Thursday, May 19, 2011

review nur kasih the movie

hello bloggie..malam nie ada j-card sale n suasana kat kinta city amat sesak...seiously,,x pernah aku tengok suasana macam ni...awin ngan erin yang memang kaki shopping tu memang excited gile lah..jusco tu dah macam syurga diorang waktu tu..yelah,,barang murah n agak branded plak tu..tapi x semua la..

then,,kitorang tengoklah drama nur kasih yang ade kat cinema mulai hari ni...housemate sume teruja nak tengok especially erin..aku biasa2 je sebab aku pon bukan follow dyorang punya drama..so x delah excited sangat...cuma,,ape yang aku harapkan,,movie nie best,,macam movie merong mahawangsa dulu..

kalau dulu,,aku bagi rating utk cite HIKAYAT MERONG MAHAWANGSA ,,4.5 out of 5,,untuk movie nur kasih plak,,aku bagi 3.5...its just my personal opinion..n everybody have their own opinion...



aku bukan apa,,cuma rase movie ni agak lembap sebab banyak cakap yang meleweh leweh kot..meleweh leweh means meleret leret...n mata aku agak mengantuk melihat movie ini ya...cuma x sampai tahap nak tertidur lah...ape yang aku suka juz 20 minit terakhir..part shafie naswip muncul,,part budak jambu tu mati,,n part remy ishak nak mati tapi x mati gak akhirnya...

ape yang aku agak teruja lah,,muke budak lelaki yang berlakon dalam movie tue,,yang jadik anak fizz fairuz tu,,ala ala muka jiji...cuma kalau jiji make up sket macm budak tu,,tambah bedak sikit kat muka,,memang boleh jadik pelakon lah jiji...muka dye marah n sedih pon aku teringat kat jiji..cume jiji kalau sedih dia terlamapau over,,nanges x ingat dunia..ce tengok2...




okay,,i think my review will stop here,,since i have a lot of homework to do..n i still have lectures tomorrow... doakan aku x tertidur masa lecture esok..btw,,aku punye prestasi minggu nie amat teruk..aku x study..mase lecture selalu lost,,n aku x rasa bersalah sebab aku macam tu...so bloggie,,gudnite :)

No comments: