Friday, September 30, 2011

Ops Sihat

hello bloggie..housemate sume tengah menjalankan Ops Diet berkuat kuasa minggu lepas.. hmmm,,nampaknya..aku pon terkena tempiasnya..

yang tinggal utk x diet,,aku,,jah,,erin..itu pun,jah x boleh makan itulah, makan inilah..sebab die makan produk pakcik awe (dr.rozmi). jawabnye,,masing2 malas dah nak masak untuk dinner.

n,,alang2 macam ni..aku pon memulakan Ops Sihat..padahal baru bermula semalam..aku riadah,,aku makan buah,,aku minum susu..





an apple a day keep the doctor away,,wpun bunyinya x menyebelahi golongan doktor,tapi aku tetap nak makan apple..ini azam aku,,at least,,aku kena ade stock epal ngan susu..hari2 kena makan dua benda tu..n turun riadah setiap hari...

tapi, untuk aku meninggalkan makanan bergoreng dan megi,,macam susah je...kalau aku x makan benda2 tu,,bak kata erin...boleh kena sawan babi..hahaha

harap perancangan aku ni berjalan dengan lancar..aku kan akan memamsuki bidang profesional satu hari nanti..kalau diri sendiri pon x sehat,,x yah mimpi lah nak nasihatkan orang lain..

yeah!!!chaiyok anis..(aku rase Ops Sihat aku ni x sampai sebulan pon)..ehh,,,mane boleh cakap macm tu..fighting!!!

Thursday, September 29, 2011

love story in harvard-korean drama-

hello bloggie..okay..cite ni berat..berat weyh!!sama tahap lah ngan stairway to heaven,autumn in my heart,winter sonata,sad sonata..n ni cite last aku buat mase ni..pas ni dah kena focus utk study..profesional exam dah nak dekat dah..

cerite ni berat!!! (walaupun aku dah ulang banyak kali,,tapi still aku nak cakap..cerita ni berat!!) kalau nak compare dgn which star are you from,,aku lagi suke WSAYF...

ape yang aku x suke kat "love story in havard ni" : aku amat2 jeles ngan kim tae hee@heroin (sebab die rapat sgt dgn kim rae won) n aku x suke kim tae hee sgt dalam ni..aku lagi suke watak kim bok shil@jung ryu won..die lagi sesuai ngan kim rae won kot..

weyh,,nak gelak part mane pon aku x tau..sepanjang citer serius je..tapi cite ni x delah effect mood aku sgt..x delah macam sassy girl chun hyang.

overall,,its a worth-to-watch drama..tapi maybe aku x de mood nak tgok lagi sekali kot..sebab x de part yang boleh buat aku gelak..tension pon ada!



thumbs up for kim rae won's acting..HE IS THE BEST..aku paling suka watak dia dalam "my love patzzi"..aku paling suka citer dia "which star are you from"..n paling respect lakonan dia dalam "love story in harvard"..i'm kim rae won bias :)

untuk love story in harvard, aku bagi 7/10

ranking citer korea aku skarang,,

sassy girl chun hyang
my girl
winter sonata
which star are you from
princess hour
stairway to heaven
sad sonata
love story in harvard
dream high
save your last dance for me
my love patzzi
secret garden
coffee prince
my name is kim sam son
49 days
boys over flower

ade beberape citer korea yang x tersenarai,,sebab mmg x leh masuk lah ngan jiwa aku..maksud aku,,bosan!!

okay bloggie,,lepas ni..tolonglah aku yer!suruh aku study,,STUDY...STUDY!!!!! ak x nak jadik pemalas macam zaman GIT n EGUR lagi..go go anis! chaiyok..

Thursday, September 22, 2011

which star are you from

hello bloggie..skarang semua yang berkaitan aku ,,aku letak -ie kat belakang tu..hehe,,saje je..
BEAR-bearie=berry(ejaan). *merepek sekejap*

nak merepek lagi,,ermm,,hari ni ramai orang emo kat twitter lah..laki2,,pompuan,,sume pon emo hari ni..aku nak terase,,nanti tulis #ehTeraseKe..kalau aku tny knape ,,nanti tulis: that awkward moment is when the person that make u sad, ask u what happen..(sumber dari twitter)..so,,lebih baik berdiam diri..tapi x pelah nak luahkan prasaan kat twitter,,sbb tu account ampa kan..suka hati ampa la nak buat ape..macam aku tulis sblum ni,,kalau nak kutuk pon,,dalam hati je ea :) *PeaceNoWar

okay,,ni main thing yang aku nak citer..lagi sekali post pasal korea..#TengahDemamKorea.
tajuk cter ni which star are you from..aku beli sbb ade kim rae won..mule2,,aby cakap citer x best..tapi bile aku tgok watak pompuan die amat bodoh(bukan buat buat)+comel gile,,terus aku suke sgt!!!

n dyorang punye lakonan natural giler..seres aku suke..overal,,aku suke lah citer ni..better than my love patzzi..aku bagi 4 STARS.





Citer ni nak kate citer sedih,,x lah sesedih citer korea lain yang lagi sedih,,tapi boleh tahan lah sedih die..maybe sebab watak heroin yang sgt2 BEST menyebabkan citer ni x delah sedih sgt..

Actually aku mengharapkan sad ending (sebab dah lame x tgok cter yg sad ending),,tapi ape2 pun,,aku puas hati sgt dgn ep last (ep 16)..sebab buat aku gelak besar..kelakar lah heroin!!!

ranking citer korea version anis :)

  1. Sassy Girl Chun Hyang
  2. My Girl
  3. Winter Sonata
  4. Which Star Are You From
  5. Stairway to Heaven
  6. Sad Sonata
  7. Dream High (satu-satunya citer baru yang aku suka setakat ni)
  8. Save your Last Dance For Me
  9. My Love Patzzi

yang lain2, aku x rase best kot..owh,,lpe plak,,mgu dpan da start our CNS module, one of the toughest module (according to our senior). aku mmg x prepare utk menghadapi module baru+proffesional exam..even mgu dpan dah msuk module baru,,tapi aku ttap nak beli love story in havard..sbb ade kim rae won :)

oklah,,spi sini je..annyong bloggie :)

Saturday, September 17, 2011

ingatkan aku denga suara h***u..

hello bloggie..okay,,aku tengah menaip dalam keadaan menggiil ni..tahap 9 skala ritcher punye!!

macam ni,,aku tengah sorang2 ni.. skarang pkul 2 pagi..pastu aku terdenga something kat luar bilik aku..dahlah aku belum amek air semayang ni..so aku gagahkan hati bukak pintu bilik,,keluar untuk ke bilik air yang terletak kat bilik mak aku..

mase tu gelap,,so aku bukak lampu yang kat belakang dulu..mase nak bukak lampu kat depan tu,,aku denga orang ketawa "hik hik hik" (dari arah bilik mak aku)..

masa tu hanya ALLAH jelah yang taw..pastu aku terus pandang kat pintu bilik mak aku,,tanpa fikir ape2 dah,,aku jerit sekuat hati bila nampak orang tengah intai aku sambil ketawe...

aku jerit dan jerit dan JERITTTT!!!! walaupun aku taw,,rupenyer tu mak..tapi aku tetap x boleh nak stop jerit..sampai ayah aku bangun n marah aku...

YA ALLAH,,,mak aku memang nak buat aku sakit jantung..rupenye dia yang buat bunyi kat luar tu..dia matikan suis ape ntah..pastu,,dia terdengar aku bukak pintu bilik,,dia cepat2 lari kat bilikdia,,dia ngintai aku..pastu dia ketawelah..

jantung aku mmg macam nak tercabutlah tadi..tengah gosok gigi pon menggigil..

sekarang ni dah ok dah..oklah,,gud nite bloggie..besoklah aku letak gamba ape2..takut nak google malam2 ni..

tiba tiba rase jelous!

hello bloggie..selama ni,,kawan kawan aku pergi study kat oversea,,aku x de pon rase jealous ke,,x puas hati ke..aku macam x kesah je..sebab aku memang x percaya diri aku..entah aku boleh survive ke tak kalau aku dapat study kat oversea..

tapi,,tadi sorang batchmate aku,,yang tengah study kat KOREA skarang,,post satu video kat u-tube..kitorang panggil dia mamat..suare die mmg terbaik.."penyanyi sekolah" katakan..

pastu,,aku tengoklah,,n ade link dia nyanyi lagu bogoshipda (ost stairway to heaven) dgn my memory (ost winter sonata)..,,dia tengah nyanyi lagu tu dekat KOREA tu!!! ramai orang sorak mase die nyanyi..aku rasa kat dewan tu mesti ade orang korea kan..diorang mesti agak teruja sebab ade budak dri negare lain boleh nyanyi korea dgn baik




wehh,,bestnyerrrrr!!!jealous gile dgn mamat nih!! dia dapat study kat korea,,nyanyi depan orang korea...KOREA TU!!!! yelah,,aku kan tengah mood korea..kalau dulu,,dia post gambar bersalji kat korea pon aku x de perasaan sbb ak x de mood korea..tapi skrg ni dah lain..

sbb tu aku cakap "tiba tiba aku jealous"!!waaaaa!!!!nak study kat korea jugak :'(

p/s: aku x jealous sebab die nyanyi ea,,aku jealous sebab die ade suasana korea tu..

Thursday, September 15, 2011

rasa nak nangis =(

hello bloggie..aku dah cakap dah kat diri aku,,aku mmg x boleh tengok citer korea..sebab aku akan tereffect dengan citer tu..bukan setakat jalan citer tu,,tapi sampai pvt life plakon2 die gak..

aku tengah tengok little bride..pastu aku google lah pasal main cast die..lee dong gun ngan han ji hye..actually,,diorang couple betul2 masa tgh blakon citer ni,,tapi pastu break up..4 tahun dyorang bertahan..lame gak lah tu..pastu han ji hye dah kawen dgn org lain..kesiannya lee dong gun =(

little bride drama-menarik =)-

lee dong gun

han ji hye

lee dong gun n han ji hye

pastu,,tahun tu jugak (tahun 2008),,adik lee dong gun kena tikam sampai mati dekat sydney..dahlah dia rapat gile dengan adik die..kesiannye dia :'(

lee dong gun bring his brother's cremated ashes home to korea
lee dong gun, his late brother and his omma :'(

pastu,,dia kena buang universiti..semuanya berlaku tahun 2008..kesiannye die!!!! :'(

tapi ape yang paling aku sedihkan,,ssm aku x siap pape lagi sebab aku tengok little bride sampai pagi buta..kesiannye akuuuu!!!!!!

Monday, September 12, 2011

SSM-sangat sangat malas

hello bloggie,,kemalasan MELAMAPAU aku sekarang menyebabkan aku naik LEMAU...banyak dah citer korea aku layan..even juz satu episode, tapi aku tetap layan..itu menunjukkan memang BOSAN OVERDOSE..sampai awin pon boleh layan citer korea..kitorang mmg dah kritikal sgt sgt...

kalau modul GIT,, aku kenal stomach,intestine,rectum,gastritis, etc etc..kalau modul EGUR,,aku kenal male reproductive system, labia majora, labia minora, pouch of douglas, etc etc..tapi untuk modul SSM,,aku kenal kim rae won, kim jae won, ..aku jumpe balik lee dong gun..aku habiskan berduyun duyun citer korea..mmg HEAVEN hdup macam ni..

Kim Rae Won

Kim Jae Won

Lee Dong Gun

dah dua kali berturut turut aku post pasl citer korea kan..tu maknanye mmg bosan terlampau lampau..HUH!

ermm,akunaktulissomethingtapitaknakbagiadespacebar.bukanapepun,sajejenakbuatmacamni.oklah,akuxtaulahapeperasaankawanakusorangnikatmamatsorangni.tapikan,akuharapsangatdiaxberperasaankatmamatni.evenkitorangselalugosipkandiorangduaorang,tapiakuxnaklahkawanakuyangbernamaSnisukakatmamatyangbernamaAtu.maybeakujahatkotkalauharapkanyangmacamnisebabmamattumacamdahsukasangatsangatkatkawanakuni.sorylahA,akuxnaklahkodenganS.bolehx?tapikalaudahSmmgsukakatko,xkanakunakhalangkan.ermmm, tapiakuyakindanpastiyangSxsukadekatA.akupasti.

oklah..annyong bloggie :)


Sunday, September 11, 2011

My Love Patzzi

hello bloggie..baru baru ni,,aku ade tengok satu citer korea..MY LOVE PATZZI..

aku nak tengok citer nie sebab die ade feel lame, n pelakon die sume pelakon lame yang mmg pandai berlakon..x lah mcm citer korea zaman skrg, yg kebanyakkanya amek IDOL yang kadg2 blakon pon entah pape tuh!

haha,,overall..citer ni ringan je..x delah berat macam sad sonata, stairway to heaven...n x delah ringan ke arah berat macam citer my girl n sassy girl..citer ni mmg ringan je..maybe 10 episode je kot..



mule2,,aku ingat citer macam biase lah..ade hero,,mesti ade second hero..tapi rupenye citer ni ade 2 hero (bagi pendapat akulah)..dua dua boleh jadik hero..x kesahlah ending dengan sape..tapi aku lagi suke bile heroin@song yi dengan penjaga anjing laut tu (x ingat name)




walaupun penjage anjing laut ni kurang hansome berbanding hero satu lagi tu,,tapi dia baik sangat..!!dia kawan baik kpd song yi..mula2,,dyorang ni banyak gaduh jugak,,sebab song yi ni mcm tomboi kan..

tapi,,bile tengok mane2 cover vcd,,mesti anak ceo tu (hero satu lagi) yang ke arah hero utama..macam putar belit plak ape yang aku ckp ni...

gamba besar: song yi dgn anak ceo tu -_-"
tapi,,still anak ceo tu baik sangat!!!!dahlah handsome,kaya...baik hati plak tu...dari episode 2 spilah 9,,aku rase sweet moment antara song yi dgn anak ceo tu je..song yi plak,,mmg suka kat anak ceo tu...kurang dekat penjaga anjng laut...*sedih sikit

tapi still best kalau song yi dgn die :)

tapi,,sampai skrang aku x tengok ep final lagi..sebab!! CD EP 10 BUAT HAL!!!!! geramnyer aku..mmg aku nak terajang je laptop ni...


wpun bukan laptop yang salah kan..CD yang salah..tapi still buat aku bengang gile!!!perlu ke rosak dekat episode last?haaaaa??



aku dah bace spoiler sbenarnye..song yi nanti dgn penjaga anjing laut tu..tapi kan..ape yang x best kan...hmmm,,sebab x de scene *****************..oklah,,tgoklah nanti mcm mne...annyong bloggie.. :)



Friday, September 9, 2011

KAH KAH KAH =D

hello bloggie..tadi,mase basuh pinggan..aku terketawa sebab sarah buat lawak..tiba2, aku teringat satu kisah masa raya hari tu..x de kaitan pon dengan ape yang sarah buat tu, cuma aku teringat n aku gelak x berenti renti plak ..

macam ni..jiji kan terkenal sebagai sorang budak yang TERLALU BANYAK bertanya sampai kadang kadang aku malas nak jawab..satu hari tu, dia tanya aku..

"akak,,kalau orang kena bakar..dia jadik ape??"

mase tu dah soalan dia yang ke berapa tah agaknya..so,,aku geram..aku jawab acuh x acuh..

"orang kena bakar jadik abu lah"

pastu dia tanya lagi (mmg kebiasaan dia macam tu)..

"abu tu ape kak?"

mmg malas betullah nak terangkan kali ni..so aku jawablah

"abu tu kawan ali"..

n then,,aku mmg x tahan betullah nak gelak,adli dah pandang aku gelak gelak je...last2,,aku gelak kuat kuat...



pastu,,jiji pandang aku dengan pandangan yang "slek"..dia cakap

"jangan main main ea!"


aku apa lagi,,terus ketawa lagi kuat lah..



ade pulak budak kecik boleh cakap macam tu..dia macam betul2 nak tau lah ape yang jadik bile orang di bakar,,n ape abu tu..

x leh blah betullah adik aku sorang ni...haddoooiii!!!

Blog Ku Berwajah Baru

hello bloggie..kali ni,,blog aku bertema putih biru..sama ada BN or Keadilan..HAHA..hari ni,,serius aku rase best..kalau lah hari hari macam hari ni..bestnye..sebab x buat pape..duduk je depan laptop 24 jam..aku kan pemalas BANYAK..

oo,,lupe nak bagi tau semalam,,shahir dah ade lagu baru..actually lagu tu dah lame,cume baru nak di promosikan sekarang..aku dah penah denga..lagu LEMBZ..tajuk die pendam..


bosanlah asyik cakap pasal shahir je..tapi,kat blog aku, biasanya aku cakap pasal benda2 yang aku suka or benda yang buat aku geram..aku jarang tulis something yang boleh buat aku sedih or terkilan..

suka
  • shahir AF8
  • SHINee
  • JOZAN @ maharaja lawak
  • drama korea @ jepun
  • raya
  • wayang
  • percutian
  • Najib Razak
  • Gossip ropol


geram
  • BERSIH 2.0
  • Anwar Ibrahim
  • STUPIDOS
  • Rozita Che Wan
  • Mat Sabu (akan datang)
  • Prepaid ada tax (akan datang)
  • orang #MukaMintakPelempang


sedih/terkilan
  • .....
  • Jozan kalah (wpun sedih,tapi tetap tulis pasal dyorang jugak)
  • ....
  • .... 
  • banyak tapi kan aku dah cakap aku x nak tulis pasal citer2 sedih..so,,its secreto de amore

wahhh,,tengah2 aku tulis blog ni,,adelah 2 orang mat salleh dekat depan rumah kitorang..dia x pandai bagi salam,,so die ketuk pagar kitorang...

mat salleh : Do you going to church?
awin         : No, no..we are muslim..
mat salleh : are you from indonesia?
awin         : No, no,,we are malaysian..

ade lagi satu benda yang dia tanya tapi aku x ingat..kejap je die kat depan rumah tu..teruja gak aku ade mat salleh berkunjung kat rumah ni..weeeee.. :)


tapi,,ape yang peliknye,,sebelum tu,,boleh plak awin cakap

"weyh,,ade polis la kat depan rumah"

aku tengok,,x macam polis pon..macam pelajar luar negara yang tengah sesat adelah..

oklah,,nak citer pasal kekejaman yang berlaku kat ipoh plak..bloggie,,ko taw x..kat FAIR PARK ni, tempat tinggal aku nih, dah banyak kes samun, pecah rumah n yang paling menakutkan kes ROGOL..baru2 ni,,ade sorang maid kena rogol..aku seram nih..mmg setiap malam kena baca surah AL-MULK sebagai pendinding..n sebelum tdo, kenalah baca 3 qul..insyaALLAH, dengan izin ALLAH,,kitorang x kan diganggu dengan orang2 jahat ni..aminnn!!

kami memohon perlindungan darimu YA ALLAH..lindungilah kami manusia yang kerdil ini.amin.

okay,,jumpe lagi nanti bloggie..annyong.


Wednesday, September 7, 2011

TheReturnOfShahir

hello bloggie..aku tengah teruja ni..akhirnya,,shahir telah dijumpai..betullah selama ni,,dia menghilangkan diri sebab tengah sakit..kesian kat dia..pastu,,dia kata INSYAALLAH dalam masa terdekat ni dia nak buat lagu baru..YEAHHH!!

even kat twitter aku dah tunjuk video ni,,tapi aku tetap nak tunjuk lagi..serious COMEL+BEST+COMEL+ BEST+CUTE+TERBAIK DARI LADANG video ni..shahir malu malu kucing dengan rossa..macam terbalik plak bila laki malu dengan perempuan!!aaahhhh..semmputtt tengok video ni!!


hai,kelakar sungguh :))

hello bloggie..kali ni post ke arah kekejaman jugak..sebab aku rasa kelakar..x de kena mengena dengan mana2 budak RCMP..perkara ni berlaku masa raya lepas ni..

FINE!!ko x suka citer melayu..ko juz tengok citer orang putih,,citer korea..tapi yang gatal sangat bukak hard disc aku part MALAY movie tu kenapa?pastu tanya aku "apa benda yang ko tengok ni anis??" "entah pape lah anis ko ni,,benda ni pon ko nak tgok ke??" "eee!!aku x penah kenal pon spe dia ni anis"

FINE!!FINE!! ko tgok cter mat salleh n mamat2 jambu tu je..so??awatnya hang gatai tangan bukak folder tu kalau x suke?or maybe ko suke tapi malu nak mengaku KOT!! sebab masa tuh ade BF ko yang mmg x layan citer2 melayu ni,so ko buat2 x kenal dyorang..x kan JOZAN pon ko x kenal KOT!

kelakar lah manusia ni sorang..mula2 bengang jugaklah,,tapi bila fikir balik,,nak gelak kuat kuat pon ada..aduhaiii!!ade gak orang macam ni kan?musykil2..

aku gelak macam gaya hishamuddin ni lah!!nak hentak meja pon ada..

*ada rekaan sikit cerita di atas untuk mengHOTkan keadaan..

lagi satu perkara yang agak kelakar bagi aku,,bila, adelah sorang kawan aku ni..aku ternampaklah status dia kat twitter kan..berbunyi begini "kenapalah ko tulis mcam tu kat blog kau,,menampakkan kebodohan kau je"..ala2 macam tu lah..AYAT TU BUKAN UNTUK AKU ea..(or maybe untuk aku..x taw sebab random tweet)..tapi ape yang kelakar,,SUKA HATI DIALAH nak tulis ape kat blog dia..yang hang sibuk2 awat? macam lah blog hang tu x de kebodohannya!!haddooiii...hang ni betul buat aku nak gelak besaq la..

haddooii,,penat dah gelak..gelak x berenti renti ni..n ni blog aku,aku punya suka nak tulis apa,,nak kutuk pon dalam hati je lah ye...hadddoiii!!!kelakar kelakar KELAKAR SANGAT!! S.T.U.P.I.D.O!

Saturday, September 3, 2011

raya,,movie,,konvoi,,sume aku nak citer!

fuhhh!!lame beno x update blog aku ni rupenyer...lupe plak nak cakap.. "hai bloggie"..hang pekabo..lame aku x bercerite dengan ko kan..yelah,,x de ape benda pon yang menerujakan aku..skrang ni plak,,aku tengah teruja sebab masih dalam suasana syawal...dan yang paling aku teruja,,blogspot dah berubah 100%..dashboard dah lain,,compose new post pon dah lain..

ni dashboad yang baru

ni plak compose new post yang baru..

raya kali ini,,alhamdulillah,,syukur ke hadrat ALLAH,,aku rasa raya kali ni cukup bermakna sekali..walaupun tanpa kehadiran adik,,tapi aku dapat merasai kehangatan syawal kali ni...alhamdullilah jugak sebab ALLAH dah membuatkan aku terima yang adik aku dah x de...ramadhan tahun ni,,hati aku tenang sikit..tapi aku x kan pernah lupa arwah adik =)

duit raya,,ermmm..macam biasa..ingat aku dapat sikit tahun ni,,rupenye adelah beberape orang pakcik or makcik aku yang jadik penyelamat..hehe..cukuplah buat baya tambang bas nak balik ipoh..duit raya paling best of koz dari MARA...600++ hari raye pertama..thank you mara!!lap u...

aku pergi baraan kampung,,even dapat 10 rumah je...aku konvoi dengan kawan2 lame..walaupun 9 org je yang ikut konvoi kali ni,,tapi aku tetap rasa kemeriahannya..last sekali,,part paling best bile madi datang rumah meo..tembamnyerr die!!!mcm nak cubit je pipi dia tu..jiah pon same..tapi madi lagi tembam la..banyak sebenarnye gambar yang kitorang amek tapi sume kat kamera dyorang..hampir 12 jam jugaklah perjalanan kitorang hari..penat yang teramat lah!

esoknye plak,,cousin aku ajak makan johnny ngan tengok wayang..n aku pergilah tengok hantu bonceng..muahaha!!sebab ade zizan kan...aku baca review orang,,citer ni boleh dapat 4.5 stars..kira orang puas hati lah tengok...bagi pendapat aku plak..ermm,,3.7 stars ko,..sebab ade zizan..aku bagi 4 stars la...SEBAB orang sebelah aku ni bercerita@bercakap x berenti renti...aku memang beli tiket tu nak denga citer dia pon!


tapi,,bettter kalau tengok sendiri..boleh tahan lawaklah..boleh tahan lah citer dia..cuma x lah sampai tahap best giler!!

oklah bloggie..aku nak sambung beraya kat JB plak hari ni..fuhh!!banyak lagi sedara aku tu kat JB..n nak kumpul duit raya banyak2 lagi..btw,,hanset kelabu sony ericsson aku tu hilang..bapak aku ni still x taw lagi..kalau taw habis aku...memang kena beli HTC lah mcm ni..annyong =)