Saturday, July 23, 2011

harimau vs singa!

hello bloggie..sekarang ni,,tengah berlangsung perlawanan antara HARIMAU MALAYA n singapura..aku ramalkan,,MALAYSIA menang..tapi rupenya meleset sama sekali..separuh masa pertama, malaysia dah ketinggalan 4-1...alasan yang pemain Singapura menggunakan pemain import memang dah x boleh pakai (bak kata khairy jamaludin), sebab yang golkan untuk Singapura,,ade je warganegara sendiri..

hmm,,mula2 memang kecewa sikit lah..bile separuh masa pertama pun dah ketinggalan 3 gol kat belakang... tapi bila fikir2 balik, even pemain kita pun x nak benda tu jadik macam tu...aku ni,,dari tadi sumpah seranah lah pemain2 Malaysia ni "kena rasuah lah".."defense main entah pape.."..macam macam lagilah..tapi aku x tau yang diorang dah main sehabis baik kat padang tu...maybe,,diorang tertekan kot..think positive!

seperti yang aku ada tulis sebelum ni,,aku ada emotional and rational side..emotional tu yang buat aku bengang gila dengan Harimau Malaya tadi...so,,bila aku jadik rational, aku dah x emo sangat....kalau kalah pon,,tolonglah wahai Harimau Malaya, kejar balik..jangan ketinggalan jauh sangat..

at least,,nanti bila main kat Malaysia,,kita boleh kejar balik, n menang dengan aggregate..Piala Suzuki hari tu kita boleh menang, hopefully, kita boleh lawan singapura kali nie...

good luck Harimau Malaya =)

No comments: