Monday, July 25, 2011

be mature

dear you.

masing masing dah besar. dah mencapai tahap kematangan. so, masing masing tahu bagaimana ingin menyelesaikan masalah. bukannya membiarkan masalah berlarutan tanpa penghujungnya. ketepikan ego. ketepikan rasa takut.

sincerely:
anis ayishah

Sunday, July 24, 2011

bermulanya sebuah kisah di suatu petang...

hari ini, beberapa ahli teratak ropol telah memulakan satu ekspedisi berbasikal ke Gunung Lang. Dengar kata, perjalan mengambil masa yang lama sekiranya pergi ke gunung tersebut melalui jalan besar. Aku tak taulah pulak, sebab kali pertama pergi ke Gunung Lang adalah bersama Tasha. Ekspedisi berbasikal juga.

Kami memulakan perjalanan dengan sesi pengambaran di depan teratak Ropol..


naik motor sebab x nak semputtt lagi!!!
Kemudian, kami berlima pun memulakan perjalanan. Sarah naik motor dengan aku, sebab dia malas. Yang lain berhempas pulas mengayuh basikal.

dan, kami pun memulakanlah perjalanan dengan bismillah =)


gamba ni tetiba jadik rosak bile di upload. sedih betul!

memandangkan aku yang bawak motor, so x dapatlah bergambar bersama.tu bahu sarah
dalam perjalan ke Kampun Kepayang, kitorang lalu Laluan 3 Fair Park. Mase naik satu bukit ni, Awin x larat.!!

bukit x tinggi mane pon, tapi awin tetap semputtt!!


seterusnya, bermulalah perjalan kami di Kampung Kepayang, dengan sarah masih berada di atas motor dan menjadi cameraman untuk ekspedisi kali ni.

suke hati blogspot menambahkan effect kat gambar ni -_-!

selca time! tapi aku x dapat masuk gak

then, kitorang lalu dekat kawasan yang agak mencabar. Kawasan kereta api! kat sini, Sarah dah bertukar dengan Erin..erin pulak yang naik belakang motor aku, sebab dia pun dah semputt!! jah ngan awin masih steady lagi.

berada di kawasan pembinaan dan jalan kereta api

sarah buat muka kucing dia (bak kata awin)



lepas tu, sebelum sampai Gunung Lang, kitorang lalu kawasan perumahan baru. tapi, ade satu cerita ynag dahsyat berlaku. ada makhluk x bertanggungjawab dah mengambil kayu yang menjadi jambatan kecil dekat satu longkang yang agak dalam. nak dijadikan cerita, masa tengah bertungkus lumus bawak motor untuk seberang longkang tu, moto hilang kawalan n terus masuk dalam longkang yang berkenaan. semua dah panik, tapi dengan usaha kitorang berlima, kami berjaya membawa naik motor tersebut tidak sampai satu minit! semua orang panik sangat sampai x sempat nak amek gambar keadaan motor tu. tapi memang cuaklah! n kitorang pon meneruskan ekspedisi ini.

dah 3 kali try upload, tapi blog nie tetap bagi effect! (baru pasan, banyak plak gambar awin)
setelah bersusah payah, akhirnya kami semakin menghampiri destinasi yang dituju. tapi sebelum tu, kitorang ade amek gambar kat pokok pokok yang merimbun!macam "autumn in my heart plak"


awin ngan sarah buat baek punyeee!!!
then, kitorang bergambar dekat pintu masuk, yang ada banyak love2!



erm, aku rase aku nak stop dulu kat sini. sebab intenet makin slow, upload gambar makin perlahan, hati makin geram, mata makin ngantuk. daripada aku terus jadik x betul, baik aku berhenti dulu. tapi cerita belum habes. 

to be continue........

Saturday, July 23, 2011

happy burfday to ayah!

hello bloggie..actually burfday ayah semalam..tapi hari ni baru nak buat entry untuk ayah...bukan ayah baca kan blog aku,,tapi still nak buat post nie..

semalam, 22 JULAI 2011,,genaplah usia ayah yang ke ..ermm,, x ingat plak..tapi ayah lahir 1965...malas nak kira..mata dah ngantuk...

happy burfday to you
happyt birthday to you
happy burtsday to AYAH!
happy burpday to you!

mase burfady mak x buat post untuk mak,,tapi ade buat post untuk hari ibu,,n x de post untuk hari bape..adillah kan..hahaha!thanx ayah yang selama ni berkongsi cerita2 n isu semasa dengan kita...dengan mak plak,cite gosip2 terkini pasal ayam ngan itik dia...hhahaha..papepun, senge chuka hamida!


ayah dengan ayah wardah..kawan lame mase sekolah dulu..

ayah ngan mak masa muda2..





semoga sehat selalu ayah n mak..annyong!

terbaik maharaja lawak jozan

hello bloggie..bosan lah bile maharaja lawak x de..source nak gelak kuat2 dah x de...n jumaat lepas ni,,x dapat tengok maharaja lawak terbaik jozan..sebab ikut jah pergi date..

tapi aku dapat tengok kat u-tube..=)


masa aku tengok video ni,,baru aku pasan yang johan ni kerek gile mase cakap..maksudnye,macam berlagak pon ade..menyampah pon ada!!hahahhaha..die x boleh bercakap nada serius kot,,nt jadik menyampah..

oklah,,besok nak buat ILA, SSM, study, sidai kain, n macam lagilah..tapi sekarang ni pon x tdo lagi..annyong bloggie! =)

harimau vs singa!

hello bloggie..sekarang ni,,tengah berlangsung perlawanan antara HARIMAU MALAYA n singapura..aku ramalkan,,MALAYSIA menang..tapi rupenya meleset sama sekali..separuh masa pertama, malaysia dah ketinggalan 4-1...alasan yang pemain Singapura menggunakan pemain import memang dah x boleh pakai (bak kata khairy jamaludin), sebab yang golkan untuk Singapura,,ade je warganegara sendiri..

hmm,,mula2 memang kecewa sikit lah..bile separuh masa pertama pun dah ketinggalan 3 gol kat belakang... tapi bila fikir2 balik, even pemain kita pun x nak benda tu jadik macam tu...aku ni,,dari tadi sumpah seranah lah pemain2 Malaysia ni "kena rasuah lah".."defense main entah pape.."..macam macam lagilah..tapi aku x tau yang diorang dah main sehabis baik kat padang tu...maybe,,diorang tertekan kot..think positive!

seperti yang aku ada tulis sebelum ni,,aku ada emotional and rational side..emotional tu yang buat aku bengang gila dengan Harimau Malaya tadi...so,,bila aku jadik rational, aku dah x emo sangat....kalau kalah pon,,tolonglah wahai Harimau Malaya, kejar balik..jangan ketinggalan jauh sangat..

at least,,nanti bila main kat Malaysia,,kita boleh kejar balik, n menang dengan aggregate..Piala Suzuki hari tu kita boleh menang, hopefully, kita boleh lawan singapura kali nie...

good luck Harimau Malaya =)

Sunday, July 10, 2011

kenapa najib berucap macam tu!

hello bloggie...juz a short entry...

tadi,,ada tengok buletin utama ,,n nampak DS Najib berucap...detail tempat,,tujuan perhimpunan,,sape yang datang..aku dah lupe..sini artikel penuh ucapan DS Najib tadi...yang aku nak tekankan kat sini,,ramai yang persoalkan kenapa najib berucap dengan memburukkan nama DS Anwar Ibrahim depan 6000 orang..

n bile ucapan die mendapat sambutan semua orang yang hadir ke perhimpunan tu,,menimbulkan rasa tidak puas hati sesetengah kawan aku di facebook mahupun di twitter...kenapa perlu Najib memburukkan orang lain di hadapan khalayak ramai...dia kan seorang perdana menteri??

di sini,,aku nak tegaskan..jangan cepat sangat melatah guys...contohi najib yang x cepat melatah walaupun BERSIH 2.0 mencalarkan imej n nama baik dia sekarang nie..Najib tetap senyum,,tenang je muka dia..cuba bandingkan muka senyum dia dengan muka berkerut Anwar..



okay,,back to the topic,,dulu,banyak perhimpunan zaman Pak Lah...pak lah x melawan..dia diam je...pastu,,ape yang terjadi??orang pijak kepala dia...n sekarang ni,,x kan nak biarkan pisang berbuah dua kali??

Najib x pernah berucap penuh beremosi macam malam tadi...try bace artikel nie..Najib perlu bercakap sedemikian supaya rakyat x terus terpedaya dengan pembohongan Anwar...jangan cepat sgt melatah..jangan terus judge sesuatu benda kalau x selidik dalam2..

aku maybe bias kat sebelah pihak..dan aku rase,,aku bias kat pihak yang betul...tapi,,kalau kerajaan buat salah,aku tetap benci n kalau pembangkang ada betulnye,,mungkin aku akan fikirkan balik...kerajaan x selalunya betul n pembangkang x selalunya salah...

aku ni pun bukan nya mahir sangat bab politik2 ni..awin lagi terror kot..cume,,yang aku tulis nie,,pendapat aku yang aku rasa,,ade betulnya..seperti yang selalu aku cakap,,setiap orang ada pendapat masing2...utnuk menghsilkan sesuatu pendapat,,buat penilaian dari setiap sudut..

*aku rase,,lepas jadik pengulas MAHARAJA LAWAK,,sekrang ni aku boleh jadik pengulas politik plak..

oklah,,tu je nak cakap..annyong bloggie..

Friday, July 8, 2011

melayu,,jangan jadik kerbau yang kena cucuk hidung la

hello bloggie..aku bukannye nak berpolitik ke ape kat sini..aku pun bukan nak jadi racist...cuma,,aku agak kurang bersetuju or maybe x bersetuju langsung dengan beberape kawan2 aku..especially yang berbangsa MELAYU ni,,bile dyorang same2 sokong perjuangan AMBIGA..

dyorang kate,,BERSIH 2.0 adalah salah satu medium yang digunakan rakyat untuk menyurakan rasa tidak puas hati kepada SPR  yang tidak jujur semasa proses pengiraan undi..

hey,,commonlah!!kalau SPR tu x jujur,,x de maknenya BN nak hilang hampir separuh majoriti masa pilihan raya yang lepas ni...x de maknenya nik aziz nak pegang KELANTAN selama 22 tahun...

n ape yang buat aku lagi bengang,,dyorang tunjukkan yang dyorang tu mmg penyokong setia AMBIGA kat facebok..most of my fren sokong BERSIH 2.0 tu...kawan MBBS macam x berminat sangat..dyorang tengah study ILA je sekarang nie..ramai kawan2 SAINS JOHOR..n most of them LELAKI!!

dyorang x sedar,,8 tuntutan AMBIGA tu,,yang kebanyakkannya nak merampas hak orang MELAYU,,or maybe nak ramapas hak istimewa ORANG ISLAM...sekarang ni,,dyorang dah macam kerbau tau tak..yang dicucuk hidung,,n ikut je arahan AMBIGA TU...

aku jarang tulis status kat FB,,n kalau aku dah tulis,,its mean ak mmg sgt x puas hati dgn sikap setengah kawan aku ni...tapi,,of koz lah ade yang bagi komen negatif kan!!lantak lah korang..jangan sampai satu hari nanti,,MELAYU JADI PELARIAN KAT NEGARA SENDIRI...tapi,,still ade yg back up aku..thx usatzah sekolah lame dulu..appreciate sgt komen die =)

n thanx to bloggie sebab dengar pendapat aku ni...

my status

thanx ustazah...






Wednesday, July 6, 2011

be a good doctor guys!

juz copy n paste from RCMP facebook page...agak terase sebenarnye dengan beberape statement tersebut,,btw..suka sgt benda ni... =)


‎[Mesej ini adalah dari presiden JPM, saye hanye memenuhi hajat dan hasrat nya sahaja. harap bermanfaat. utk kita semua]
JUNIOR
HAI ADIK BOLEH BERKENALAN..?

Assalamulaikum dan salam sejahtera..

Sekadar perkongsian pendapat.

Megikut pandangan aku sendiri, ak telah meyedari satu fenomena yg agak merisaukan di kolej.
Apabila student baru a.k.a junior masuk, maka mereka akan mengharapkan khidmat nasihat dan pandangan dari senior mengenai soal akademik dan teknik belajar selain dari pada nasihat lecturer. Namun mereka lebih cenderung mendengar pandangan senior kerana merasakan senior lebih memahami mereka.

Jadi mengikut pengalaman ak sendiri , ak perasan yang apabila senior kita menasihati kita , mereka memikirkan untuk memberI kesenangan kepada kita, supaya kita mudah untuk study dan melalui detik2 awal study kite,dan antara nasihat yang popular:
“ exam end of module tak masuk markah pn actually, relak2 jek....”
“ korang g jek revision class and study ape yg DR emphasis lebeh time nak dekat final, conform bole LULUS punye...”
“Besenye kalu kuar exam, yg ade kat lect note jek.. xyah study bnyak2 pn xpe..”
And ade bnyak lg sebenarnye yg mngkin kite bese dengar..

Senoir2 biasenye mengeluarkan statement di atas untuk membantu kite dan mereka sangat care pasal kite, TETAPI..
Nasihat sebegini mungkin sesuai kalu diberikan pada masa yg sesuai, contohnye apabila mmg da suntuk mase untuk exam.

Jika kita menanamkan perkara begini di hati junior, maka akan wujudlah generasi pelajar yg mengejar LULUS semata2.. (macam ak la). Sedangkan jika sahabat2 sekalian fikir sejenak MBBS yg kite ambil di RCMP tidaklah sesusah mane . 

kadangkala jika direnung kita( golongan minority terutama yg macam aku) terlalu relaks menempuh alam basic clinical science sampai kite x buat seperti dinasihatkan DR tentang care study berkesan macam
• Pre reading 
• Post reading
• Advance reading for understanding and knowledge.
• Discussion with friend
• And bnyak ag ( bole tanye student distinction)
Dan bile nak dekat exam tertunggang terbalik study sampai stress. Dan kesannya “kalu da lulus pn da kire ok sangat la... ” and bile tengok result, mesti either tengok list gagal dulu or start tengok dr bawah.
Sedangkan kalu kite da ade mind set untuk dapatkan dinctintion, paling x pn mesti boleh lulus, bak kate DR Wong.. “ if u aim for the moon , atleast u will land on the star..” bunyinye sumthing like that la...
Konsepnye same macam zaman2 kite SPM dlu, rasenye xde org pn yg target lulus, sume target A.. kalu ade yg target lulus jek , surely xde kat sini ambil MBBS. Betul x?

So cbe renung2 kan..
Ak harap sangat la kite dapat memberI nasihat kat junior supaya diorang rajin belajar ,at the same time ade leisure time untuk hilangkan stress.. kalu boleh 70% study, 30% enjoys.. bukan vice versa.
Kita cuba tanamkan dalam hati junor2 untuk dapatkan distinction.. and beri harapan kat diorang seolah2 nak dapat distinction tu senang sangat.(padahal memang senang kalu dah berusaha)..
Mungkin ada di antara kita yg akan merasakan didalam hati” buat ape nak sibuk hal junior, diowang da besar, pandai2 lah pikir.. busy bodies jek sibuk hal diowang.. baik ak wat keje aku..”

Tp sebenarnye mereka masih memerlukan bimbingan kite, takut terhanyut terlalai dengan freedom yg diowang dapat. And yang lagi buruk influence member yg x baik.. Dan kite yg da ade pengalaman bole jek guide diowang.. dapat pahala..! ceh..
Prestasi junior sebenarnye boleh memberi kesan kepada kite kerana we are in the same university.. bile dah grad name university kite akan follow kite ke mane saje .
cth Dr Anis Ayishah binti Mohd Dali MBBS UniKL RCMP..
So, kalu junior da x perform , mereka akan influence junior bawah mereka and akan berterusan sampai baka keluaran RCMP kekurangan kualiti. Sebab kehebatan sesuatu university bukan pada bangunan tp hasil yg dikeluarkan terutamanya kite sebagai bakal DR.. so kite kene bersama-sama ingat mengingatkan antara satu sama lain..

p/s: aku nak menasihatkan diri aku jugak,,janganlah study MBBS ni hanya untuk lulus...yang kite nak treat nanti orang,,yang ada perasaan...bukannya haiwan...haiwan peliharaan pun,,kalau hilang or mati,,kita akan rasa sedih kan...ni kan lagi manusia... =) ANIS AYISHAH!!please change ur attitude towards study..pass in an examintaion is only ONE OF THE CONDITIONS to be a doctor..there's a lot more thigs that u need to face,,so that u can be a professional! 


wordless wednesday~

Tuesday, July 5, 2011

huh!

hello bloggie..sebelum nak tulis pasal benda nie,,nak buat statement sikit "aku nak berlaku jujur untuk post kali nie.."..hypothesis untuk post kali ni : anis ayishah ni bukan seorang yang baik,tapi die x delah kejam =)

dah 20 tahun aku hidup...aku dah melalui banyak fasa dalam kehidupan,,mungkin ada beberape fasa yang aku x pernah alami ..tapi banyak lagi benda lain yang mengajar aku erti kehidupan..dari kecik,,sampai besar...banyak sangat yang berlaku dalam hidup aku..sampai ade satu saat,,aku dah x tau ape tujuan aku hidup kat dunia ni sebenarnya....but sometimes, we need to put the past away and move on with our life...

dalam tempoh ni jugak,,macam macam orang aku dah jumpa..dari yang muka talam berlapis lapis sampailah orang yang betul2 jujur...



dalam tempoh ni jugak,,aku semakin kenal dengan siapa diri aku yang sebenar...anis ayishah bukanlah seorang yang baik,tapi dia x delah kejam...

kadang2,,orang2 yang aku jumpa ni yang menjadikan siapa aku sekarang..dari dulu sampai sekarang,,aku amat x suka bila orang persoalkan setiap perkara yang aku buat...persoalkan dengan pertikaikan tu sama ke??same kot...

yup,,tujuan orang tu maybe baik..dia x nak kita jauh tersasar daripada landasan yang betul,,that's why dia persoalkan setiap perkara yang kita buat..tapi betulke niat dia macam tu?..mungkin setengah orang ye,,tapi aku percaye,,ramai lagi bukan macam tu..

atau niat dia pertikaikan setiap tindakan seseorang hanyalah mencari kesalahan orang tu...ingin melihat orang itu lemah dimatanya...oleh itu,,dia perasan yang dirinya sudah cukup bagus...

sebab tu,,aku tulis kat atas..persoalkan/pertikaikan=busy body=bajet perfect...kalau rase diri dah cukup bagus sangat..dah perfect yang teramat sangat, sampai x de orang kat dunia ni lebih perfect dari diri awak tu,,silakanlah judge setiap perbuatan orang lain..tapi boleh tak kalau awak judge perbuatan dia n simpan dalam hati..x perlu nak bagi tahu kawan awak tu....kesian dia.. x kan setiap perbuatan dia salah n awak je yang betul...awak berpegang dengan prinsip nie ke??

but,,i think,,they ask u to not stop questioning urself, not questioning other people...

owh,,mungkin jugak awak nak kawan awak tu x terpesong..murninya niat awak..saya sanjung sangat niat murni awak ni....tapi,kalau murni sangat pon..fikirkanlah yang kadang2,,kawan awak ni terase..dia x cakap,,tapi dalam hati sape tau kan...

kalau benda2 ni berlaku kat aku, benda yang aku buat hanyalah membenci dia dalam hati..n mungkin sampai satu tahap, aku expresskan ape yang dah tersimpan lama kat hati tu...n lebih kronik,,bile setiap perbuatan yang dia lakukan,,aku akan rasa menyampah...even die x buat ape2,,hanya melakukan rutin hariannya,,sudah cukup buat aku rasa menyampah...nasib benda ni x pernah lagi terjadi kat aku..

benda2 kat atas,,hanyelah berdasarkan pengalaman beberapa orang kawan yang aku dengar selama ni..so,,aku nak jugak kongsikan sikit dengan bloggie aku nie..bloggie jelah tempat aku nak cerite pasal benda2 nie..yang mungkin akan masuk dalam draft jugak,,macam nasib kawan2 dia yang lain...

n mungkin jugak benda2 kat atas ni,,aku tujukan untuk diri aku jugak...hypothesis is accepted =)

moral of the story,,every person have their own story,,n there's a reason/s for that..x perlu nak tanya setiap benda yang berlaku kat diri seseorang..rimas lah...lagipun kamu bukan reporter kan??n kawan kamu tu bukanlah artis kan???kamu hanyalah seorang insan biase..so x payahlah busy body sgt..x payahlah nak perasan bagus sangat...kita semua kat dunia mmg bagus..each of us! x de bezanya kamu dengan kawan kamu tu...

each of us are the best!!

p/s: serius post ni x ditujukan kat sape2 je..its random post (boleh x ckp mcm tu)..so x payahlah ade yang terase...

oklah,,sampai sini je..annyong bloggie...

Sunday, July 3, 2011

skyping..love it~

hello bloggie..hari ni,aku berbual ngan jiah kat skype dekat sejam...sampai terlepas tengok "anakku bapakku" kat astro prima...tapi,,rasa happy sangat sebab dapat skype lame ngan dia...lame dah x aku skype lame macam nie...habis berbual,,sambung chatting plak..(padahal berbual tulah chatting..tapi maksud aku kat sini,,chatting tu tulis2..hehe)

jiah makin berisi aku tengok..bulat sikit muka die..macam epal..hahahah!!jahat gile aku..tapi betul ni..sebab tu aku nak panggil die cik bulat..sedap jugak kan,,hehe!!jangan marah jiah =)



jiah pon cakap aku makin tembam...tu mmg aku dah tau lame..sejak kat kmkn lagi...sape suruh makanan kat kmkn tu sedap sangat...

aku nak letak gambar jiah kat blog,,tapi die x letak plak gambar kat facebook..geram plak aku...x pe,,besok aku mintak ...

oklah,,sampai sini je nak cakap..annyong bloggie~

movie melayu 2011 -anis version-

hello bloggie...hari nie,,agak tidak membuhsankan sebab aku bangun tidur je dah nak dekat pukul 1 tgh hari (sebab aku tido pkul 6 pagi ea..hahaha)..pastu petang plak,,kitorang satu rumah (tapi x semua) pergi tengok wayang...SEKALI LAGI..tulah tajuk movie yang kitorang tengok hari nie..lepas tengok movie nie,,aku terase nak review balik semua movie yang aku dah tengok tahun nie...movie melayu jelah..tapi x panjang pun...

ade movie tu,,mmg aku dah review,,tapi habis je tengok movie tu,,aku terus review...n ade yang aku bias...so aku nak buat balik penilainan kat setiap cerite yang aku tengok =)

Hikayat Merong Mahawangsa



cerita KRU n banyak teknik CGI!!ermm..mulenye aku suke,,n sakrang nie,,still aku suke citer ni.. 4.1/5 (dulu 4.5/5)

Nur Kasih


cerita tiz zaqyah ngan remy ishak...mulenya aku x suke citer nie..sebab terlampau banyak event yang berlaku,,sdgkan citer tu 1 jam lebih jekan..tapi,,lepastu,,bile aku fikir balik..aku rase citer ni oklah!! ..aku bagi 3.7/5 (dulu 3.5/5)

Karak


cerita seram lakonan shahir af8..sebab dia jugak aku tengok citer nie..tapi x delah best sgt citer nie sebenarnye..review yang dulu tu terlampau bias je =) aku bagi 3.5/5 (dulu 4/5)

KL Gangster


cerita aksi..sebab aku tengok citer ni,,ade zizan ngan syamsul yusoff..berbaloi tengok citer nie ..aku bagi 4.3/5

Sekali Lagi

aku baru tengok citer nie tadi...so kena review panjang sikit ..overall,aku rase citer ni better than Nur Kasih ...aku lagi sukelah citer nie berbanding dengan Nur Kasih...jalan cerita pun x delah macam typical citer Melayu...so,,agak berbaloi lah tengok wayang...


lakonan lisa surihani dengan shaheizy sam mmg best sangat2!!!sam amat comel bile berlakun jadik autism tu..n lisa x yah ckap lah..aku mmg suke pon lakonan dia...


cume,,ape yang aku rase agak spoil,,nak akhir2 citer tu,,watak zarina (ke farina..x ingatlah) yang tetibe cakap anak dalam kandungan tu bukan anak arman (shaheizy sam),,tapi anak laki sorang lagi tuh....rase macam x payah pun die buat scene tu...kalau die juz buat zarina tu nak kawen ngan arman sebab harta pun dah okay...tu juz pendapat akulah..pastu,,sejak bile plak zarina tu mengandung??kalau mengandung pun,,bukan dah 6 tahun ke sejak kes die pura2 kena rogol tu??aku rase agak pelik lah di situ..

tapi,,ape2 pun..aku rase citer ni berbaloi kalau nak tengok kat wayang...rase sedih pun natural je..x macam nur kasih,,macam terpakse je aku nak buat rase sedih bile tengok orang sebelah sedih ..tapi aku x delah anti citer nur kasih tu sangat =)

untuk citer SEKALI LAGI,,aku bagi 4/5...

oklah,,sampai sini je...annyong bloggie =)

Saturday, July 2, 2011

design blog dah tukar lagi =)

hello bloggie..sebelum ni aku ade cakap kan,,minggu depan baru aku update blog...tapi aku tengah teruje ni sebab aku baru design blog aku...sebelum ni,,aku ade stalk kawan2 aku kat blog die..n ramai yang guna "template kosong"..means x delah corak2 as background tu...n aku try lah dkat blog aku ni...aku kan cepat buhsan dengan benda yang same je..kalau sarah suke tuka2 title blog die,,ak plak suke tuka2 design blog aku =)

warna background yang aku pilih hitam..bukan sebab dunia aku ni kegelapan ke ape,,tapi tulah..warna kegemaran aku juz hitam ngan putih.. (n sometimes purple..)..sebab tu banyak barang2 aku warne hitam or putih..tapi bile banyak putih,,lagi menampakkan aku ni pengotor...sebab sume barang2 tu jadi kotor lepas 2-3 bulan!!so,,aku decide pilih warne hitam as background utk blog doctor ayishah (macam x sampai je ape yang aku nak sampaikan...)

(bapak aku balik kaki ayam..macam x sampai jer~)

oklah,,tapi,,ape yang aku suke pasal design baru ni,,kalau scroll sampai bawah.. ade satu gambar ni...comel je aku rase gamba ni..hahaha...aku sukee!!  =) pastu,,kalau click kat mane2 link,,nanti tulisan die jadik warne pelangi =)sukee!! n lagi satu,,terase nak letak lagulah..ermm,,dalam perancangan (tapi boleh pause kan kalau x nak dengar)..

oklah,,aku nak pegi tempat lain...bubbye bloggie..annyong!!

hari yang bosan -_-"

hello bloggie...semalam aku tdo 5 pagi..ni sume sebab sepah..aku tengok GELAK KHAS kat u-tube,,gelak samapi rase x mengantuk n sampai jah tension ngan aku...that's why lah aku bangun pkul 12 hari nie..bangun2,,sume housemate x de..dyorang sume pegi buat medical check-up untuk junior..yup,,hari ni junior kitorang datang...kitorang dah x jadik paling mude lagi..sedih2!!!n lepas ni,,dah x merase lah duduk kat BLT yang best tu lagi...best lah sangat...

malam ni,,plan nak pegi tengok movie SEKALI LAGI yang ade lisa surihani ngan shaheizy sam...mule2 memang x nak tengok...takut citer die membosankan macam CUN ngan ape eak..entah,,lupe plak tajuk die...cite cinta yang amat common..kalau macam NUR KASIH boleh diterime lagilah...

tapi,,lepas bace review yang cik epal buat,,rase macam best plak citer tu..dia kate,,susah nak bagi 3 star ke atas untuk citer melayu,,tapi citer ni die bagi 4 star...maybe die bias kot sebab die dapat tengok citer ni sekali ngan watak utama (lisa ngan shaheizy)...dapat special tiket kan..so,,maybe keterujaan die tu membuatkan die seronok tengok citer tu...tapi x taulah..juz pendapat aku..papepun,,tengoklah dulu...

ni pun x taulah dapat tiket ke x..maybe tiket habis..kalau macam tu,,kena tuka plan lah..tengok transformer plak...tapi aku agak x berminat nak tengok citer ni sebab aku x follow dari awal..takut x paham citer...lagipun aku bukannye suka sangat citer2 action nie..KL GANGSTER tu pun sebab ade zizan ngan syamsul..kalau x ,,mmg x lah aku nak tengok..aku rase sakit lah...even tranformer tu robot,,tapi still aku akan rase sakit!!!

hari ni,,aku boleh dikatekan berpuase...x makan pape dari pagi tadi..minum pun x..malas punya psal..aku bosan sangat hari ni,,mulenya malas nak update blog,,tapi disebabkan kebosanan yang melampau,,aku tulis lah kat blog yang aku bosan...SEMUA video SEPAH, JOZAN ngan NABIL dah habis tengok..nak buat ape lagi skarang ni??ni yang aku x sabar nak pegi lecture ni..tapi bile teringatkan balik lecture theater kitorang nanti RLT,,hancur semangat aku..haishh,,junior2..napelah korang datang kan =(

oklah,,sampai sini jelah..nak masak megi goreng sekarang nie...dah kebulur sangat ni..sebelum benti,,nak cakap..AKU SUKE SEPAH SANGAT2!!!sebab buat aku gelak x ingat dunia semalam..lame dah x gelak macam tu....suke perasaan lepas gelak tu..rase puas!!oklah,,annyong bloggie..minggu depan baru aku update lagi..bye2..