Sunday, July 3, 2011

movie melayu 2011 -anis version-

hello bloggie...hari nie,,agak tidak membuhsankan sebab aku bangun tidur je dah nak dekat pukul 1 tgh hari (sebab aku tido pkul 6 pagi ea..hahaha)..pastu petang plak,,kitorang satu rumah (tapi x semua) pergi tengok wayang...SEKALI LAGI..tulah tajuk movie yang kitorang tengok hari nie..lepas tengok movie nie,,aku terase nak review balik semua movie yang aku dah tengok tahun nie...movie melayu jelah..tapi x panjang pun...

ade movie tu,,mmg aku dah review,,tapi habis je tengok movie tu,,aku terus review...n ade yang aku bias...so aku nak buat balik penilainan kat setiap cerite yang aku tengok =)

Hikayat Merong Mahawangsa



cerita KRU n banyak teknik CGI!!ermm..mulenye aku suke,,n sakrang nie,,still aku suke citer ni.. 4.1/5 (dulu 4.5/5)

Nur Kasih


cerita tiz zaqyah ngan remy ishak...mulenya aku x suke citer nie..sebab terlampau banyak event yang berlaku,,sdgkan citer tu 1 jam lebih jekan..tapi,,lepastu,,bile aku fikir balik..aku rase citer ni oklah!! ..aku bagi 3.7/5 (dulu 3.5/5)

Karak


cerita seram lakonan shahir af8..sebab dia jugak aku tengok citer nie..tapi x delah best sgt citer nie sebenarnye..review yang dulu tu terlampau bias je =) aku bagi 3.5/5 (dulu 4/5)

KL Gangster


cerita aksi..sebab aku tengok citer ni,,ade zizan ngan syamsul yusoff..berbaloi tengok citer nie ..aku bagi 4.3/5

Sekali Lagi

aku baru tengok citer nie tadi...so kena review panjang sikit ..overall,aku rase citer ni better than Nur Kasih ...aku lagi sukelah citer nie berbanding dengan Nur Kasih...jalan cerita pun x delah macam typical citer Melayu...so,,agak berbaloi lah tengok wayang...


lakonan lisa surihani dengan shaheizy sam mmg best sangat2!!!sam amat comel bile berlakun jadik autism tu..n lisa x yah ckap lah..aku mmg suke pon lakonan dia...


cume,,ape yang aku rase agak spoil,,nak akhir2 citer tu,,watak zarina (ke farina..x ingatlah) yang tetibe cakap anak dalam kandungan tu bukan anak arman (shaheizy sam),,tapi anak laki sorang lagi tuh....rase macam x payah pun die buat scene tu...kalau die juz buat zarina tu nak kawen ngan arman sebab harta pun dah okay...tu juz pendapat akulah..pastu,,sejak bile plak zarina tu mengandung??kalau mengandung pun,,bukan dah 6 tahun ke sejak kes die pura2 kena rogol tu??aku rase agak pelik lah di situ..

tapi,,ape2 pun..aku rase citer ni berbaloi kalau nak tengok kat wayang...rase sedih pun natural je..x macam nur kasih,,macam terpakse je aku nak buat rase sedih bile tengok orang sebelah sedih ..tapi aku x delah anti citer nur kasih tu sangat =)

untuk citer SEKALI LAGI,,aku bagi 4/5...

oklah,,sampai sini je...annyong bloggie =)

No comments: