Thursday, June 30, 2011

today my life begins..

hello bloggie,,juz a short entry..thanx to jiah yg dedicate kan lagu ni kat aku...dia kate lagu ni dapat bagi semangat klu kite tengah x bersemangat..aku suke lagu ni,,suke makna lirik die,,even skrg ni aku tgh denga lagu ni ..

tapi tulah,,once smgt aku dah hilang,,susah nak carik balik...smngat aku nak study dah lame aku tinggal mase 1a dulu..bile cuti,,mmg x lah aku nak bukak buku,,n mood tu masih lagi sampai skarang..

exm MEQ hari ni,,alhamdulilah okay,,bolehlah!!x lah puas hati..tapi aku yakin,,emq esok,,aku berserah jelah kat tuhan...hope ape yang aku hentam tu betullah..

nak denga full version kat sini eak =)


Wednesday, June 29, 2011

Saturday, June 25, 2011

zizan kena mintak maaf kat fans!!

hello bloggie...hahahhha =D kelaka pon ada bila bace tajuk post hari nie...yelah,,aku kan sewel sejak semalam...masih x leh terima kenyataan!!muahahaha...

knape aku tulis pasal ni??sebab,,ZIZAN meniumbulkan banyak persoalan kat aku!!dengan tweet n status fb yang amat EMO,,aku jadik geram,,sebab nak taw kenape dia emo!!aku kan dah x betul...so biarkanlah aku nak rasa x puas hati kat zizan eak..antaranya status nie..

faried abdullah tu busu aku..haha

semua orang pun tanya kat zizan ape yang jadik...ape yang buat aku lagi bengang,,sebelum ni,,byk dah post2 dia yang emo...ini menunjukkan yang ZIZAN tu memang seorang yang EMO!

n lagi satu sebab dia kena mintak maaf,,sebab dia buat muka sedih masa SEPAH jadik juara hari tu...secara x langsung,,aku pun jadik sedih sgt2 sebab JOZAN  x menang!!!

bengonglah post kali nie...tapi aku mmg x puas hati ngan zizan!!n status FB dye yang kat atas tu,,aku assume,,dye tengah gaduh ngan JOHAN!!

oklah,,anis ayishah nak sambung study...benda nie juz nak hilangkan ngantuk je...annyong!!


ape cer ustazah bahiyah ngan sepah??

hello bloggie..maharaja lawak dah habis..tapi dari pagi tadi kitorang masih bersedih (ceh!!ayat x leh blah)..yang bersuke rie of kozlah sarah sorang!! yang nak sepah jadik juara dia je!!haishh..jeles betul aku...

oklah,,berbalik ngan tajuk post hari ni,,mesti ingat lagi scene sepah ngajuk ustazah bahiyah kan??


vs


2 kali SEPAH ngajuk USTAZAH BAHIYAH...part kat johor tu mmg jadik fenomena jugaklah,,,dapt standing ovation tu!!(maybe org johor bias kot..)..masa final plak,,aku rasa BEST gile persembahan diorang...best sangat..

n banyak jugaklah aku denga,,"x baik sepah ngajuk ustazah bahiyah cam tu".."sepah patut mintak maaf kat ustazah ngan suami" n macam2 lagilah...

tapi,,tadi aku ada tengok FB ustazah bahiyah...dia ada post pasal benda ni...bunyinya ala2 cam nilah.."cuba teka,,ustazah kecil hati dengan persembahan sepah tak??"..status dia dalm bentuk persoalan..dia x jawab terus!!dia dapat 4000 ++ like n 900++ komen..

nak lagi nampak..click lah gambar ni =)

aku x puas hati,,sebab aku nak tau jawapan dia...sedih jugak kalau dia x puas hati or kecik hati ngan sepah...kesian sepah =( ...so aku pon mulakanlah pencarian aku..carik punya carik punya carik,,at last,,aku jmpe komen dia antara beratus orang tue..agak senang lah nak carik,,sebab nama dia paling panjang antara sume tu...n dia jawab cam nie....(agak panjanglah jawapan dia)


lega aku baca jawapan dia tu...thanx ustazah bahiyah sebab x marah kat salah satu group favourite aku...so,,bila ustazah bahiyah pun x kecik hati ngan apa yang sepah buat,,kite pun x payahlah nak marah2 sepah sebab buat lawak cam tu...dafi pun cool gak,datang masa show last dyorang tu...terbaik dari ladang aghh!!untung SEPAH... =)

pasni,,,DR FADZILAH KAMSAH pun kena buat statement pasal JOZAN jugaklah..hahaha :D 

rasanya,,sampai sini jelah hari ni..btw,,aku masih sewel lagi,,sebab JOZAN kalah semalam...hope,,besok dh x sewel cam hari ni...uwwwaaaa!!!!



Friday, June 24, 2011

maharaja lawak dah habis..SEPAH menang!!jozan kalah =(

hello bloggie....aku x tau lah nak rasa happy ke nak rasa sedih...sebab aku patut happy: 1st sepah menang..dyorang salah satu group favourite aku jugak...aku follow dyorang dari raja lawak dulu..n malam ni,,persembahan diorang memang terbaik!!!persembahan terbaik antara yang terbaik...juri pun suka sangat ngan diorang...audience mmg bagi support kaw2 punya lah..nampak adlin aman ramli yang muka garang tu ketawa x igt dunia,,mmg nampak sangat lawak dyorang tu BEST!!!congratz sepah..n secara x rasminya,,ramai kawan aku yang umumkan,,,besok johor cuti!!!suka hati dyorang je....padahal esok memang cuti pun!!


paling x leh blah,,ayah aku ngan pak itam aku yang mmg anti-jozan tu terus mesej aku...antara sms yang agak membengangkan aku "hai nis,,,kalah ke??"..ayah aku plak,,terus call aku!!!ketawakan aku plak tu....geram sungguh rasa!!!nasib lah aku x balik kampung..mmg bercadang nak tengok sama2 ngan pak itam kat screen besar tu...kalau x,,mesti dyorang bahan aku.. =(

aku paling suka part dyorang diumumkan juara  (tolak tepi muka zizan yang agak ketat tu!!)..mamat terus pergi kat parents/fans dia..sampai RELA ke sape entah,,kena tenangkan dia...siti sarah sampai nanges..syuib terduduk...pastu,,syuib ngan jep peluk!!aghhh..bayangkan ea,,dyorang yang dulu kerja pun x tentu arah,,masuk raja lawak n finally jadi champion MAHARAJA LAWAK plak tu!!banggenye kalau aku jadi dyorang..jep plak,,masa dia pakai baju kuning tu,,nampak hansem sikit..hehe~



tapi,,apa yang buat aku agak sedih malam ni,,maharaja lawak dah habis..pas ni dah x de maharaja lawak..satu rancangan yang dapat rating tertinggi dalam sejarah!!..aku nak tengok apa??jumaat malam nampaknya aku kena study lah..n aku kena tunaikan janji aku,,lepas maharaja lawak habis je,,aku mmg kena study!!bayar balik masa study aku yang dah burn tu!!

second,,aku sedih sebab zizan buat muka sedih!!mesti dia kecewa gila kan..dah 2 kali dia x dapat jadi champion...masa raja lawak dulu pun,,dia kalah ngan yus..padahal dia peserta favourite kot!!..aku x berapa kesah sebenarnye bila jozan dapat no2,,(sebab dyorang dah famous kan)..tapi bila zizan buat muka cam tu,,sedih plak aku!!uwaaa!!!!nak nanges...=( tapi credit to johan lah sebab still dapat senyum!! btw,,congratz jozan sebab 2 minggu sebelum ni,,korang mmg best giler!!! "rumah kita ada anjing jer~"


ermm,,x nak tulis panjang2 sangat lah...x de mood..sebab ngantuk.. sebelum tu,,aku nak bagi link semua video2 sepah!!n video dyorang diumukan juara...congratzzz SEPAH!!!thanx sebab korang menang..bangge sangat ni!!! aghhhh!!sedih pon ade!!!aghh,,x tawlah nak rasa apa.. lame lame,,sedih+bangga=x de prasaan..buhsan sungguh!!


persembahan 1st dyorang

2nd show..dafi datang!!!thx dafi..hansome malam ni!!

epic gile masa nie...congratz sepah=(

oklah,,aku dah x sedih..sebab baru lepas bace status zizan kat fb (cam saiko plak aku nih!!)..perbezaan antara jozan ngan sepah jauh kot..oklah tu..no2 pun ok what!!


tapi mati lagi sekali mood aku..twitter dia ke arah emo plak!!mmg nak kena penampar lah..lek r zizan!!!!ko dh femes kot!!sedihnya akuuu!!(serius aku dah x betul!!)





harap,,besok,,bile bangun pagi..aku dah jadi kembali normal...dah x sewel macam malam ni...(aku still dalam mood sedih!!) uwwaaaa!!!!



oklah,,jumpa lagi raja lawak tahun depan..hope jozan still jadi pengacara..kalau x ,,aku x nak tengok... mogok jozan!!annyongg!!!



jiji,,congratz!!

hello bloggie...hari ni hari terbuka sekolah jiji..sebelum ni,,aku tanya dia."jiji dapat nombor bape??"..pastu dia cakap no 6,,pastu tuka no 2 plak...rupe2 nya,,dia dapat no 11..cesss,,menipu aku je kejenye...

jiji ni daya saing dia tinggi tau..macam akulah..masa math dia dapat B,,dia mmg x puas hati gila..sebab dia kata soalan semua dia boleh jawab..bila mak aku cek balik,,rupa2 nya dia dapat 100..cikgu dia lupa nak tanda kertas belakang sekali...

pastu,,sekarang ni,,bila dia dapat taw dia no 11,,mesti dia sedih..tapi oklah tu jiji...no 11 dari seratus lebih orang...dulu akak selalu dapat no 1 sebab classmate akak 23 org je..yelah,,sekolah pedalaman kan..sekarang sekolah jiji kan ramai murid..congratz kat jiji...

sebenarnye,,subject yang jatuhkan ranking dia pendidikan seni,,ade ke patut dia dapat 40% je..yang lain dah okay..dapat A..tapi sampai je PS,,terus dpat C..dia memang x de gene kreatif aku...maybe aku dah ambik sume gene kreatif tu kot!!!hahahhaha~perasan sungguh..

papepun,,congratz jiji!!jangan malas2 lagi...n jadiklah kreatif macam akak ni.. =)










adli plak,,sentiasa steady ngan keputusan dia yang cool je tu..tapi ada something dalam adli yang x de kat jiji...adli ni rasional,,penyabar..x cam jiji..yang asyik nak nanges je tu..


oklah,,aku nak main basikal ngan tasya ...n dia nak blanje aku roti canai..annyong!!!

Monday, June 20, 2011

patutkah aku unfollow dia?



hello bloggie..cuba selami perasaan aku ni.."aku bukan rapat ngan orang tu,,yang rapat ngan org tu kawan aku..n aku follow dia sebab dia follow aku (kat twitter)..tapi,,masalahnya sekarang..timeline aku disemakkan dengan tweet2 dia..kalau best x pe..ni tweet yang aku pon x nak taw!!"

yup!!twitter mmg tempat nak update segala perihal pasal diri korang..ak x kesah bila org tweet "aku lapa".."aku dah kenyang"..tapi kalau dah terlampau banyak sangat..n timeline dipenuhkan dengan tweet budak tu je,,mmg baran jugaklah...

dahlah follower aku sikit...asyik muka yang sama je muncul kat timeline...oklah,,cam nilah..aku rase manusia tu x bersalah pon...yang jadik masalhnya sekarang aku..patut ke aku unfollow dia??macam mana kalau dia dapat detect aku unfollow dia??aku x rapat ngan dia tapi x delah sampai tahap benci..mmg x lah..lagi satu problem aku ngan dia,,dia terlampau suka balas KOMEN!! dah jadi ruang sembang dah twitter tu...buhsan taw x??

yang pastinya,,manusia yang aku maksudkan ni bukan dari kalangan housemate aku..sebab aku mmg nak taw sgt perkembangan dyorang..buzy body x??yelah,,kdg2 klu ade yang x puas hati,,twitter jadi mangse luahan perasaan..

haishh!!masalah2..besok kalau aku ada keberanian,,aku unfollow lah dia..annyong =)

Sunday, June 19, 2011

perlu ke aku belanja 300 ringgit??

hello bloggie...aku sedih ni..walaupun sebenarnye x delah sedih sangat..tapi aku rasa agak sedih jugak..sebabnya..charger ngan battery laptop aku rosak..ottoke!!!.



perlu ke mereka berdua ini rosak pada waktu yang sama??aku x paham betoilah...macam mane aku nak online..perlu ke aku blanje 300 ringgit utk beli 2 benda nie??munasabah ke??


ni pun tengah pakai battery laptop hajar...tapi nyawa dia dah nak habis..stop kat sini dululah ea...thanx hajar bagi pinjam..x lah buhsan sangat waktu petang aku nie...






Saturday, June 18, 2011

x payah baca..nak merapu

hello bloggie..post ni tajuk dia x payah baca..mmg x patut baca pon..sebab aku nak merapu..aku suka tuka style blog aku..sebab aku akan bosan bila blog aku macam tu je..tapi,,apa yang aku perasan,,beberapa blogger terkenal mengambil langkah mudah untuk tidak menukar style blog..mengapakah??adekah mereka malas nak tukar..tapi rajin plak nak post mcm2...dyorang x buhsan ke ngan style yang same je..

gambar hiasan..bukan sebab dia x tuka style blog..dia baru je tuka..saje nak letak.. :))

semua housemate aku taw,,aku minat shinee...skarang nie,,ak dah x fanatik macam dulu..sebab ape eak??sebab menjadi seorang crazy fangirls amat meletihkan jiwa dan raga..minat kat shinee ni aura dia lainlah..aku still minat dyorang even dyorang nie agak kurang famous compared to b2st n 2pm...tapi still aku suka shinee..lagi 3 hari,,shinee nak debut kat jepun..sapa yang paling aku minat antara dyorang?? KIM JONGHYUN!!sebab suara dia amat sedap,,sweet gile muka dia,,n macam2 lagilah..





nilah kim jonghyun..main vocalist for shinee..

post aku kat blog banyak pasal ML ngan korea/japan kan??sebab benda yang buat aku excited nak tulis juz dua benda nie je..aku agak rasa menyamp** bile bakal2 doctor ,,kebanyakkan post dyorang pasal benda study,,eg "how jaundice occurs".."what cause hepatitis".."how malaria n leptospirosis lead to jaundice" (sorrylah,,baru baca pasal jaundice,,terbanyak plak contoh pasal jaundice)..bukan sebab apa..sebab aku rasa dyorang menganggap benda ni satu kewajipan..kalau dia nak jadik doc,,dia praktikkan sampai masuk dalam blog..memang x salah..tapi x salah jugak kan aku nak rasa menyampah kat golongan2 macam ni..



aku dah kate x yah baca..sebab aku nak merapu..benda aku nak merapu pun kadg2 entah pape...sekarang ni dah nak pukul 4..tapi mata malas nak tido sebab nak bangun lambat...bloggie,,aku nak balik rumah..aku buhsan lah kat sini..even kat rumah pon kadang2 buhsan,,tapi perasaan buhsan kat rumah lain tau..buhsan kat sini kadg2 cause "hepatitis..inflammation of liver.." aku pernah post,,they can't hurt you unless you let them..okay,,aku mmg suka sentapkan orang..sebab aku akan sentapkan orang yang sentapkan aku..aku rasa,,bila hati aku sakit..its not fair kalau dia punya hati elok je kan?so,,aku sakitkan jugaklah..yup!!aku jahat bila masuk bab ni..sebab ape??sebab,,bagi aku..itulah yang dipanggil "keadilan"..maybe aku akan forgive that person yg sentapkan aku,,but i'll never forget,,so,,kalau dia buat balik..aku akan ingat n bertambah menyampah n meluat aku kat manusia tersebut..benda ni random ea..x ditujukan kat sape2 pon..(gelak jahat)


topik merapu seterusnya..aku lapar!!dahlah..mata aku dah ngantuk lah...aku nak tdiur..banyak lagi nak merapu..tapi tiba2 blank..okaylah..annyong bloggie...







Friday, June 17, 2011

ML minggu 12 (org jaybee yg best!!).. plus shahir sikit

hello bloggie..lame dah rasenya x update blog..n update bile ada ML je..tu pun sebab aku teruja..so x taw macam mane nak expresskan keterujaan aku,, aku tulis kat blog...

sebelum tue,,nak citer sikit..sepanjang x tulis blog nie,,byk sbenarnye cerita n drama yang berlaku..tapi aku malaslah nak buat ulasan pasal "drama2" nie..n aku dapat rasakan,,aku seperti kehilangan seorang insan yang bernama ANIS AYISHAH..mana tah dia hilang??yang tengah tulis ni pun anis ayishah gak..tapi nape ntah..lain lah dua insan nie..x macam dulu!!

oklah,,back to the point..aku nak citer pasal ML minggu 12..minggu nie,,orang rumah SYUAD  x datang..so,,x brape syok la suasana kat rumah..maybe lagi ramai lagi seronok kot..kalau pegi stadium MBJB tu mesti lagi syioookkk!!!

minggu nie,,overall boleh tahan bestnye..tapi still x boleh lawan minggu lepas punye...apa yang paling aku respect n kagum...semangat orang JB!!!kali ni kan buat kat JB...dyorang bagi support yang terbaik dari ladang...so menampakkan semua persembahan best..even R2 yang x brape best pown jadik best sebab sorakkan dyorang tue...n RAMMMAI gila yang datang..

sebab dapat free ticket kan..tu yang berasak tu..AF pon kalah


okay,,nak buat ulasan dah ni....first,,ak nak citer pasal jozan...lawak dyorang still x leh lawan awan nano nano nano nano~ ...but,,its still awesome!! ..persembahan pertama yang pasal ahchai,,aku suke..tapi aku lagi suka persembahan kedua dyorang...aku suka LINDA ONN datang..n aku rasa linda ngan zizan cute!!!so bolehlah kalau 2-2 nie couple kan..ak approve..hehe~

agak kontroversi scene ni ye...nasib johan cut!!kalau x... :))

tengok tweet zizan yang baru dia post tadi...aghhh!!!!suke3..even linda onn lagi tua,,but not bad lah..x lah jarak sgt..zizan pown tua..hahaha :))



[selingan]...ingat x post aku pasal video klip awan nano tu...aku dah kumpulkan bukti lagi..orang tengok video clip awan nano sebab jozan sejak jozan buat lawak pasal benda tu...cer tengok..

sampai 320 like tu...


pastu,,sepah...memang sekarang nie,,persaingan ML antara JOZAN ngan SEPAH...secara jujurnya,,aku x kesah mana satu yang menang...kalau JOZAN menang OK...n kalau SEPAH menang pon aku ok je..bukan sebab sepah tu johor,,so aku minat eak...sebab dyorang memang best dari raja lawak dulu lagi...

persembahan malam ni,,sepah best..of koz lah kan...dyorang mmg konsisten n makin lawak..but,,ade 2 perkara yang kurang enak didengar oleh telinga aku nie..persembahan pertama dia,,masa dia buat lawak pasal ALI MAMAK tu,,mcam x jage sensitiviti sesetengah golongan..banyak yang terasa..even R2 lagi x sensitiv pasal benda nie,,tapi x keshlah pasal R2 tu..sepah ni yang bakal jadi ML..R2 datang dan pergi je..nak ckupkan kuota...



persembahan kedua dia pulak,,memang lawak tahap x ingat dunia..macam yang aku post kat twitter,,sampai menggigil aku ketawa sebab lawak sangat!! aku rasa lawak nie antara yang paling lawak dalam sejarah ML .. .BUT,,bile aku baca komen orang,,ramai yang x puas hati..cakap dia ajuk ustazah BAHIYAH over sangat..n ada plak yang cakap dyorang persendakan agama...aku nak cakap,,dyorang x sendakan agama,,tapi cara dia ajuk personaliti ustazah tu memang agak kurang sopan sikit..aku x nampak pon apa yang dyorang persendakan agama...,,rakyat malaysia agak sensitif kalau masuk bab2 ni..so,,kepada pelawak2,,jauhkan diri anda drpd mencuit sensitiviti rakyat malaysia...hope sepah dapat buat yang terbaik masa final nanti..


nabil,,makin lama makin best...plus,,orang JOHOR mmg sporting habis bila sama2 sebut "best bro" tue...aku suka sangat..macam nabil dah dapat balik dia punya aura...persembahan kedua,,part last2 yang best...tapi still best...bolehlah dia nak dapat no3 kan..oklah,,100 000 sorang2.lagi banyak dr sepah kalau dyorang dapat no2..aku x delah minat nabil macam aku minat jozan ngan sepah..tapi aku amat x suka bila orang post komen yang negative pasal nabil ..panas!!!

minggu nie patutnya jambu ngan R2 keluar ,,tapi jambu dapat imuniti dari juri..x pelah..sebab masa ML tengah buhsan,,jambu yang naikkan program nie...so,,bagilah peluang kedua kat dia even lawak dyorang x pernah ada motif n membuhsankan!!!

congratz jozan,sepah,nabil n jambu sebab dapat masuk final...sedihnye sebab ML dah nak habis.. :((..x pe,,lepas nie aku boleh fokus kat study yang aku dah tinggalkan hampir sebulan tu..hehe :)) tapi,,sebelum ak tutup,,tajuk kat atas ada mention nama shahir kan...sebabnya,,tadi shahir online FB..salah satu post dia yang agak menrujakan aku..

x cukup besar??jap ea..


ce tengok yang aku kotakkan warna purple tu...cerita CE CITER CINTA x de kaitan dgn yang hidup mahupun yang masih hidup...so cerita cinta antara shahir ngan che ta,,macam dalam citer tu mmg x de kaitang langsung ngan shahir kat dunia luar!!muahahahha~suke2!! (clap2)..

oklah,,jam menunjukkan pukul 2.30 pagi,,mata x mengantuk sebab teruja tulis benda nie..tapi aku nak jadik positive esok..annyonggg!!





Saturday, June 11, 2011

maharaja lawak minggu 11 (jozan terbaik!!)

hello bloggie..actually aku malas nak buat ulasan ML minggu nie..tapi,,setiap minggu aku dah buat...so buat jelah..tapi malas nak panjang2...thanx sangat sangat kat min,syuad,ani,zack,cam,fana,fidah,noi n sumer ahli rumah aku sebeb mmg happening gila malam tuh..plus,,credit kat sepah n jozan sebab korang memang best sangat!!

jozan memang terbaik!!!! awan nano yang dulunya memang dah femes bertambah tambah femes..sampai ade yang komen kat youtube,,"tengok video awan nano semate mate sebab jozan"...memang x leh blah..n banyak lagi yang komen bawah tu.."jozan!!!jozan!!"..padahal tu video hafiz...ni ak snap beberapa..







hope korang buat lagi gempak minggu depan...lagi satu,,awin tengok persembahan jozan sampai nanges..dia kate dia terharu sebab lawak sangat...memang x bleh blah!!muka je legend..dalam hati ada taman gak awin ni...punyalah mengata husna dulu..klaka betul...

btw,,dah bace review kl gangster...ramai cakap best..aku nak tengok citer nie..first sebab zizan,,then sebab shamsul...oklah,,smpai sini je..bye2!!

*nak bace review penuh kat sini ea :)

Monday, June 6, 2011

they can't hurt you unless you let them..

hello bloggie..sebelum nak tulis nie,,nak mintak maaf dulu..aku bukan macam awin yang boleh cakap direct..aku ni penakut sikit,,so aku tulis kat blog je..aku x suka orang sindir aku,,n post kali ni,,kalau ianya ke arah sindiran,,i'm sorry..juz nak tulis apa yang terbuku kat hati je..aku x pernah lagikan tulis macam nie??blog aku penuh dengan citer korea n jepun je..so,,izinkan lah aku utk tulis post kali nie..maybe aku akan delete..

beb,,jangan salah sangka or salah anggap..setelah aku fikir2 balik..aku x rapt ngan ko sekarang bukan disebabkan COMEL..nak kata aku bias kat pihak COMEL pon x boleh..ni aku yakin dan pasti sgt,,aku x rapat ngan ko cam dulu sebab kita dua ni mmg lain sgt sgt sgt!!! senang kata,,aku x boleh masuk ngan ko n ko x leh nak masuk ngan aku..



kita banyak sgt perbezaan lah..ko banyak kali tulis,,org akan layan ko mcam mane ko layan dia..macam tulah jugak ngan aku..terlampau banyak sindiran,,yang kadang2 aku x taw benda tu dituju untuk aku ke x,,buat aku sometimes tawar hati ngan ko..n aku pernah terfikir..aku malas dah nak amek tau pasal ko,,sebab ak x nak sakit hati..drpd sakit hati,,baik aku avoid benda yang buat aku sakit hati kan..

tapi kalau ko berdua je ngan aku,,ok je..cuma time ko jauh n ko dengan twitter,,or blog or facebook,,n start tulis benda2 yang berbaur sindiran..aku start terasa..n macam tulah bermulanya aku x rapat ngan ko kot..so,,aku juz nak clarify kat CANTIK,,malam tu aku x leh nak luahkan..sebab aku x pandai susun ayat..so inilah luahan yang sebenarnya..bukan disebabkan COMEL..aku x rapat ngan KIUT..bukan sebab aku bias..tapi disebabkan masalah antara aku dan KIUT itu sendiri.. :)

ayat putar belit sebab x nak g tau nama...

pride (halu satonaka vs yamato hotta)

hello bloggie..nilah post aku yang dah lame aku nak tulis tapi x tulis2..sejak aku kenal TMD,,aku kenal citer jepun,,aku kenal asada ryutaro,,aku kenal citer pride..n finally aku kenal halu satonaka or takuya kimura..even lamabt sikit aku kenal dia,,at least aku kenal jugak kan..rupa2 nya,,TAKUYA lagi famous dri ASADA..setiap drama yang dia berlakon dapat rating tinggi..n dia boleh pilih sapa heroin yang dia nak..agak berpengaruh jugaklah dia nie..tapi sayangnya,,dia dah tua..aku kenal dia dah lambat sangat..

oklah,,nak citer pasal PRIDE..satu yang aku suka citer jepun,,dye x lembap n episod sikit je..x macam citer korea..aku dah mcam beralih arah sikit lah ke citer jepun..aku suka citer pride..even mula2 macam menyampah sikit kat heroin citer tu,,tapi lama2,,jadi suka plak..


cerita ni pasal pemain ice hockey..first,,jom kenal ngan hero citer ni..nama dlam citer nie,,HALU SATONAKA n nama sebenar dia TAKUYA KIMURA..umur dia..jeng jeng jeng...39 tahun!!sedihnya aku,...nape aku x kenal dia lama dulu..nape aku perlu kenal dia msa dia dah tua..geram,,geram,,geram.. (gaya zizan yang pondan)..dia ada group k/s SMAP..lets take a look..
(aku snap sume gambar2 nie sendiri..no google image..just using screen snapper)

even umur dia hampir 40,,tapi dia nampak muda lah berbanding umur dia tu..




halu satonaka..suit his personality..


when he got fever..kyopptta :)

aku tengok citer pride nie disebabkan asada je..nama dia dalam citer pride nie YAMATO HOTTA..nama sebenar dia setelah digoogle..KENJI SAKAGUCHI..watak dia dalam nie macam di buat buat sgt..lakonan dia no prob tapi aku lagi suka character dia dalam TEAM MEDICAL DRAGON yang serious tue..first impression aku kat yamato hotta salah rupanya..dulu aku ada cakap yang yamato ni kaki perempuan kan..actually dalam citer nie dia jenis yang setia lah..cuma dia menipu yang sebenarnya dia ni miskin..tu yang kena tinggal ngan girlfriend dia..

x pernah kan tengok asada menangis.tapi dalam nie,,byk scene dia menangis.. :)



he fall because of his girlfren..



u will never watch asada like this..drunken asada/yamato..

asada will never show his bright smile,,its yamato!

yamato happy moment with her gf..


dalam citer ni,,banyak mimik muka yamato yang x dapat kita tengok masa dia berlakon sebagai asada..tapi aku still prefer halu satonaka dalam citer nie..n citer ni x delah romantik sgt..x macam citer korea yang kadg2 romantik terlebih tu..contohnye ,,secret garden..kisah cinta dalam citer pride nie ala kadar je tapi still best..x perlu over2..






nama heroin tu dalam citer nie AKI..x tau nama panjang dia n x tau nama penuh dia..aku kalau tengok cerita memang akan mengabaikan sikit heroin,,sebab fokus aku hanya kat hero..hahaha :D

habis je tengok citer nie..aku terus google pasal takuya,,n aku amik beberapa citer jepun dari zirah..dia bagi aku citer GOOD LUCK..dalam tu,,takuya berlakon as a co-pilot n dia jauh lebih handsome dari HALU SATONAKA..maybe sebab dia nampak muda kot dalam citer tu..kalau boleh,,aku nak gak citer HERO..TAKUYA gak yang berlakon n denga citer,,rating citer tu amat tinggi..so,,hope sgt2,,dapat tengok citer tu..

oklah,,sampai sini je..btw,,aku bagi rating utk citer PRIDE nie,,8/10 n for TMD.. 9.5/10..

annyong!!!