Sunday, December 4, 2011

kem seri iskandar

hello bloggie..hujung minggu ni,aku kena pergi kem..sebab aku gantikan miah yang pergi berakit tue..

patutnya 15 orang pelajar rcmp yang pergi..van dah siap dua bijik lagi..tapi semua pakat x nak datang..junior lah tu..alasan :: sebab nak exam...hello,,exam EOM je pun..bukan korg study pon.blah lah!

baik bagi hani yang pergi..bodohlah! geram pulak aku...

yang lepas tu lepaslah..

oklah, pasal kem tu pulak..

ape yang korang expect dalam sesebuah kem kan..mestilah bagikan kumpulan..

"okay, amek kertas mahjong ni..lukis benda ni...terangkan ramai ramai kat depan.."

"okay,,bina cheer kamu sendiri..buktikan kumpulan kamu hebat"

"okay,,kamu semua kena berkumpul kat sini tepat pukul sekian sekian..sape lewat kena denda"

kay monlah pihak penganjuran..x sedar ke pelajar malaysia dah muak dengan semua content yang CLICHE kat mane mane kem or program..

buatlah satu pembaharuan...masak masak ke..main tepi laut ke..main air terjun ke..lumba lari ke..(walaupun macam x de motif kan benda tu sume..)

at least, buatlah something different..

tapi untunglah akukan..aku dapat grupmate yang best..

aku paling suke bila dalam grup, mase kitorang bincg rmi2 pasal cheer..lagi lagi ade budak pre meds dari aucms ni,,mmg otak gila2 punye..boleh die rap !!terbaik dr ladanglah

budak laki dia sorg ni baik je..panggil aku akak lagi tu..

mase kitorg bincang utk pesembahan pon best..bincang punyalah gempak..tapi ape yang jadik..dikir barat tepuk x serentak..orang gelak jelah..aku atas pentas pon gelak lah sambil tepuk2 tue..

lagi yang best, ceramah motivasi..air mate aku gedik2 pulak nak kluar..cover habis baik ,,air hingus pulak keluar!

overall,,aku sukelah kem motivasi ni...at least, x rase menyesallah datang kan..cume aku x suke masa majlis penutup..perlu ke setiap majlis ade ucapan?panjang pulak tu..buang masa tau x!

okalah,laporan siap..anyong :)


No comments: