Sunday, May 29, 2011

asada ryutaro vs yamato (team medical dragon vs pride)

hello bloggie,,hari ni aku nak buat post pasal asada ryutaro or yamato..juz gamba je kot..asada ryutaro is his character in team medical dragon n yamato is his character in pride..jom knal ngan asada ryutaro dulu ea...

ASADA RYUTARO



asada dia x banyak senyum,,suka pakai baju hitam,,serious sangat!!utamakan patient,,x kesah ngan professor hospital,,buat ikut suka hati dia n ape yang dia rase betul,,macam bukan kaki perempuan!! team spirit tinggi,,percaya dengan kebolehan org lain,,suka naikkan semangat org...









during his operation...

okay,,dalam team medical dragon,,ade sorang nie muka dia cam harry potter..name dia dalam tu ijyuiin n dia merupakan first assistant!!


n salah sorang doc dalam drama tu,,muka dia ala2 din..din batchmate rcmp 10/15..cube tengok muka dia betul2..sarah yang mula perasan..macam muka adi putra pon ade gak..nama dia dalam citer tu kirishima..


YAMATO

aku baru tengok citer pride ni..sebab utama aku tengok citer ni ialah asada!!dalam citer pride ni,,dia supporting actor je..bukan main actor pon..tapi character dia mmg lain sgt..memandangkan aku belum habis tengok citer pride,,so first impression aku kat yamato,,ade team spirit..kawan yang sangat baik..kaki perempuan!!!otak gila2 n lain sangat ngan character asada..smart sgt2,,x delah pakai baju hitam je..hero citer ni plak,,biasa je..yamato/asada lagi handsome..



muka n gaya rambut dia still sama macam asada ..




ade jugakalah serious dia dalam nie..tapi maybe 10% je kot..





dalam cerita pride,,hero dia kejap hansome..kejap x handsome..kejap2 nampak macam tue...ce tengok gba nie..tapi aku still suka dia sebab character yang dia bawak tu......



overall,citer pride ni agak best jugak...x delah anime sangat...tapi team medical dragon memang best of the best!!!x de yang leh ganti...n i'm waiting for TMD 4!!!

last but not least...aku ade buat satu gamba special..baik punya!!!

yamato vs asada..which one suit him better??
(right click for a better view )


okay,,sampai sini je..!!! btw,,aku yang crope sendiri gba2 nie by using screen snapper!!its really awesome..love screen snapper!!!annyonggg!!!!


Saturday, May 28, 2011

shahir~kebahagiaan dalam perpisahan~

hello bloggie..satu hari lagi aku x berguna..x sentuh buku langsung..aku x sedar tu yang hari isnin ni ada ILA..x prepare ape2 pun....haishh!!

hari nie aku banyak layan video2 shahir...penat aku menjelajah kat u-tube tu..macm2 tengok...cuma aku agak terkilan bila dia kena gossip ngan rozita che wan..kena gossip x pe lagi,,ni sampai rozita sendiri mengaku yang dia ngan shahir memang ada something...huuu!!!!sedeyhnya aku...x leh terima sangat nie..sebab jarak umur diorang terlampau jarak!!!haa kau,,habis bm aku...dahlah rozita tu ada 2 orang anak..memang jodoh semua kat tangan tuhan,,tapi x boleh ke dyorang cari yang sesuai sikit..rozita sesuai ngan eizlan yusuf kot,,shahir,,ramai lagi yg nak kat dia..adira ke..suka hati aku je kena2 kan orang..tapi aku memang menyukainya pun!!!

n setelah aku menggodek u-tube tu,,aku tertengoklah video ni..aku x ikuti af8 sebab aku kat kmkn waktu tu..the only af yang aku x follow...rupa2 nya,,shahir dah lama minat kat rozita,,sebelum af8 lagi..kira rozita tu idola dia lah...macam aku minat ngan GD n TOP...cam tulah..buktinya,,cer tengok video nie...


luluh betul hati masa tengok part shahir nyanyi untuk rozita tue..lagu UNGU-CINTA DALAM HATI...n mase part rozita suap shahir makan..huuuuuu!!!!sedeyh sangat nie..kaciwa sungguh..tapi bila imbas balik kisah cinta dyorang,,agak sweet lah..kita ketepikan soal umur ea...bayangkan,,orang yang korg dah lame minat,,n korang rasa untuk bersama dengan dia hanyalah satu mimipi,,tiba2 jadi buah hati korang...dalam kes ni,,shahir yang amat beruntung sebab dia dapat bersama dgn idola dia..rozita plak untung sebab dapat bf yang teramat handsomenya..so,,dengan mengenepikan faktor umur,,aku try untuk terima 2 couple nie...hmm!!shahir pon ada kehidupan kan,,,so,,all the best for both of u!!shahir,,u've got 1 permission from one of ur die hard core fans...

n jom kita imbas balik kenangan masa shahir diumumkan sebagai juara af..mase tu dia turun bawah pentas n peluk mak ayah dia..so sweet!!



papepun yang berlaku kat shahir,,aku akan sentiasa support dia..semoga dia terus bertahan kat industri tanah air nie...n jangan lupakan peminat ea..kalau free,,datanglah ipoh,,esp jj n ipoh parade..mesti aku pergi punya..heeee!!!all the best for shahir!!!


cube tengok perbualan antara aku ngan erin di fb mengenai isu nie..ceh,,jadi isu plak...mase tu aku masih x leh terima lagi,,n aku agak teruja ngan screen snapper yang baru aku download..so nak jugak upload gamba nie..muahahaha!!! 

kalau nak lagi jelas,,silalah right click ea :)


n last skali,,sebelum nak tutup post untuk hari nie..terimalah lagu ungu!!lagu yang shahir dedicate kan kat rozita che wan..




okay,,annyong!!!prepare for a better tomorrow!!





Friday, May 27, 2011

review maharaja lawak minggu 9 n nak mintak maaf..

hello,,malam tadi internet merajuk ngan rumah kitorang,,so x dapat buat live review pasal maharaja lawak...bagi aku lah,,maharaja lawak malam tadi agak bosan..mase ahmad idham umumkan yang minggu nie bakal ada pelawak lain datang utk buat lawak ngan dyorang,,aku dah agak dah..mesti bende nie nanti jadi x best..sebab aku suka dyorang yang original..bukan dengan tambahan mana2 orang...n maybe aku x de mood nak tengok ML lagi kot,,sebab aku masih demam shahir..haahhh!!!aku nak tengok karak lagi...cerita yang x menyeramkan tapi aku amat teruja sebab ada shahir..aku rase lah kan,,shahir ni memang serba boleh..even dia pelakon baru,,tapi oklah lakonan dia..kalaulah aku follow shahir dari af8 dulu,,mesti aku lagi fanatik kat dia kan...sampaikan aku termimipi dia malam tadi..shahir jadi pemandu aku n kitorang terlibat dalam satu kemalangan jalan raya...aku selamat tapi shahir hilang ingatan..aku suka gila,,sebab ingatan dia kat rozita che wan pon hilang sekali..muahahaha!!gelak jahat...

oklah..banyak lak merepek..sambung pasal ML malam tadi ye..macam yang aku cakap tadi,,malam tadi semua macam x menjadi..my favourite,,sape lagi kalau bukan jozan kan,,pon aku rasa macam hambar je..tapi aku rasa,,urat ketawa aku malam tadi memang agak x bersambung..sebab bila aku bace review ML malam tadi,,banyak yang tulis jozan best..n bile aku bukak page jozan maharaja lawak kat fb,,ramai yang puji persembahan dyorang..so aku pon x paham..maybe aku kena tengok balik kot..


yang lain,,malas plak aku nak ulas..semua suam2 kuku je..banyak lagi aku nak cakap..tadi AC ade buat announcement,,ML akan extend lagi 3 minggu...thanx sgt2 kat astro..korang memang mesra penonton lah..cume bab korang tukar ML dari astro prima ke astro warna je x brape nak mesra penonton...

tetiba mood nak menulis dah mati sebab ada orang hilangkan mood..cam ne nie..tapi benda yang aku nak tulis sangat2 belum habis tulis...oklah,,aku akan teruskan gak..sebelum tue,,aku nak tulis..beb!!x perlulah nak sentiasa jerit2 kan..annoying lah...

malam tadi kan agak bosan masa kitorang tengok ML...pastu awin cakap.."maybe sebab x ramai orang datang rumah kot.."..memang pun,,malam tadi x de sorang pon pengunjung datang rumah kitorang..adekah disebabkan status aku kat twitter yang berbunyi "aku memang suke sangat sebab malam jumaat ni ramai nak datang rumah aku,,datang lah..aku memang suka"..memang ayat tu ayat sindiran pon..but,,min kalau ko terbaca status aku yang tu,,bnde tu bukan ditujukan kat ko n the gang ea..masa korang datang rumah aku minggu yang lepas tu..secara jujurnya aku memang suka..ni bukan sarkastik ea..ni memang jujur..tapi bila ada beberapa orang lagi yang nak buat cam tu,,tambah2 bila orang tu x berapa nak ngam ngan aku,,aku memang agak x suka ya..bnde tu akan mematikan mood aku nk tengok...so,,status tu ditujukan kepada manusia yang tersebut...

tapi,,aku ni kalau buat something mmg x pernah fikir semua orang...yang aku fikir ,,diri aku je..aku x sedar maybe ade housmate ak yang ngam dengan orang ni,,tapi bukan dengan orang tu...sebelum nie,,status tu memang ada niat nak suruh orang tu terasa...tapi bila fikir balik..i'm really regret it..nak delete pon x guna sebab ramai dah terbaca..ak memang x ramai followers pon tapi erin ada retweet bnda tu,,so maybe ada orang yang terasa ngan status tu...so,,officially,,aku mintak maaf sangat2..i'm not a perfect person..

sorry ye kengkawan :(

oklah,,sampai sini je..tapi aku rasa betul gak cakap awin,,lagi ramai,,lagi meriah,,lagi betslah tengok ML kan..sebab minggu lepas,,banyak review cakap x berapa lawak,,tapi minggu lepas aku rasa amat best.. :)

review kung fu panda n karak

hello bloggie,,semalam aku ada tengok cerita kung fu panda ngan karak...memang back to back lah!!! okay,,secara keseluruhan ,,aku amat berpuas hati ngan semua movie yang aku tengok...especially kung fu panda lah...


kung fu panda memang superb habis..aku memang suka sangat ngan kung fu panda..aku rase,,kung fu panda is the best english movie yg bergenre cartoon!!setiap perkataan,,perbuatan PO amat kelaka..cinema memang bergegar dengan gelak org ramai ..best sangat sangat sangat...mcam yang aku cakap smalam,,aku bagi 5 stars utk movie nie..sape yang x tengok lagi,,merayu sangat!!!tolonglah tengok..kalau boleh nak beli tiket lagi sekali..

then,,review karak plak ea..utk pengetahuan semua,,aku memang seorang yang amat penakut,, pengecut,,semua adelah...n untuk filem karak nie,,ketakutan dia x lah seperti yang aku dengar n seperti yang aku bayangkan...overall,,x delah seram sngat..hantu dye fake kot..cuma awal2 tu memang terkejut banyak lah..agak banyak kali jugak aku menjerit dengan bersungguh sungguh..ape x nya,,sarah yang sebalah aku pon menjerit dengan amat kuatnya...mcam naik roller coster..camtulah tahap kekuatan jeritan kami..


even cerita ni x delah seram mane,,tapi aku amat berpuas hati sangat!!hancur bm aku..sebab first,,dye x seram sangat..baguslah..aku ni dahlah pengecut..kalau seram x bermandi plak aku nanti sebab takut nak g toilet..second,,shahir berlakon dengan penuh kehandsoman..rosak lagi sekali bm aku...even shahir plakon baru,,tapi aku salute dyelah..*bias..hehe...third,,plot n ending dye pon best..overall..aku bagi 4 stars la utk citer nie...syuad yang x tengok 10 minit terakhir pon bagi 4 stars kat citer tue..maybe kalau dye tengok ending dye yang best tu,,dye bagi 4 point something kot..syuad keluar 10 minit terakhir sebab ***** ...n aku nak tarik balik lah bile semalam aku cakap hantu kak limah lagi menyeramkan dari karak..memang x lah!! salah satu scene dalam karak :

perempuan sebelah shahir tu GF dye dalam citer nie..teramat sedihnya bila shahir peluk n panggil dye sayang..sob2 :'(

good job shahir..i'm waiting for ur second film...saranghaeyo <3

okaylah,,aku nak tengok maharaja lawak sekarang nie..btw,,aku secara sedarnya telah melemparkan satu sindiran kepada beberapa orang di twitter aku sehingga mungkin ada yang terasa..so,,sesapa yang ada terasa ngan status twitter aku tu,,i'm sorry *gaya amir..bye2!!




Thursday, May 26, 2011

seminggu yang tidak berguna..

hello bloggie,,actually,,aku nak buat review pasal movie kung fu panda n karak sebab baru tengok kan tadi..tapi,,dah malam sangat lah,,bsok ade lecture...so postpone hari esok ea...jus,,overall,,aku bagi 5 stars to kung fu panda n 4 stars to karak...besok aku cakap lagi ea...

minggu nie,,aku rase aku jadi manusia yang amat x berguna..memang x study pon lah,,n mase lecture selalu x fokus!!boleh plak mase pharmaco tadi,,yap tuan gee punye waktu aku tidur!!!geramnya aku..malam memang x study pon,,kemalasan melanda diri aku n aku still dalam mood cuti..cam ne nie??

haishh!!btw,,thanx ye syuad sebab menggelodah/menggodek/membaca blog aku ni...hehe!!welcome to my blog~ :)

Saturday, May 21, 2011

ulasan maharaja lawak minggu 8 (favourite group)

hello bloggie,,macam biasa,,aku akan buat ulasan sikit pasal maharaja lawak,,haishh!!tetiba awin nie kacau...geram plak aku!!! boleh dia gelak plak..

okay,,first jozan...malam nie jozan best gila!!!terbaiklah...aku suka gila n housemate aku gelak macam orang gila dah...lawak pasal doktor..memang best lah...aku harap sangat dyorang menang maharaja lawak..tolonglah menang!!!jangan bagi jambu dapat 300 000 tu..haha


then,,nabil..kitorang satu rumah suka je lawak nabil..agak kuat jugaklah kitorang ketawa kat rumah tu...tapi,,overall,,ni bukan persembahan terbaik dia lah..n dia salah sorang bottom 3..agak sedih jugaklah,,sebab dia pon salah satu favourite aku jugak..lagi sedih bila ahmad idham cakap "patutnya nabil keluar je minggu depan"..dahlah nabil makin handsome..hehe..


pastu jambu..malam ni dyorang x dapat lah buat aku gelak sangat...bolehlah lawak robot n proffessor tu..cuma aku rasa ni bukan persembahan terbaik dyorang je..n geli plak tengok yus tertonggek tonggek macam tu...kalau ikut ranking aku,,dyorang maybe no4 kot..after jozan,,nabil n sepah...


R2 dapat masuk balik lepas 5 minggu kat dunia luar..nasib baiklah amir x masuk balik.."i'm sorry amir"..hang x cukup kuat nak masuk balik...tapi agak berbaloilah R2 dapat masuk balik...sebab dyorang minggu ni agak lawak n ketawa jugaklah aku..lawak pasal orang gila ngan orang waras..best lah jugak walaupun lawak da ada yang dah pernah denga...


last but not least,,sepah..aku nak cakap,,SEPAH BEST OF THE BEST malam nie..cam ni lah orang johor,,hehe~bangge plak aku...tapi seriously lawak dyorang menjadi lah...ketawa x berhenti,,ade je punchline..setiap punchline menjadi...terbaiklah!!!!suke sangat.. :)


oklah,,ulasan sampai kat sini je..overall,,suka sangat persembahan minggu nie..harap minggu depan pon best macam yang minggu nie..n jozan jangan x best ye minggu depan...aku dahlah suka korang,,tapi apapun,,puas hati sangat..thanx buat hari aku hari ni pnuh ngan gelak..tapi lamanya nak menunggu jumaat minggu depan.. :(

okay,,annyong!!!





Friday, May 20, 2011

aku rasa sedih...

hello bloggie,,aku tiba2 rasa sedih weyh...jam menunjukkan pukul 12.34 malam...maybe aku banyak sangat gelak masa tengok maharaja lawak tadi kot...tapi yang pentingnya,,aku rasa sedih..actually bukan sedih kot,,tapi bosan!!!

aku sebenarnya nak buat ulasan maharaja lawak minggu 8,,tapi hans.blogspot x update lagi dye punya blog,,so aku x leh nak cilok gambar2...so nanti x bestlah ulasan aku..overall,,aku rasa semua best malam nie,,especially sepah n jozan..jambu: "i'm sorry"...

besok,,aku dah kena start jadi produktif sikit..maybe tu salah satu benda yang buat aku sedih gak kot,,aku amat x produktif...minggu nie aku macam haram!!

buku memang x sentuh pon,,hari first je tengok buku tue..lecture x fokus,,homework x buat,,ape ntah nak jadik kat aku...banyak sangat aku belum cover n lecturer terus je bagi lecture..non-stop lecture,,n aku kumpul dan kumpul dan kumpul sampailah weekend..

tapi aku masih dalam mood bercuti lah..so aku berpegang ngan kata2 chubby "lek r,,macam final minggu depan je"...tapi mana boleh amalkan study last minute lagi...ni second year kot!!first year aku lagi rajin rasanya..

sedihnya :( malasnya aku nak belajar!!

sedihnya :( aku nak tengok maharaja lawak ngan family tetiba,,even kat rumah sana x semeriah rumah sini,,tapi terindu plak nak tengok ngan mak,,ayah...

sedihnya :( tiba2 rindu kat nenek,,rindu kat hospital bp,,rindu nak jaga nenek kat hospital,,rindu dapat duit dari pak itam...

sume benda ni yang buat aku sedih kot..orang tua2 kata "jangan gelak banyak sangat,,nanti menangis"..benda tu memang mind set,,tapi aku memang terasa sekarang!!

homesick+malas nak belajar+nak balik rumah+nak sambung lepak2 kat rumah

:(

Thursday, May 19, 2011

review nur kasih the movie

hello bloggie..malam nie ada j-card sale n suasana kat kinta city amat sesak...seiously,,x pernah aku tengok suasana macam ni...awin ngan erin yang memang kaki shopping tu memang excited gile lah..jusco tu dah macam syurga diorang waktu tu..yelah,,barang murah n agak branded plak tu..tapi x semua la..

then,,kitorang tengoklah drama nur kasih yang ade kat cinema mulai hari ni...housemate sume teruja nak tengok especially erin..aku biasa2 je sebab aku pon bukan follow dyorang punya drama..so x delah excited sangat...cuma,,ape yang aku harapkan,,movie nie best,,macam movie merong mahawangsa dulu..

kalau dulu,,aku bagi rating utk cite HIKAYAT MERONG MAHAWANGSA ,,4.5 out of 5,,untuk movie nur kasih plak,,aku bagi 3.5...its just my personal opinion..n everybody have their own opinion...



aku bukan apa,,cuma rase movie ni agak lembap sebab banyak cakap yang meleweh leweh kot..meleweh leweh means meleret leret...n mata aku agak mengantuk melihat movie ini ya...cuma x sampai tahap nak tertidur lah...ape yang aku suka juz 20 minit terakhir..part shafie naswip muncul,,part budak jambu tu mati,,n part remy ishak nak mati tapi x mati gak akhirnya...

ape yang aku agak teruja lah,,muke budak lelaki yang berlakon dalam movie tue,,yang jadik anak fizz fairuz tu,,ala ala muka jiji...cuma kalau jiji make up sket macm budak tu,,tambah bedak sikit kat muka,,memang boleh jadik pelakon lah jiji...muka dye marah n sedih pon aku teringat kat jiji..cume jiji kalau sedih dia terlamapau over,,nanges x ingat dunia..ce tengok2...




okay,,i think my review will stop here,,since i have a lot of homework to do..n i still have lectures tomorrow... doakan aku x tertidur masa lecture esok..btw,,aku punye prestasi minggu nie amat teruk..aku x study..mase lecture selalu lost,,n aku x rasa bersalah sebab aku macam tu...so bloggie,,gudnite :)

Monday, May 16, 2011

review movie priest

hello bloggie,,semalam aku tengok citer priest ngan housemate aku..yelah,,sebab besoknye cuti wesak kan..


okay,,tengok dye punya gambar..aku rasa "cerita nie macam bukan ke arah cerita2 seram"..tapi benda tu sebaliknya..so,,masa tengah tengok cerita tu,,banyak benda2 yang membuat aku terkejut n buat aku menjerit,,so aku ambik keputusan untuk melelapkan mata dan akhirnya aku tertidur...memang aku nak buat sikit2 ulasan untuk cerita nie bile balik rumah,,tapi nak buat cam mane..hampir 3/4 citer aku tidur kot..

tapi mengikut kata sarah,,kalau nak bagi star la kat citer tu,,x de star pon nak bagi..sebab dia dah boleh agak apa yang akan berlaku seterusnya..so,,secara konklusinya..cerita ni x delah best sangat ye..n salah satu cerita yang aku tidur kat cinema..

okay,,nak gi tesco...beli barang rumah..annyong!!

Sunday, May 15, 2011

dah balik ipoh!!

hello bloggie..aku dah sampai ipoh nie..dalam pkul 5 ptg tadi aku sampai ipoh..alhamdulillah,,aku selamat sampai ke ipoh gak akhirnya...at first,,memang aku x de rase sedih pon..ak x rase homesick..n aku balik ipoh nie dengan hati yang rela...x delah rasa berat hati sangat nak balik ipoh..x macm selalu..

tapi itu hanya untuku sementara..perasaan tu ada sampai waktu malam je...lain lah sekarang nie..jam menunjukkan pukul 11.43 malam n aku rasa nak balik rumah sekarang!!! nak kata homesick??yup,,perasaan tu dah datang..boleh x aku nak sambung cuti..aku semakin bosan lah..

bosan datang dan datang dan datang...aku rindu suasana rumah kat kampung..aku rindu family aku..aku rindu buluk..aku malas nak belajar esok..aku semakin bosan dan bosan dan bosan dan bosan!!!

perlu ke aku mendengar je??aku bosan lah..tau x aku bosan..post nie ke arah emo ke??aku x nak ada satu pon post emo..tapi nak buat cam ne..kadang2 pon aku boleh hilang kesabaran kan...anis tengah emo ke??yup!!itu jawapannye..sebab aku nak balik sangat sekrang...plzz mase..patah balik..!! aku rindu rumah...

even kat rumah aku nie selalu je bersendirian,,but i think,its a lot better..than just be a listener!!sorry teremo!!maybe sebab aku x suke kot bile x bercakap bile ade orang lain yang bercakap...

i am homesick!!

Saturday, May 14, 2011

ulasan maharaja lawak minggu 7 (group yang aku suke je)

hello bloggie,,sepatutnya,,habis je MAHARAJA LAWAK malam tadi,,aku nak buat ulasan ..baru ada feel...tapi,,malam tadi gak server down..haishh!!geram plak aku..tapi x pelah,,nasib baik hari nie dah okay semula..so aku teruskan je lah niat aku nie ea..

malam tadi tema silent comedy..bagi pendapat akulah,,malam tadi best berbanding minggu2 sebelum nie..my favourite::jozan..hmmm,,bolehlah..mule2 best..kat tengah2 dah macam buhsan sedikit..tapi ending yang spende tue best..tapi aku sedih lah..vote untuk dyorang dah turun..aku nak dyorang menang.. :(


then,,nabil..agak kesian lah dye malam nie..sarah cakap,,lawak nabil dah macam lawak man ngan amir..jahat gile dye nie..haha~tapi,,nabil sendiri mengaku yang banyak bnde yang dye plan tapi x jadik..aku rase la kan,,mase tgok persembahan dye malam tadi,,aku lebih nak menangis dari nak ketawe,,sebab x jadik lawak dye..aku rase kesian sgt.. :(


jambu..okay..group ni dapat first bile undian ditutup n dapat imuniti daripada disingkirkan..penonton kat studio n mak bapak kat rumah memang gelak gile2 punye lah..tapi,,aku x delah suke sangat persembahan dyorang..bukan x suke,,tapi x suke sangat..sebab aku geli kot ngan pakaian dyorang tue,,so mematikan mood aku nak tengok..


n last sekali..sepah..aku rase,,dyorang terbaik malam nie...aku suke gile persembahan dyorang..aku geram lah bile setiap kali undian ditutup,,dyorang mesti dapat no 4..kalau macam ni lah final nanti,,maybe dyorang x dapat satu sen pon taw..ksian dyorang..sebab dyorang lawak setiap minggu..kalau tengok,,jozan ade turun naik..cam tu gak ngan nabil..jambu plak,,lawak bod** je...sepah je yg consisten..at least,,dyorang dpt tempat ketiga la...


okay,,sampai sini je ulasan hari nie..ulasan peserta yang aku suka je ea..man,,amir ngan balas,,sorry lah..x masuk dalam list..btw,,ade undi masuk,,n confirm2 R2 masuk balik..aku memang x puas hatilah masa dyorang keluar hari tue...sebab dyorang nie bolehlah lawak drpada RL5 yang lain...

n,,peserta yang terkeluar malam tadi adalah amir...x pelah amir..aku pun kesian dengan ko sebab jadi bahan gelak orang je...

credit to hans sebab aku cilok sume gamba ni dari blog dye..komawo..




Thursday, May 12, 2011

gula gula

hello bloggie..sebelum aku tidur..aku berazam,,mulai esok,,aku try gunakan tulisan bahasa melayu yang agak proper ea..btw,,pernah x ko dengar kumpulan melayu yang nak buat ala-ala korea..satu team lelaki,,satu team perempuan..

yang team lelaki tu memang aku x sanggup nak komen...kesian pon ade,,geli pon ade..

yang team perempuan,,nama dia gula-gula..



hmm..ramai sangat yang kutuk diorang..aku ni ada syndrome tau,,kalau ramai yang mengutuk,,aku akan jadi kesian n bolehlah terima sikit2..macam kes amir raja lawak la..

tapi masalahnya,,kes ni memang aku dah x de kesian..kalau orang cina aku boleh terima tau,,ni ade plak orang melayu..heee!!gelilah..n aku jumpa MV dyorang..227 dislike n juz 6 orang like..tu pon ,,part last MV dyorang,,ade tulis "thanx sebab support kami.."..dimanakah letaknye rakyat malaysia yang support dyorang nie..hey,,lu pikirlah sendiri..(bak kate nabil)..

tengok dan nilailah music video nie ea...


baru aku pasan,,yg video nie di upload oleh bf hani bile ade sorang commenters mention name hani dalam tu..hehe..

pengalaman with nenek kat hospital

hello bloggie,,aku ade mention kat sini yang aku nak citer gak pasal pengalaman aku kat hospital selame seminggu ..geram lah,,ade certain gamba aku x dapat masukkan dalam laptop..bluetooth x boleh..USB x boleh..bak kate jambu.."ape pon x boleh"

okay,,gamba yang aku x dapat nak share adelah gamba2 nenek aku sebelum operation..iaitu semasa dye maseh sehat lagi..gamba ramai2 ngan family belah ayah..

habes je operation,,nenek aku kene pindah ke wad depan..so,bermulalah segala kesah pengalamanku di hospital..

pengalaman first


sebaik aku mendaftar ke wad 4 hospital batu pahat..(skema gile ayat)..ade sorang patient duduk sebelah nenek aku nie tengah cuci kaki..maksudnye,,nurse tengah cuci kaki dye yang dah dipotong sebab kencing manis..oh tidak..itu x pe lagi...

pengalaman second


masuk je wad depan..ade sorang makcik yang agak gempal badannye,,nampak sehat..cume dye terbaring jelah..tapi bile nurse tutup tirai,,n bile aku amat ingin tahu ape yang nurse buat,,lalu aku mengintai makcik itu..n ape yang aku lihat..ade satu lubang besar kat badan makcik tue,,dari pusat ke peha..n aku nampak segala lemak di sepanjang lubang itu..fuuhh!!


bile aku tanye anak dye knape,,anak dye cakap,,mak dye nie ade kencing manis..pastu kat badan mak dye ade bisul,,n bisul tu merebak dari hari ke hari...(day by day/haru haru)..sebab tu kene korek n buang bahagian tu..yang aku x paham,,nape eak doc x jahit balik??ermm,,adelah penjelasannye tue..


pengalaman tiga


makcik,,sebelah kiri nenek aku,,mempunyai angin ahmar..x leh berckap n selalu tdur je..dye amat comel..pastu,,dye selalu tarik baju dye sampai nampak ape yang x patut la kan,,yelah ..dye bukan sedar pon..bile aku betulkan balik,,dye tarik balik..mase tue,,aku rase..dye amat comel..haha

n tambahan,,dye ade lubang blakang badan dye,,sebab selalu baring..

pengalaman empat


satu malam,,aku tdo kat hospital..boleh kire tu shift malam aku lah..aku jage nenek ngan makteh mase tue..pengalaman paling menakutkan aku rase..ade sorang patient,,duduk depan katil nenek aku..pastu,,dalm kol 3 pagi..aku denga sorang doc menjerit.."makcik!! denga suare saye x makcik!! makcik..bangun makcik!!"..kuat gle suare dye..macam suare housemate aku mase rumah ktorang kena masuk pencuri..seres kuat..


pastu,,datang 2-3 orang doc lagi..suasane chaos gile..patient yg duduk tepi dye perlu dialihkan,,sebab nak tumpukan kat dye je..


anak dye kat tepi tu,,cakap "mak..mak,," pastu dye nanges..aku rase macam tengah tengok drama plak..

pastu,,ade sorang doc cina,,dye cakap kat anak patient tu.."adik,,mak adik tenat tau..adik faham tak..mak adik betul2 tenat nie..faham x ape tue tenat??kalau x tenat,,saye x datang taw"..

ape yang menjadi persoalan aku..

1) knape doc tu cakap macam tue ngan budak tu eak,,cam kasar je..
2) memang seorang doc perlu jujur ngan patient (mengikut asada ryutaro),,tapi bukan ke ade carenye,,so that kite x buat rase ahli keluarge patient rase sedih...n ape carenye tue??betul ke care doc tue??

nak taw ape sebabnye makcik tu dalam keadaan macam tue?? sebabnye hanya kerana kena gigit tikus..makcik nie ade kencing manis,,so kaki dye kne potong (after kene gigit tikus)..pastu,,after operation, ade compilation kat badan dye..sume organ dalam badan dye dah x berfungsi..n according tu nenek,,patient tu meninggal pada keesokan paginya..Al-Fatihah...

gambar-gambar


ni keadaan nenek aku selepas pembedahan..byk wayar kne sambung kat badan dye..


ni gamba due,,after pembedahan...


tangan nenek bengkak..sebab banyak kali kene cucuk..


bekas kene cucuk..


sekarang nenek dah sehat...


ceh..dah boleh posing tue..after 2-3 hari dari tarik pembedahan...


sekarang tinggal nie je tube yang disambung kat badan nenek..


wad 4 hospital batu pahat hari ni amat sesak..


focus kat makcik sane,,muke dye sentiase senyum..comel je..


haa..ni aku zoom..nampak tue,,die senyum je.. :)


muke nenek yang kebosanan duduk kat wad..


the last tube that connected to my nenek's body..

okay,,laporan telah pon siap..besok,,hari terakhir aku nak jage nenek kat hospital..annyongg!!!