Sunday, November 27, 2011

MALAYSIA VS BAHRAIN: Kekalahan yang amat menghampakan,tapi...

KF,,ape benda ko ni?selalu cemerlang je aksi ko..ap kes malam ni?

Harimau Muda, dulu masa lawan syria ,,bolehlah guna alasan "harimau lesu"..sekarang ni??

kita dah lead 2-0 kot..pastu,,senang2 je bagi diorang free goal sampai 3?ape ni!!

kata2 kat atas tu bukan dari aku ea..tapi dari facebook..memang malam ni,,semua rakyat MALAYSIA amat kecewa dengan prestasi Harimau Muda...

n aku dapat rasakan,,KF mmg kena teruk lah..pemain semua pon mesti kena hentam teruk..sape x terkilan kan..bile kite dah macam nak menang, pastu..dalam masa 6 minit je, semua jadi lain..

ramai kawan2 kat fb cakap yang Harimau Muda ni over cnfident...melayu dia terlampau yakin..mungkin diorang masih diawang-awangan sebab menang SUKAN SEA hari tu kan..

kekalahan dgn Syria, penonton still stay kat dalam stadium..tapi kekalah dengan bahrain dalam masa 6 minit, ramai yang lari keluar stadium..

semua dah hilang kepercayaan kat Harimau Muda kan..

Tapi, inilah manusia..bila diorang kat atas,,puji melambung..tapi bile diorang kat bawah, kutuk macam diorang x de perasaan..bukan aku nak side Harimau Muda yang memang buat aku terkilan malam ni..cuma aku agak marah bile mentaliti kita still mcm ni..

aku pon same je..agak marah dgn KF malam ni..tapi, bile aku fkir2 balik, inilah yg dinamakn ketentuan tuhan..

mesti ade yg cakap..

kutukan semua ni,, buat peringatan kat diorang..supaya diorang bangkit n terus maju ke hadapn..

emm,,baguslah tu..cuma sape yang x rasa down bile kena kutuk kan..kena kutuk dengan sorang je pun dah rasa frustated gile..berpada padalah kalau nak mengutuk tu..

seperti post aku yang ini ..aku akan terus menyokong diorang..cuma aku harap, diorang x kan terus terusan melenturkan kepercayaan rakyat malaysia kat diorang..

n, aku suka dengan komen seorang kawan kat fb ni..

tu nmenyer xd rezeki...
ap pn dorg dh cbe sbaik mgkin,
cbe kte yg gnti tmpt dorg...knfem bole menang ke??
so hrgai la pmain kte wlaupn kalah..
jgn menang myokong tp kalah mgutuk..

ok guys, kalah sekali bukan bermakna kalah selamanya..cuba lagi..fighting!!! 

No comments: