Friday, August 5, 2011

i love this song

hello bloggie, aku suka lagu ost kl gangster *TAKHTA*..bukan sebab aku suka citer tu,,n bukan sebab makna sebenar lirik tu..sebab aku suke lagu tu..hehe,,

lagu ni boleh lah nak dikaitkan ngan politik sebenanye!


Di mana tempat adanya kuasa
Di situ juga adanya angkara
Di mana ada namanya manusia
Di situ juga adanya punca propaganda hipokrasi
Yang rendah ingin menjadi tinggi
Dan yang tinggi ingin mendominasi
Yang lemah ingin menjadi gagah
Dan yang gagah ingin terus berada di atas


(*)
Di dalam hiruk piruk kota
Dalam mengejar cita-cita
Dimana ada kuasa dan takhta
Ramai yang telah menjadi mangsa
Bagaikan tiada penghujungnya
Bagaikan tiada titik nokhtah
Seakan sudah biasa
Entah bilakah akhirnya

Aku pernah berada di medan perang ciptaan saudara-saudara ku
Bila harga nyawa lebih murah daripada sebungkus keju
Peduli apa katamu, peduli apa kau mahu
Bila senjata ku hunus
Hanya ajal dan maut yang akan datang bertamu
Cuma hanya ini yang ku mahu

Bila kau menjadi kaku
Bila kau sudah layu
Bila kau tiada lagi bernyawa
Aku sudah berada di atas takhta
(*)
Saudara ku, yang berada disekelilingku
Saudaraku, yang sanggup menempuh maut dgn ku
Saudaraku, yang hidup mati bersama aku
Saudaraku, yang telah gugur kerana aku

Kerana kuasa aku telah menjadi lupa
Kerana kuasa aku hampir binasa
Hampir ku hilang nyawa, hampir musnah semua
Ibarat mati hidup semula
Ku diberikan peluang untuk kali yang kedua

Supaya aku sedar
Supaya tak mudah lagi lupa
Supaya tak mudah megah
Dan di atas pasti kebawah

Giliran di bawah berlumba-lumba bersedia menanti masanya
Untuk menimpa mengambil alih takhta
Tiada yang kekal lama semuanya hanya sementara
Kerana punca kerana angkara kerana kuasa dan takhta
Tiada yang lebih berkuasa selain dari yang berkuasa


btw,,aku ada jumpa satu video,,parody for kl ganster..hahaha!!bolehlah kelakar die..*abang tembam sudah mari*


oklah,,nak tido..annyong bloggie =D



Tuesday, August 2, 2011

kenangan EXPERIMENT 5

hello bloggie..hari ni, aku tibe2 tertengok balik semua video2 yang batchmate aku buat dulu..masa sahur perdana, masa sumbangsih, kenangan FYSS, n macam2 lagilah..haha, gilalah zaman sekolah dulu..

bila tengok balik video2 ni, aku terus teringat zaman x matang aku..walaupun sekarang pun x matang lagi, tapi rasanya masa sains johor dulu lagi x matang...

haishh,,dah nak dekat 3 tahun aku tinggalkan sains johor..yang banyak sangat bagi memori kat aku..terlampau banyak..aku pernah rasa yang aku x nak tinggalkan sains johor..aku sayang sangat kat sains johor,,tapi satu peristiwa ni yang buat aku rasa dah x de perasaan kat sains johor..peristiwa yang betul2 buat aku rasa terkilan..

disebabkan tindakan aku yang terlampau rebellious jugak,,peristiwa ni terjadi kat aku..aishh,!kalau lah boleh undur mase, aku x nak buat dah..even x besar mane, tapi still bagi effect sangat kat aku...

oklah,nak share beberape video yang bawak aku ke zaman form 5 dulu..zaman EXPERIMENT 5..


:: mengimbau kenangan EXPERIMENT 5 sebagai FYSS ::


:: video mase sahur perdana 1 ::


:: video mase sumbangsih-experiment 5 sumbang langsir- ::



:: video seram sahur perdana II ::

ade lagi satu video..pasal kehidupan sorang batchmate aku dari form 1 sampai  form 5..tapi x dapat tunjuk plak..video EXPERIMENT 5 tajuk dia..

haih,,tiba tiba,aku jadi rindu kat zaman sekolah..n aku rindu nak dapat handset yang amat bermakna tu balik =( cikgu basir,,,cikgu basir...

Monday, August 1, 2011

siapakah p***

hello bloggie..seperti yang kita taw, sarah yang mulakan panggil nama AFIQ ALFIAN sebagai PIAN..pada mulanya,,afiq tersangat marah sehingga tidak mahu berpaling sekiranya nama itu yang disebut,, namun disebabkan gelaran itu diberi oleh sarah, dia menerimanya..

seperti yang kita taw juga wahai ropol2 sekalian, sarah dan afiq sudah mula berbaik..sudah mule bermesra..sudah mula bergelak ketawa..tidak seperti dinginnya sarah kepada afiq semasa di KMKN...

adakan cinta sudah mula berputik di antara mereka?

ataupun sarah sudah mula menanamkan perasaan kepada afiq?

sarah sudah boleh menerima afiq?

isu ini yang kita ingin kupas sekarang...

malam semalam,,malam 31 julai 2011 bersamaan 1 ramadhan...kita tahu,sarah post di blognya tetntang love song! hormon nak kahwinnya mendadak dadak...n,,tiba tiba....

keluarlah satu tweetnye yang berbaur curiga! lihat sendiri...


P***
bermula dengan p dan mempunyai 3 tempat kosong! ape lagi..
PIAN!

erin telah menjawab teka teki sarah di tweetnye juga....


ermm,,kalau betullah pian jodoh kau sarah,,harap korang berbahagia ke anak cucu =)

p/s: jangan marah ea sarah..hanyalah gurauan semata mata..nak hilangkan bosan ni.. =) piece yo!