke cara aku tu...

tapi,, buat masa ni,, patient favourite aku pakcik askar sorang ni...dia semangat betul...memang beria ia nak tolong kitorang pelajar medic ni...masa tu aku g ngan sarah n jah,,clerk patient tu...sarah tersalah kanan kiri..pastu dia cakap 'kamu tau x mana kanan mana kiri ni..'..muka dia risau betul klu2 kitorang x dapat bezakan mana kanan mana kiri..

pastu dia cerita lah yg dia penah buat angiogram,,beberapa bulan lepas..kitirang buat muka blur sambil mencari cari dalam kepala otak,,apekah angiogram tu...pastu dia cakap...'angiorammm,,angioramm..kamu tau x angiogram tu apa'..ego punya pasal,,kitorang mengangguk sambil cakap 'oooooo!!! angiogram'..pastu dia sambung citer..

dia mengadu dia sakit kat bahagian....ape entah..dah lupa...pastu,,aku suruh describe sakit tu...pastu dia cakap 'haishhhh,,macam mana aku nak citer dengan kome sume ni eak'...pastu dia citerlah dengan semangatnya..masa buat general examination,,beria ia dia bagi tangan,,selak selauar bagi nampak kaki....aku suka patient smgt nak tolong pelajar2 perubatan ni..

memanglah ada patient yg x brape nak cooperate...bukan bermakan aku x suka diorang..biasalah tu,,tengah sakit..sapi suka ditanya banyak banyak..

pakcik yang aku clerk dengan miah hari ni,,pesara pekerja MAS pon amat membantu..cerita dari A-Z dengan penuh beria...

hanya Allah yang dapat balas jasa baik patient2 yang tolong bagi kerjasama ni..merekalah yang akan menambahkan pengalaman aku sebagai pelajar medic..oklah,,malam ni nak clerk patient ikut senior plak..nak siap2 ni...bye2

Wednesday, February 29, 2012

post kali ni

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.
.
.
.
.
kawan aku suruh update blog..tapi kan,,aku memang x de idea nak tulis ape..dah 2 hari fikir tapi tetap x tau nak tulis ape..aku nak cakap,,muet sabtu ni..maksudnye lagi 2 hari jelah..tapi satu haram aku x baca lagi..format soalan pon aku x tau..memang kosong lah pengetahuan aku pasal muet ni..konfiden habis nak amik lagi skali nanti kan..tapi sape suruh amek muet masa aku tengah cuti..memang x bersentuh la kann..kat rumah nak study? memang jauh panggang dari api...

okay, bosan cakap pasal muet..tapi aku memang dah x de citer lagi..nak cakap pasal korea bosan..pasal vampire diaries pon bosan..one direction ponnn bosan..

okaylah..tu je..jumpe lagi 2 bulan lagi ke..3 bulan lagi ke...setahun lagi ke..annyong :)

Monday, February 27, 2012

Tuesday, February 14, 2012

Monday, February 13, 2012

pacey witter

this guy lah pacey witter....

= damon

tapi the hero for dawson creek,,-dawson leery- lagi handsome lah..nama citer ni pon smpena nama main character..

= stefan

heroin for dawson creek ,,joey potter...

= elena



vd and dawson creek

banyak entry pasal vampire diaries..klu cousin aku bace mesti meluat ni kan..hehe..tapi nak tulis jugak.. :))

Kevin Williamson said that Elena chooses Pacey..

while Julie Plec said that Damon is like the show's Pacey...



pacey is the second hero for Dawson Creek teen drama, 1998..this drama is sooo famous at that time..and it is created by Kevin Williamson..there are 6 seasons all together...

KW said Elena chooses Pacey, and JP said that Damon is like Pacey...so...my reaction...


is it true????
is it for real!!!!
is it just a fan fiction? NO..KW and JP made the statement already!

so...thak you......

sincerely:
delena fan





Friday, February 10, 2012

another one!


"Season 1:
Elena wants Damon to care
Damon doesn't care
Season 2:
Elena wants Damon to care
Damon sort of cares
Season 3:
Damon cares a lot
Elena says that's a problem
What the fuck just happened....?"

i'm not cursing..i just copy and paste someone's comment on youtube... :)

quotes :)

"stefan and elena can have each other, they're hypocritical douches"


"Elena needs to feel the pain Damon does. She doesn't deserve him."


"the writers are pissing me off a little. I'm not even really paying attention to the SE/DE triangle"


"I hate how Damon is getting hurted by Elena all the time."


"Team Salvatore ,forget Elena"


" I'm Dalena, but now I'm more team Damon !!"


"I absolutely agree with you about what the writers are doing. It SUCKS."


"Nice work, JP (julie plec) & KW! *sarcasm*"


"Elena = Deserve Suffering.
Thank you, Rebekah. "


"Damon loving too much is a problem? Elena's indecisiveness is too much of a fucking problem!!!"


" I swear, Stefan should look in a mirror"


"I'm seriously pissed off at Stefan right now."


"Stef, I love you, I do, but dude you are being such a freaking hypocrite right now"


"Can't believe I'm arguing on youtube, but if it's for Delena, I'll do it! "


"Thats a reason I think stelena are right for each other, they dont make good decisions and get themselves into dire situations. I wasnt saying anything criticizing about stelena fans, I was criticizing the couple."


♥ t3aM dAm0n fTw♥



Monday, January 23, 2012

our brain's frontal lobe

FRONTAL LOBE is for judgemental, behaviour, intellectual, motivation, personality.
lesion: loss of judgement, tend to be euphoric and become careless.
so, take care of your FRONTAL LOBE! do not head banging frequently!
(syndrome bosan study)

Sunday, January 22, 2012

vampire diaries.damon.elena.stefan

beralih arah.dari korea ke amerika.

okay, aku dah terminat sangat dengan satu series ni. VAMPIRE DIARIES. seriously, sape yang x pernah tengok lagi, baik korang tengok.

x kesahlah korang nak minat orang yang aku minat ke, tapi seriously best gila series ni.

tapi satu je, kalau tengok n korang x suka dengan satu watak ni, nama dia DAMON SALVATORE, jangan kutuk depan aku

sebab aku minat dia

minat sangat sangat sangat! macam aku minat DBSK, SHINee..JOZAN, SHAHIR

x boleh kutuk orang yang aku minat, nanti aku sedih

damon second hero sebenanrnye. season 1 dia jahat sangat. tapi dari awal aku minat dia dah..sebab hero x brape nak handsome kan.

season 1 best, walaupun damon jahat.tapi dia funny n x bosan macam stefan! yang x habes2 cakap "i love u elena". bored-unattractive-dull couple. i'm not a fans of stelena :)

super duper hate this!

season 2 lagi best dari 1st season..tengok x berehenti dari pagi sampai malam. but, for those damon elena shipper, it could be the most heartbreaking season. lagi2, first episode. damon is dump by both katherine and elena. at the same day.


what the toooooot!!!!

tapi season 3..terbaikkk!!!! and for those dalena shipper, THIS IS YOUR SEASON! they kiss, elena jealous of rebecca, damon help elena A LOT, elena smile back to damon, no more hatred feeling towards damon..bla bla bla...

love this
                                   

double love this
n of koz, super duper love this!

elena is nothing like BELLA okay!! n damon is COMPLETELY DIFFERENT from jacob!

vampire diaries is way better than twilight. believe me! much much better..

but i love both :)






Saturday, January 21, 2012

final exam, friends, friends' 'VSS'

Hello bloggie.

baru perasan..dari mula tahun 2012 sampailah sekarang, aku asyik membincangkan pasal benda yang x berkaitan dengan aku sangat.

berkaitan...cuma bau-bau bacang je sebenarnye.

okay, profesional exam lagi seminggu, n aku depan laptop mengupdate blog.

hari ni hari ahad, so aku nak memaafkan diri aku untuk x study n berehatlah sikit. padahal weekdays pon, aku x delah 100% fokus pon.

lagipun, sarah,hajar pegi UTP. mak ayah awin plak nak datang ipoh. NEGATIVE ATTRACTION mengatakan kat aku "diorang x study, so x payahlah nak study"

okay, abaikan aku..

dah nak dekat final ni, kawan2 semua memang pulun habeslah..sepatutnya macam tulah kan..tapi apa yang aku nampak di TERATAK ROPOL ni, suasana seperti biasa saja.

kami semua x delah dah ade kat library pkul 8 pagi..x delah makan pon membincangkan pasal study..x delah gila macam phase 1a dulu.

maybe itu apa yang aku nampak..apa yang kat pandangan diorang aku tak tau.

OF COURSE kita semua perlu macam tu..study and perform in examination is not the best thing for medical student . LULUS pon dah cukup.

okay, maybe aku cakap macam ni nak sedapkan hati aku je.tapi aku rasa betul apa yang aku fikirkan ni..

aku x rasa aku akan dapat result sebaik phase 1a dulu. tapi kalau aku kat tengah-tengah pon aku akan gembira.

after all,the most important thing for medical student is LIFE!

hmmm,,cakap pasal life ni,,housemate masing masing dah merancang future diorang.

ade yang suruh salah sorang ahli ROPOL cakap kat mak dia pasal VSS dia..

ade yang dah kenal berbulan bulan lamanya, tapi kitorang baru dapat hidu baru baru ni je. bonus: dapat semua ciri ciri VSS yang dia nak

ada yang masih main tarik tali, tapi mungkin jugak laki tu akan jadi VSS dia. quote dri dia "duit boleh pupuk perasaan seseorang tu"..n laki tu kaya. ada tanda2 di situ

ada yang nak mak ayah carikkan VSS untuk dia

ada yang masih tersepit antara 2 VSS, tapi nampaknya one of the VSS dah beralih arah kat roomate dia. n lagi satu "ibarat hujan di tengah hari" ..bermadah sungguh aku di waktu petang ni.

apepun yang terjadi, aku harapkan korang semua dapat bersama dengan VSS korang satu hari nanti.

n kat kesempatan ni..aku nak mintak maaf kat ahli teratak ROPOL..kalau ada salah silap..teramik barang sesuka hati,,terannoying...tersakitkan hati, terasa sakit hati kat korang, terbising, terteruja sangat pasal damon, terkutuk korang tanpa sedar, terjeling, termarah, termalas nak kemas rumah, termalukan korang...ter apa apa lagilah

doakan aku berjaya..doakan kita semua berjaya exam kali ni..x dikenakan supplement pon. sama sama hari jumaat tu, lepas amek result, semua orang tersenyum gembira..AMIN :)

heart you all.



P/S: VSS-very special somebody

Monday, January 9, 2012

walau apa pun, gov tetap di hati

okay, walau apa pun yang terjadi, aku sentiasa bersama Barisan Nasional..

sebab..parti ni je yang aku nampak dapat memajukan negara..

parti ni je yang aku nampak dapat mengekalkan keamanan Malaysia

parti ni je yang aku nampak dapat MENGEKALKAN HAK KEISTIMEWAAN ORANG MELAYU

P/S: aku x nak, orang Melayu Malysia jadik macam orang Melayu Singapura FULLSTOP.

**ooppss..undi anda adalah rahsia..terbagi tau pulak..**

anwar ibrahim dah bebas

hari ni kes perbicaraan anwar ibrahim..n dia disabitkan x bersalah..

so...my reaction is... *----blurrrrrr-----heartless-----*

x rasa sedih pon apatah lagi rasa gembira..sebab tu aku tulis heartless

aku pro-krajaan kot..pro gila gila..

dalam kes ni, aku tak tau...dalam otak aku.. "AKU TAK TAU APA APA"

pihak kjaan banyak bagi bukti, pihak pembangkang menidakkan sekeras kerasnya..

so,,aku tak tau sapa betul...sapa salah!

cakaplah macam mana pon, anwar tu..ini...itu..ini...

tapi otak aku still bagi tau aku "anis, diorang just bias..hanya ALLAH je yang tau"

sebab tu aku slalu tulis kat twitter.. "salah satu mesti salah, tapi kita semua x tau"

yang tau,,ALLAH, SAIFUL dan ANWAR je.

maybe family diorang pon boleh diorang tipu...

lagilah kita ni..yang memang x de kaitan langsung dengan mereka berdua tu..

mahkamah dunia cakap anwar x bersalah..

okay.fine..

segala kebenaran akan terbongkar masa kat akhirat nanti..

masa tu, baru tau sape betul, sape yang salah..

sekarang ni..2-2 pihak aku x percaya..

cuma nak cakap kat sini, aku bukan dah beralih ke pembangkang ke,,dah termakan hasutan pembangkang ke....aku tulis macam ni sebab serious aku x nak sebelah mana2 pihak sekarang..(dalam kes ni jelah).

sebab politik kat malaysia ni kotor!

APA PUN BOLEH TERJADI UNTUK KEPENTINGAN POLITIK DIORANG.

jangan kita membetulkan yang salah dan menyalahkan yang betul.

tapi.....aku amat x bersedia untuk memperdana menterikan ANWAR IBRAHIM dan berkerajaankan PAKATAN RAKYAT..

sebab, kalau masa itu tiba, diri aku akan bergelar pembangkang pulak..

"GUNAKAN HAK BERFIKIR SEBELUM HAK BERSUARA" -anwarhadi-

Sunday, January 8, 2012

kah kah kah

petang2 ni,,mase lagho aku slepas study.

aku bukak pasal vampire diaries....aku tengok carta hati najwa latif,,,sampailah aku bukak balik pasal politik..

baca komen...terjumpa komen ni...sumpah klakar!


oooo aaaa weeee

malaysia


korea


japan


US
 ♥     


UK

  

HINDUSTANI

ape kejadahnye ntah aku buat petang2 ni..saje,,nak list sape yang aku suka, masa aku umur 21 tahun ni..eh, tuanya lah hai..tak2..baru 20 tahun..ooooo aaaa weeeee




Tuesday, January 3, 2012

permainan akan datang

9 januari ni, bakal ada satu perhimpunan oleh penyokong2 pembangkang , dinamakan sebagai perhimpunan anwar 901.

tujuannya..aku kurang pasti..malas nak google..tapi agenda diorang jugaklah.

aku boleh agak nanti perjalanannya macam mana.


  1. diorang berhimpun ramai ramai.
  2. cakap yang bukan2..
  3. jerit jerit
  4. pastu polis datang
  5. polis suruh bersurai
  6. x nak denga,provoke polis
  7. merusuh
  8. polis pon lawan balik
  9. ada yang amek video kekejaman polis
  10. sebarkan kat internet kata polis kejam
  11. ada yang buat2 sakit tenat..NAZAK
  12. pastu orang yang nazak tadi, besoknya buat laporan polis/tweet yang bukan2

-_-"

Monday, January 2, 2012

gelak sebentar bersama kit kat

banyak pulak aku nak cakap pasal demo kali ni..macam bersih haritulah..berduyun duyun post aku pasal bersih..

nah! baca ni.. pengakuan pelajar UPSI sendiri..ade jawatan dalam MPP lagi budak ni tau..

tapi, bila aku cek balik fb cahaya hidayah tu, dia dah delete status tu..ermm..adelah tu penjelasannya..

aku kan suka baca komen..so, aku meluangkanlah pagi isnin aku baca komen2 tu (tanpa rasa bersalah sebab x study)

adalah satu komen ni yang betul2 buat aku nak gelak..haaa kau,,budak ni komen je, ramai betul yang bangkang apa yang dia cakap..termasuklah aku..

sebabnya, statement dia mmg x leh blah betul..mmg wajib gelak lah lepas baca komen dia tu...

okay, sebelum tu, mari berkenalan dengan budak ni dulu..dia guna nama "diera_cadbury"..nampak sgt pompuan...tu jelah pasal dia...n tengoklah komen dia ni..


diera...diera...ape kebendanyalah yang ko merepek ni kan..

pastu, ramai lah yang hentam dia..









aku kan cakap, salah satu yang hentam dia aku..so, kat atas ni..salah satunya komen dari akulah..
**aku menggunakan nickname yang amat poyo sekali..maafkan aku untuk itu..tapi komen aku paling ramai orang like..paling rational kot..uhhhukkkk!!**

okay, aku tau..pasal satu komen je pun nak jadi isu..tapi tajuk post ni kan gelak sebentar bersama kit kat..so saje je post ni..untuk bergelak2 dengan gelagat diorang..dan mengisi masa petang sebelum datangnya malam dan HARUSLAH aku study..

tulisan2 tu semua nampak kecik pulak..x dapatlah den nak tolong..nak besar, tekan jelah kat gambar tu.




Sunday, January 1, 2012

adam adli, can't you just stop from doing stupid thing?



try tengok video ni..try bukak kat u tube..tengok komen semua orang..

you know what, almost 80% of the comments disagree with their action..

mestilah ada yang sokong, tapi ramai yang kata perbuatan korang x melambangkan seorang mahasiswa.

dekat komen2 semua tu, nama UPSI buruk sangat.

siap ade yang kata "kalau aku ada awek kat UPSI, confirm mintak clash"

ape ke jadahnya entah korang buat semua ni..

just an immature attitude..

bawah ni,yang menarik perhatian aku..ade yang buat aku gelak..ade yang sangat rasional

kelakar kan!


malu x agak2 jadik orang melayu?

i will always support pakcik polis!



malu x agak2 UPSI pas ni? of koz!






i'm feeling better right now sebab semua orang dah nampak, yang korang ni ENTAH PAPE JE! 

balik rumah, tolong mak bapak basuh pinggan kan bagus.senang hati mak..x delah dia risaukan korang.

****out of topic.ade kawan aku cakap "manusia sekarang lebih pentingkan perjuangan politik dripada perjuangan agama ALLAH"...agak ouch di situ..tapi betullah apa yang dia kata..cuma aku ni, memang bersemangat sikit kalau bab2 malaysia, politik, harimau muda,korea...tapi insya-ALLAH..aku x kan lupakan kewajipan aku sebagai muslim..****