Friday, April 15, 2011

my nenek..

hello bloggie,,ak nak citer sket nie..pasl nenek belah ayah aku..beberape bulan lepas,,dye ade ngadu saket perut..then,,sebagai medical student yg ade pngalamn setahun nie,,aku tnyelah dye "ade rase saket kat mane2 lagi x nek??"..ceh,,sebab aku taw nak tnye soklan tu je...yelah,,mane taw kalau nenek aku ade AMI ke..,,sakit perut is one of the symptoms kan..reffered pain..

tapi nenek aku cakap x de...n mase tu pak itam aku dah bawak dye g jumpa doktor kat hospital pantai..hari nie baru dapat result,,aku beriya nak pergi,,nak tgok gak macam mane doc terangkan kat patient pasl penyakit dye...tapi,,adelah sebab musabab yang buat aku x pergi kan..pak itam aku je yang pergi amek..

pastu,,tgh2 aku tengok citer team medical dragon,,mak aku panggil..n bile ak g dapor,,aku tgok pak itam dah ade kat sane..nak dijadikan citer,,mak aku suruh aku terngkan balik result nenek aku yg dapat dalm bntuk printing tue..soram den,,kalau salah,,haishh!!malu taw...

then aku bacelah..yang aku igt..."abnormal enlargement of the bowel,,with the infiltration of lymphocyte,neutrophils,eosinophils..the cell are large and hyperchromatic,,with abnormal shape of nucleus and scanty cytoplasm..no evidence of dysplasia at the epithelial lining..but the patient is advise to undergo further biopsy and immunostains(ape bende tah) to exclude from non-hodgkin lymphoma"..

dalm surat tue ade cakap.."no evidence of dysplasia"..so aku terus cakap ngan mak aku,,nie bukan cancer,,sebab dysplasia kan early stage of neoplasia...so,,nenek aku insyaALLAH x de familial adenomatous polyposis (FAP)..fuhhh!!lege aku,,sebab FAP nie run in family..

tapi dye ade state gak "patient need to undergo further biopsy to exclude from non-hodgkin lymphoma"..so,,nenek aku ade chance dapat cancer,,even bukan FAP,,but non-hodgkin lymphoma also a type of cancer kan?? tapi bnde tu x pasti lagi..

msalahnyer skarang,,cube bace balik result nenek aku tu balik??sebenayer ape penyakit nenek aku nie eak??ak pon x taw..ape actually berlaku??okay,,tahun dpan aku akan masok modul GIT,,so tahun dpn jelah kite fikirkan ye..

nenek,,kite harap nenek cepat sembuh...nak rase rawat nenek bile kite dah jadi doktor nanti..jage kesihatan nek..love u always..

btw,,malam tadi tgok raje lawak..actually MAHARAJA LAWAK...okay,,aku nak tabik kat NABIL lah..otak dye mmg ade class weyh..dye mmg kreatif sesangat!!tapi JOZAN is my bias..even dyorg x sehebat nabil malam tadi,,tapi aku tetap paling suke dyorg..SEPAH lak,,aku geli la bile syuib tu jadi pompuan..hadoyai!!!sedih btol..yang lain,,buat aku ngantuk je..nie aku hadiahkan video jozan..hehe




n nak cakap congratz kat BIG BANG!!!
in 4 days,,we almost reach 2 million viewers for love song!!
eventho i hate this love song,,but there are thousands of VIP who still love this LOVE SONG...
congratz BB!!n their FACEBOOK FANPAGE has reached 1 million fans..
wow!!!the power of BIG BANG!!
congratz boys!!
actually,i'm a STUPID LIAR when i say that IHATE THIS LOVE SONG..
hehe...
love BB...







No comments: