Saturday, December 31, 2011

biar mimpi sampai ke bintang

wahhh,, hello bloggie...lamenya aku x update belogggg aku ni!!! malas sebenarnye nak update,sebab aku dah jarang bukak laptop ni..

btw, hari ni 1/1/2012...happy new year!!azam aku hari ni semua dah terlaksana..


  • bangun at least kena pukul 9
  • sarapan kat tasneem
  • basuh maxie (motor aku)
  • jemur baju

  • kemas dapur
  • n last sekali...nak update belogggg yang dah lame kena tinggal!!
  • owh, ade lagi satu..nak tolong masak kat dapur
hari ni jugak, maktam aku tanya buat kali yang kedua kat aku, tentang symptom yang dia ade (sebab aku kan budak medic, high expectation from my relative laa)

dia tanya "mak tam ade sakit dada belah kanan, pastu ade lenguh2 tangan"

owh tidak!! teruslah aku google...balas punya balas mesej, last2..aku suruh dia jumpe dr..sebab dia bagi rating 3/5 sakit dia tu...agak tinggi lah kan..

okay, mengenai tajuk post aku hari ni "biar mimpi sampai ke bintang"..sebenanrnya ni tajuk cerita..

menggabungkan pelakon indonesia n pelakon malaysia..

aku x pernah suka cerita sinetron (cerita orang indon)..so aku x kenal lah pelakon2 sana..kenal muka je sebab astro banyak iklah pasal citer diorang..

eh,, adelah citer indon yang aku tengok..my heart,,love is cinta,,ku tlah jatuh cinta..sebab ade irwansyah..aku minat dia

cerita yang aku tengok ni, hero dia Randy (indonesia) and heroin elfira loy (malaysia)..



overall,,citer ni serious best! walaupun aku x brape nak suka lakonan elfira loy..tapi cerita ni best!

ceh, macam nak promote plak..

okaylah,,ade keje lain..

annyong bloggie :) jumpa lagi ^_^"

Thursday, December 8, 2011

negative


kalau hari ini baik,
besok mesti lagi baik.
kalau hari ini teruk,
perbaiki untuk esok.
hari ini lebih baik dari semalam,
dan besok adalah yang terbaik.

aku dah tampal kata-kata ni depan meja study aku..aku akan cuba yang terbaik setiap hari..ni yang aku dapat masa aku pergi kem tu..

but, not for today...i've been so negative all day long..in the lecture, i sit next to a WRONG person, that totally ruin my mood..

in the library, i read newspaper with a WRONG person, that also ruin my mood..

i pissed off with this two annoying girl!!

aku x rase nak terserempak dengan korang, dalam waktu terdekat ni..

stay away from me!



Sunday, December 4, 2011

kalau dah nama doctor...

hello bloggie..sampai 2 post kan untuk hari ni..x pelah,,blog aku..

okay,,kat fb,,aku jumpe satu fanpage..name dia, "doctors hangout"

pastu, admin dia post lah satu gambar ni..


kalau tengok betul2 gambar tu,,mmg susahlah nak carik gambar kucing..10 minit aku menghadap benda ni...sampai ngantuk aku..

last2 aku give up..aku bace komen.

tapi komen2 dia x boleh blah..


memang medic habis lah jawapan..2 orang ni mmg pelajar medic gred A+ ..

bifurcation...
1st 2 branches...
upper border of...

words kat atas ni mmg boleh nampak dimana mana,,tapi its more common in medics life.

bai :)

kem seri iskandar

hello bloggie..hujung minggu ni,aku kena pergi kem..sebab aku gantikan miah yang pergi berakit tue..

patutnya 15 orang pelajar rcmp yang pergi..van dah siap dua bijik lagi..tapi semua pakat x nak datang..junior lah tu..alasan :: sebab nak exam...hello,,exam EOM je pun..bukan korg study pon.blah lah!

baik bagi hani yang pergi..bodohlah! geram pulak aku...

yang lepas tu lepaslah..

oklah, pasal kem tu pulak..

ape yang korang expect dalam sesebuah kem kan..mestilah bagikan kumpulan..

"okay, amek kertas mahjong ni..lukis benda ni...terangkan ramai ramai kat depan.."

"okay,,bina cheer kamu sendiri..buktikan kumpulan kamu hebat"

"okay,,kamu semua kena berkumpul kat sini tepat pukul sekian sekian..sape lewat kena denda"

kay monlah pihak penganjuran..x sedar ke pelajar malaysia dah muak dengan semua content yang CLICHE kat mane mane kem or program..

buatlah satu pembaharuan...masak masak ke..main tepi laut ke..main air terjun ke..lumba lari ke..(walaupun macam x de motif kan benda tu sume..)

at least, buatlah something different..

tapi untunglah akukan..aku dapat grupmate yang best..

aku paling suke bila dalam grup, mase kitorang bincg rmi2 pasal cheer..lagi lagi ade budak pre meds dari aucms ni,,mmg otak gila2 punye..boleh die rap !!terbaik dr ladanglah

budak laki dia sorg ni baik je..panggil aku akak lagi tu..

mase kitorg bincang utk pesembahan pon best..bincang punyalah gempak..tapi ape yang jadik..dikir barat tepuk x serentak..orang gelak jelah..aku atas pentas pon gelak lah sambil tepuk2 tue..

lagi yang best, ceramah motivasi..air mate aku gedik2 pulak nak kluar..cover habis baik ,,air hingus pulak keluar!

overall,,aku sukelah kem motivasi ni...at least, x rase menyesallah datang kan..cume aku x suke masa majlis penutup..perlu ke setiap majlis ade ucapan?panjang pulak tu..buang masa tau x!

okalah,laporan siap..anyong :)


Thursday, December 1, 2011

ni macam pelik, tapi aku tetap nak cakap..

hello bloggie. baru lepas tengok ombak rindu..pannnnjanggggg sangat cite dia..ade part bossssannn, ade part aku teruje nak tengok..silih berganti part tu datang.tapi, x lah aku kategorikan x best macm nur kasih ngan lagenda budak setan.ermm, oklah..sape yang jiwang terlebih macam orang rumah min tu bolehlah tengok.

bukan ombak rindu yang aku nak cite sekarang..aku kan tulis kat atas tu "macam pelik"..sebabnya, aku memang pelik sangat dengan diri aku sekarang. dulu aku memang peminat setia korea or what so called kpop tu lah..memang fanatik gilalah!

tapi, sekarang ni, aku jadik menyampah dengan orang yang obses dengan korea..dalam kepala otak aku "weyh, dah dah lah tu!bosan tau x."

dalam otak aku lagi "kagum gilalah dengan golongan2 ni.x pernah bosan.." aku ni kan blood type O,,sebab tu mudah bosan dengan sesuatu.

orang fanatik korea ni pelik sikit tau..aku kan pernah mengalami..serius lain.scary,psycho,determine,faith,crazy, immature macam macam lagilah..

tapi aku x delah terus membenci korea kan..aku bukak je channel kbs world tu...aku tengok je snsd nyanyi the boys kat music bank..cuma aku x brapa nak faham dah kenapa aku minat sangat ngan diorang dulu?

conclusion of the story: aku muak dengan kpop/korea