Friday, May 27, 2011

review kung fu panda n karak

hello bloggie,,semalam aku ada tengok cerita kung fu panda ngan karak...memang back to back lah!!! okay,,secara keseluruhan ,,aku amat berpuas hati ngan semua movie yang aku tengok...especially kung fu panda lah...


kung fu panda memang superb habis..aku memang suka sangat ngan kung fu panda..aku rase,,kung fu panda is the best english movie yg bergenre cartoon!!setiap perkataan,,perbuatan PO amat kelaka..cinema memang bergegar dengan gelak org ramai ..best sangat sangat sangat...mcam yang aku cakap smalam,,aku bagi 5 stars utk movie nie..sape yang x tengok lagi,,merayu sangat!!!tolonglah tengok..kalau boleh nak beli tiket lagi sekali..

then,,review karak plak ea..utk pengetahuan semua,,aku memang seorang yang amat penakut,, pengecut,,semua adelah...n untuk filem karak nie,,ketakutan dia x lah seperti yang aku dengar n seperti yang aku bayangkan...overall,,x delah seram sngat..hantu dye fake kot..cuma awal2 tu memang terkejut banyak lah..agak banyak kali jugak aku menjerit dengan bersungguh sungguh..ape x nya,,sarah yang sebalah aku pon menjerit dengan amat kuatnya...mcam naik roller coster..camtulah tahap kekuatan jeritan kami..


even cerita ni x delah seram mane,,tapi aku amat berpuas hati sangat!!hancur bm aku..sebab first,,dye x seram sangat..baguslah..aku ni dahlah pengecut..kalau seram x bermandi plak aku nanti sebab takut nak g toilet..second,,shahir berlakon dengan penuh kehandsoman..rosak lagi sekali bm aku...even shahir plakon baru,,tapi aku salute dyelah..*bias..hehe...third,,plot n ending dye pon best..overall..aku bagi 4 stars la utk citer nie...syuad yang x tengok 10 minit terakhir pon bagi 4 stars kat citer tue..maybe kalau dye tengok ending dye yang best tu,,dye bagi 4 point something kot..syuad keluar 10 minit terakhir sebab ***** ...n aku nak tarik balik lah bile semalam aku cakap hantu kak limah lagi menyeramkan dari karak..memang x lah!! salah satu scene dalam karak :

perempuan sebelah shahir tu GF dye dalam citer nie..teramat sedihnya bila shahir peluk n panggil dye sayang..sob2 :'(

good job shahir..i'm waiting for ur second film...saranghaeyo <3

okaylah,,aku nak tengok maharaja lawak sekarang nie..btw,,aku secara sedarnya telah melemparkan satu sindiran kepada beberapa orang di twitter aku sehingga mungkin ada yang terasa..so,,sesapa yang ada terasa ngan status twitter aku tu,,i'm sorry *gaya amir..bye2!!




No comments: