Monday, June 6, 2011

pride (halu satonaka vs yamato hotta)

hello bloggie..nilah post aku yang dah lame aku nak tulis tapi x tulis2..sejak aku kenal TMD,,aku kenal citer jepun,,aku kenal asada ryutaro,,aku kenal citer pride..n finally aku kenal halu satonaka or takuya kimura..even lamabt sikit aku kenal dia,,at least aku kenal jugak kan..rupa2 nya,,TAKUYA lagi famous dri ASADA..setiap drama yang dia berlakon dapat rating tinggi..n dia boleh pilih sapa heroin yang dia nak..agak berpengaruh jugaklah dia nie..tapi sayangnya,,dia dah tua..aku kenal dia dah lambat sangat..

oklah,,nak citer pasal PRIDE..satu yang aku suka citer jepun,,dye x lembap n episod sikit je..x macam citer korea..aku dah mcam beralih arah sikit lah ke citer jepun..aku suka citer pride..even mula2 macam menyampah sikit kat heroin citer tu,,tapi lama2,,jadi suka plak..


cerita ni pasal pemain ice hockey..first,,jom kenal ngan hero citer ni..nama dlam citer nie,,HALU SATONAKA n nama sebenar dia TAKUYA KIMURA..umur dia..jeng jeng jeng...39 tahun!!sedihnya aku,...nape aku x kenal dia lama dulu..nape aku perlu kenal dia msa dia dah tua..geram,,geram,,geram.. (gaya zizan yang pondan)..dia ada group k/s SMAP..lets take a look..
(aku snap sume gambar2 nie sendiri..no google image..just using screen snapper)

even umur dia hampir 40,,tapi dia nampak muda lah berbanding umur dia tu..




halu satonaka..suit his personality..


when he got fever..kyopptta :)

aku tengok citer pride nie disebabkan asada je..nama dia dalam citer pride nie YAMATO HOTTA..nama sebenar dia setelah digoogle..KENJI SAKAGUCHI..watak dia dalam nie macam di buat buat sgt..lakonan dia no prob tapi aku lagi suka character dia dalam TEAM MEDICAL DRAGON yang serious tue..first impression aku kat yamato hotta salah rupanya..dulu aku ada cakap yang yamato ni kaki perempuan kan..actually dalam citer nie dia jenis yang setia lah..cuma dia menipu yang sebenarnya dia ni miskin..tu yang kena tinggal ngan girlfriend dia..

x pernah kan tengok asada menangis.tapi dalam nie,,byk scene dia menangis.. :)



he fall because of his girlfren..



u will never watch asada like this..drunken asada/yamato..

asada will never show his bright smile,,its yamato!

yamato happy moment with her gf..


dalam citer ni,,banyak mimik muka yamato yang x dapat kita tengok masa dia berlakon sebagai asada..tapi aku still prefer halu satonaka dalam citer nie..n citer ni x delah romantik sgt..x macam citer korea yang kadg2 romantik terlebih tu..contohnye ,,secret garden..kisah cinta dalam citer pride nie ala kadar je tapi still best..x perlu over2..






nama heroin tu dalam citer nie AKI..x tau nama panjang dia n x tau nama penuh dia..aku kalau tengok cerita memang akan mengabaikan sikit heroin,,sebab fokus aku hanya kat hero..hahaha :D

habis je tengok citer nie..aku terus google pasal takuya,,n aku amik beberapa citer jepun dari zirah..dia bagi aku citer GOOD LUCK..dalam tu,,takuya berlakon as a co-pilot n dia jauh lebih handsome dari HALU SATONAKA..maybe sebab dia nampak muda kot dalam citer tu..kalau boleh,,aku nak gak citer HERO..TAKUYA gak yang berlakon n denga citer,,rating citer tu amat tinggi..so,,hope sgt2,,dapat tengok citer tu..

oklah,,sampai sini je..btw,,aku bagi rating utk citer PRIDE nie,,8/10 n for TMD.. 9.5/10..

annyong!!!



No comments: