Friday, September 9, 2011

Blog Ku Berwajah Baru

hello bloggie..kali ni,,blog aku bertema putih biru..sama ada BN or Keadilan..HAHA..hari ni,,serius aku rase best..kalau lah hari hari macam hari ni..bestnye..sebab x buat pape..duduk je depan laptop 24 jam..aku kan pemalas BANYAK..

oo,,lupe nak bagi tau semalam,,shahir dah ade lagu baru..actually lagu tu dah lame,cume baru nak di promosikan sekarang..aku dah penah denga..lagu LEMBZ..tajuk die pendam..


bosanlah asyik cakap pasal shahir je..tapi,kat blog aku, biasanya aku cakap pasal benda2 yang aku suka or benda yang buat aku geram..aku jarang tulis something yang boleh buat aku sedih or terkilan..

suka
  • shahir AF8
  • SHINee
  • JOZAN @ maharaja lawak
  • drama korea @ jepun
  • raya
  • wayang
  • percutian
  • Najib Razak
  • Gossip ropol


geram
  • BERSIH 2.0
  • Anwar Ibrahim
  • STUPIDOS
  • Rozita Che Wan
  • Mat Sabu (akan datang)
  • Prepaid ada tax (akan datang)
  • orang #MukaMintakPelempang


sedih/terkilan
  • .....
  • Jozan kalah (wpun sedih,tapi tetap tulis pasal dyorang jugak)
  • ....
  • .... 
  • banyak tapi kan aku dah cakap aku x nak tulis pasal citer2 sedih..so,,its secreto de amore

wahhh,,tengah2 aku tulis blog ni,,adelah 2 orang mat salleh dekat depan rumah kitorang..dia x pandai bagi salam,,so die ketuk pagar kitorang...

mat salleh : Do you going to church?
awin         : No, no..we are muslim..
mat salleh : are you from indonesia?
awin         : No, no,,we are malaysian..

ade lagi satu benda yang dia tanya tapi aku x ingat..kejap je die kat depan rumah tu..teruja gak aku ade mat salleh berkunjung kat rumah ni..weeeee.. :)


tapi,,ape yang peliknye,,sebelum tu,,boleh plak awin cakap

"weyh,,ade polis la kat depan rumah"

aku tengok,,x macam polis pon..macam pelajar luar negara yang tengah sesat adelah..

oklah,,nak citer pasal kekejaman yang berlaku kat ipoh plak..bloggie,,ko taw x..kat FAIR PARK ni, tempat tinggal aku nih, dah banyak kes samun, pecah rumah n yang paling menakutkan kes ROGOL..baru2 ni,,ade sorang maid kena rogol..aku seram nih..mmg setiap malam kena baca surah AL-MULK sebagai pendinding..n sebelum tdo, kenalah baca 3 qul..insyaALLAH, dengan izin ALLAH,,kitorang x kan diganggu dengan orang2 jahat ni..aminnn!!

kami memohon perlindungan darimu YA ALLAH..lindungilah kami manusia yang kerdil ini.amin.

okay,,jumpe lagi nanti bloggie..annyong.


No comments: