Friday, April 29, 2011

saye suke malam nie punye maharaja lawak..hehe

hello bloggie,,post aku asyek2 pasal maharaja lawak je kan..hehe,,maklumlah..tengah layan bende nie je kat rumah..hari nie ade royal wedding,,tengoklah jugak kat channel 707 tue,,tapi mate aku mmg x tahan lah bile tgok bnde yang formal..n aku bukan teruje nak kawen..lainlah housemate aku,,sume teruje gile..hahaha...maseng2 dah ade calon kan..hehe...

back to my bussiness,,maharaja lawak malam nie dimulekan dengan sumer yang bosan2..nabil pon agak bosan...kecewa sket lah aku,,sebab aku expect yg tgi kat dye..tapi cter dye panjang sangat...jambu plak.,,ok,,aku mmg mnat lawak dyorg..n mak aku ktawe macam nak apekan..so aku ketawe sekali lah...

malam nie,,ade tige bnde yang menyebabkan "tengok maharaja lawak x sebosan selalu"..malam nie,,,mak bapak aku x tdo awal...so,,dyorang tngok same2 ngan aku...aku suke bile tgok show yg memerlukan ketawe,,dyorang ade sekali..sebab dyorang ktawe over...so rase meriah sangat rumah...lagi2 bile ade ramai cousin aku balik..mmg lagi meriah lah..tue yang aku suke sangat..memang terbaik dari ladang lah...kalau tgok dengan adli agak bosan lah,,sebab dalam kpale otak dye just ade game,,,game n game...x de hiburan langsung...jiji pon boleh gelak2 jugak..dye nie jenis senyap la...

[HIGHLIGHT]...malam nie,,,paling best,,paling mantop,,paling terbaik... .[clap2!!!]...
...JOZAN n SEPAH!!!!tapi,,ranking parents aku...of koz SEPAH frst kan..tapi good job lah utk korang...mmg pecah perut ketawe tadi...aghh!!!akhirnye,,,urat ketawe aku bersambung balik...
aku suke gile lawak SEPAH mainkan name DAFI tue..bukan dyorang mainkan,,tapi mmg lawaklah..bile ingat balik pon rase nak ketawe je..JOZAN lak,,expresi muke zizan mmg superb la..dye nak tiru gaye saheizy sam..mmg jadiklah..suke sangat lawak tue...

okay...[SERIOUS MATTER]...aku spot something yang tidak enak..ermm...aku ptot biarkan n berkata "lantaklah" sebab aku maseh dalam mood cuti..aku x nak cuti aku dirosakkan..cume aku nak cter cket lah "adli slalu kacau jiji sampai nanges...slalunyer,,jiji akan diam sndiri n nanges tue x berlarutan..tapi kalau aku or ayah or mak masuk campur,,dengan try utk mmujuk jiji,,jiji akan jadi amat mengade ngade n menguatkan lagi volume tangisannnyer"..cerite nie ade kaitan ngan "something yang tidak enak itu"..renung2 kanlah...

aku x nak habeskan post nie ngan statement yang ke arah emo..BTW,,thx mak,,thx ayah..tengok same2 ML malam nie..mmg terbaik...nak cuti 2 bulan boleh x??malas nak mulekan study la..JOZAN,,SEPAH,,NABIL,,JAMBU...aku nak tgok korang kat final...tapi kesian kat NABIL,,dye sorang..susah cket nak carik idea..bak kate apek...korang TERBAIK..TERGANAS..TERBAIK...TERGANAS..TERBAIK..TERGANAS...thx buat aku pecah perut ari nie....!!!!![tabik!!!!!]

Sunday, April 24, 2011

i do admit that i'm wrong,,so forgive me!

hello bloggie..malam nie,,banyak perkare yang membuatkan aku x sedap hati..n punca utama kepada segala permasalahan hati aku nie ialah FACEBOOK,TWEETER n MESEJ!!okay,,aku dah banyak buat orang saket hati kat FACEBOOK n melalui mesej aku yang aku hantar..aku mengaku bersalah..tapi aku x nak bagi taw ape yang aku buat..cukuplah pengakuan aku yang ini..i'm sorry!!bnde nie yang buat aku x sedap hati selagi aku x luahkan..so,,lepas aku dah luahkan kat blog nie,,rase legalah sket..so,,kpd sesape yang ade terase,,termarah kat aku atas segala kate2 aku kat FACEBOOK or mesej,,so pliz forgive me..i'm just a normal human being yg x pnah lari dari masalah..pasal tweeter plak,,its just something yang x brape penting pown..aku nie terover kot!!ak kan over react..papepon,,thx bloggie!!

Friday, April 22, 2011

mood sebenarnye ade..cume....

hello bloggie,,hari nie aku amat excited..yelah,,selalu x de motif,,cter ape nak tgok kat tv..tapi hari nie ade,,sebab malam nie ade MAHARAJA LAWAK...wow!!aku mmg excited glelah..x saba nak tgok JOZAN,,NABIL,,SEPAH...

tapi,,nak dijadikan cerite,,tiba2 pulak,, mood ak nak gelak hilang..tapi,,actually boleh je aku nak gelak bile ade satu x factor yang betul2 buat aku gelak...macam tadi,,(aku nak puji sarah lah)..sedang2 aku x de mood nak gelak..sarah call.n boleh je aku tergelak selama 12 minit tue..maknenye,,aku mmg boleh gelak kalau btol2 threshold dye sampai..

masalhnyer sekarang,,MAHARAJA LAWAK memang hampeh malam nieh.. credit kat SEPAH,NABIL n JAMBU la sebab boleh buat aku gelak seket..tapi aku geram btol ngan JOZAN!!!dyorang salah satu favourite aku,,dyorang salah satu yg jadik perhatian,,salah satu yang dapat undian tertinggi..tapi ape ke bendenye dyorang buat kat atas pentas tadi..yang aku rase x lawak langsong!!!even amir pon..bolehlah daripada dyorang kan...GERAMNYER AKUUU!!!

sorrlah..memang nak buat orang gelak tue x senang..effort korang tue mmg terbaiklah..tapi aku tetap geram..aku beriye iye nak tgok korang,,tapi korang x best plak malam nie..mmg mematikan mood akulah..

n aku rase dyorang kena berhati hati cket lah..aku tengokkan,,banyak lawak dyorang berkaitan ngan agama..salah satu isu sensitif tue..aku takot dyorang jatuh jerk..kne hati2 sket la ye..papepon,,best of luck utk korang berdue lah ye mggu depan nanti..jangan buat aku emo lagi..haha..

Thursday, April 21, 2011

bestnyer kat rumah..aku x nak balik ipoh..

hello bloggie,,bangun je pagi (which is kol 10.30 pagi),,aku akan mengemas rumah..susun barang2 yang dah x tersusun,,maklumlah kan..adik2 aku sumer x matang2 lagi..(i miss my adik yang matang tue)...

then,,aku angkat baju,,jemur baju yang belum kering lagi n then lipat baju yang yang tadi tu dah kering..kadang2 aku tangguh je lipat baju nie,,maklumlah...banyak kot baju..adik2 aku nie mmg "rajin" sangat tuka2 baju nie...asal koto cket,,tukar..macm kakak dye lah..

pastu,,bile sumer kerja rumah dah habis,,aku bukak lah tv,,tengok citer ape yang patut..kalau bosan tgok tv ,,aku online..tapi skunk nie,,online lagi bosan dr tgok tv..habes sumer drama kat tv tue aku dah hafal...halimah jongang pon aku dah tgok..tapi aku tengok episod last plak tadi..sekarang nie drama yang aku suke "alang menanti malang" kat astro prima..sebab ade johan..tu yang aku suke..haha..

pastu,,tadi nie..aku baru habis tengok citer "lu pikirlah sendiri nabil" kat prima..nabil handsome weyh dalam tue...bestnye kalau dapat abang macm nabil kan..ade bnde yang aku nak quote dalam citer tue..tapi,,x pelah..

pastu,,sambung tgok citer "banyak songeh" kat astro warna..sanggup aku beli mustika taw sebab nak tengok maharaja lawak punya pasal...dalam cter banyak songeh tue,,nora danish jadik tomboy..bestlah tgok watak dye camtue..aku suke fasha sandha pon sebab watak dye yang tomboy dalam 9 september tue..so,,konklusinye,,kalau aku nak minat artis pompuan yang x bape aku nak minat,,dye kena pegang watak tomboy dlu kot..haha..

habis cter banyak songeh tue,,aku tgok diari AF plak..aku kan suke af..haha..setakat nie,,sume student dye bolehlah...n ape yang menerujekan aku ialah ade operasi gugur..its mean that,,mane2 plajar yang x tunjukkan prestasi yang bagus,,dye akan digugurkan dari akademi n digantikan dengan plajar baru..masalhnye sekarang,,ade sorang plajar baru tue,,name dye FIR..n hansome gle weyh..macam muke shahir..aku x penah lagi tgok konsert AF nie..,maybe x de lagi kot yang aku minat..aku juz tgok diari je,,sebab diari lagi best dari konsert..tapi kalau budak FIR tu masuk akademi,,aku tgok konsert dye..hahaha

kalau aku online ,,aku akan bukak fb (bnde wajib yang aku bukak)..n aku akan bukak fanpage jozan!!!!hahaha..my new obsession...seronok bace komen2 kat situe...sumer komen x matang punyer!!!mmg boleh buat aku gelak la kalau aku bosan..kalau ade yang mengutuk,,mesti ade yang membackup...(hancur bahase!!)..bab nie yang best kalau membace..mmg boleh buat tergelak sorang2 la..baru2 nie,,aku terbace komen sorang nie..ermm..x pelah..x sanggup aku nak tulis..

haishh..dah pkul 12 lebih,,sumer family aku dah tdo..n aku tgah tgok citer "darling" kat warna..plot cter macam dah menrik,,tapi aku germlah..dari awal sampai ke akhir,,dye cakap loghat..ak bkannye faham sangat kalau dyorang cakap loghat nie..haishhh!!!geram plak aku..cakap la bahasa yang normal..kita satu malaysia la...k monlah!!

okay,,dah cter pasal ape aku buat bile tgok tv ngan bile aku online kan..skunk aku nak citer plak ape yang aku buat waktu petang..petang je,,aku mesti tolong mak aku masak...tu jelah..aku tolong kemas2 je..aku x masak pon..aku x de keyakinan lagilah nak masak..aku sedih bile masakan aku tue x sedap..x kesahlah ade orang nak makan ke x...aku x kesah kalau x de orang makan..tapi aku kesah bile masakan aku tue,,rase x sedap kat lidah aku sendiri..down aku nanti..

malam,,aku akan tgok tv..bla..bla..bla...

best kan khidupan kat rumah...x yah nak fkir pasl study......tdo,,kemas rumah,,tgok tv,,online,,masak,,makan n tdo balik..bestnyer!!!!x nak balik..sakit hati pon jarang..biaselah kehidupan berkawan kan..banyak sangat sakit hatinyer..hehe..but,,i love all my frenz..aku x tawlah macam mane kehidupan aku kalau x de ropolzz!!!hehe :)

Wednesday, April 20, 2011

aku semakin bosan dengan bangsa sendiri (PART 2)

hello bloggie~aku makin konfius,,makin menyampah (ayat yang same kan dengan sebelum nie)..okay,,post kali nie aku x nak panjang2..makin panjang aku buat post,,aku akan jadi makin x betul,,makin emo,,makin geram..so baik aku buat pendek2..

tadi kat fb,,seorang lagi kawan aku kat sains johor dulu,,yang terkenal dengan budak paling genius dalam batch like page "parti keadilan rakyat"..n bile aku bukak page tue,,x semua yang like sokong PKR,,certain still post dengan mnegutuk PKR...

masalhnyer sekarang,,bile kat page tue ade orang yang post dengan mengutuk PKR,,so konfirm ade orang yang akan komen,,menentang ape yang dye cakap tue..bile aku bace semue komen2 kat situ,,macam tgh bace satu artikel pon ade..mmg panjang gilelah hujah2 yang ditulis..masing2 ego,,n nak tgakkan pendirian masing2..

yang sokong PKR,,of koz lah cakap "commonlah,,korang kena bukak mate..dah terang2 ngan UMNO or BN or whatsoever tu bersalah,,dyorang gunakan duit untuk buat semua pembohongan nie"..n yang sokong BN of kozlah cakap "bangse melayu yang sokong PKR tue buta..x nampak ke PKR tu hanyalah mainan DAP je"..

okay,,aku faham,,masing masing nak dye je yang betul..TETAPI!!!bahase yang dyorang gunekan nak bidas balik kenyataan dyorang tue..ya ALLAH!!!

okay,,berdasarkan ape yang aku bace tadi lah kan...perdebatan nie antare seorang yang anti-kjaan n seorang yang pro-kjaan..aku tgok,,hujah budak yang pro-kjaan tue x brape cukup nak balas balik hujah budak yang anti-kjaan tue..senang kate,,perdebatan tue,,budak yang anti-kjaan tu menang lah..tapi aku x kan peracye lah 100% ape yang dikate oleh budak anti-kjaan tue..maybe kalau dapat sorg budak yang pro-kjaan yang pandai berhujah lebih cket,,kite menang kot..(ceh..kite!!)

tapi,,ape yang saket hatinye,,budak yang anti-kjaan tue,,bahase yang dye gnekan amat kasar.."weyh,,ko ni bodohlah"..n macam2 lagilah yang dye gne..aku dah nak percaye dah pe yang dye cakap (aku kan senang terpengaruh),,tapi tengok bahase dye,,geram pon ade!!macam nie ke jenis2 orang yang kononnye nak tadbir negare tue??memalukan jelah kalau negare kite jatuh kat tangan orang macam nie ..

aku nie pon banyak jua\gak lepas mulut,,so peringatan untuk aku dan orang2 macam nie,,sedarlah,,bahasa jiwa bangsa!!!

Monday, April 18, 2011

aku semakin bosan dengan bangsa sendiri (PART 1)..

hello bloggie..hari nie aku nak citer pasl bangsa melayu..aku semakin bosan n muak n menyampah dengan POLITIK negara MALAYSIA nie..yang aku nak ketengahkan bukan pasal politik tapi pasal sikap bangsa MELAYU nie..

oklah,,memang aku agak bias,,aku sokong kerajaan..yupp!!!sebab mak bapak aku parti BN...n otak aku dah diasuh dari kecik yang pembangkang tue memang kerja dye nak membangkang je..propa je lebih,,tapi habuk pon x de!!

tapi,,bile aku dah besar,,pemikiran aku berubah sikit sikit..tapi aku x cakap yang aku pembangkang ea sekarang..memang x lah!!!aku nak amek contoh kat sini,,pasal video lucah ANUAR IBRAHIM..kalau denga berite,,baca surat khabar UTUSAN,,memang aku akan cakap ANUAR memang jenis orang yang macam tue...dye merupkana pengkhianat bangsa ,,plus sikap dye yang agak geli tue,,memang x patot dye brade kat msia lagi...

tapi aku x boleh pikir sebelah pihak jer...unfair la kan..so,,kalau aku berade di rumah,,aku akan jadi PKR sekejap..aku akan try back up ANUAR seboleh-bolehnye..sebab aku nak penjelasan drpd parents aku...tapi of koz aku akan kalah la..

aku cakap lah yang video tue,,maybe ade orang nak buat fitnah..yelah,,lepas kes liwat,,tetibe ade plak kes video seks..lepas satu,,satu lagi datang..bende nie macam dah diatur taw...!!macam dah dirancang dengan rapi utk jatuhkan anuar...kerajaan banyak duit,,so dyorang boleh buat ape2 jer..sebab ANUAR IBRAHIM tu musuh dyorang..n tetibe RAJA PETRA yang dulunye memang pak tururt si ANUAR IBRAHIM tue tetibe against ANUAR!!dalam pandangan aku lahkan,,RAJA PETRA tue macam dibeli...

menambahkan keraguan aku,,ramai plak kawan2 ANUAR yang dah buat kenyataan terbuke,,cakap itu ini pasal ANUAR..bende nie yang bukak mate aku...betul cakap ayah aku..x kanlah kerajaan nak beli orang secara beramai-ramai..kaya sangat ke kerajaan malaysia nie??kaya macam kerajaan negara arab ke??nak2,,beratus juta kalau nak rasuah orang..n skarang dah berpuluh orang jugak kawan2 anuar yang dah buat khianat kat dye..ayah aku cakap "kawan2 dye pon dah x percaye kat dye"..kalau kerajaan beli orang2 nie,,x kanlah kerajaan nak kuarkan berbillion ringgit hanye utk beli dyorang..commonlah,,banyak lagi nak dibuat utk menjadikan malaysia sebuah negare maju ...x de kejelah kalau duit2 ni nak dibuat rasuah kan..

n pasal RAJA PETRA tue,,aku cakap ngan ayah aku .."pesal tetiba keluar plak raja petra nie,,haishh,,dulu bukan main buat fitnah kat kerajaan,,tapi sekarang gaye macam nak sokong kerajaan jatuhkan anuar plak..ape kes"..n jawapan ayah aku (plus sedikit jawapan dari paper)..RAJA PETRA memang dari dulu against ANUAR IBRAHIM,,dye kutuk kerajaan x bermaksod yang dye seratus peratus sokong ANUAR IBRAHIM...ade banyak perkare jugak lah yang dye x berape setuju dengan tindakan ANUAR IBRAHIM..tapi,,aku tetap x percaye ngan RAJA PETRA tue,,sepatah perkataan pon aku x percaye..sebab dye terkenal dengan seorang penyebar fitnah..orang macam nie memang x kan berubah lah..n "knape kjaan nak percaye dye,,sedangkan dulu dye dah buat banyak fitnah kat kjaan"..haishh!!!perkare nie makin membingungkan akulah!!

senang kan kalau x yah pikir semua bnde nie??tapi commonlah!!aku nie duduk kat MALAYSIA..sape lagi yang nak betulkan politik negare yang dah macam ular sawe nie..penuh dengan putar belit..kalau semua student goyang kaki,,pas tanggungjawab masing masing kat tangan orang lain,,habislah MALAYSIA...dahlah student sekarang ramai yang sokong parti pembangkang..okay,,bnde nie yang buat aku marah sangat..STUDENT MALAYSIA!!jiwa korang sekarang penuh dengan "sifat memberontak"..korang nak kelainan..tapi tolonglah gunakan otak korang yang bernas tue,,tolong jangan ikut HAWA NAFSU korang tue..ade otak kan semua orang,,so fikirlah yang logik..nampak x macam mane pulau pinang sekrang??nampak x selangor mcam mane sekarang??tu pon maseh nak bagi peluang kat parti pembangkang lagi utk mentadbir negeri..tue baru tadbir negeri,,dah tunggang langgang..macam mane nak tadbir sebuah negare..bolehke pembangkang nak tadbir MALAYSIA,,macam mane UMNO tadbir MALAYSIA..

ramai kawan2 aku yang pembangkang..especially BOYS..hello,,korang tolonglah gunakan otak korang..bukak mata siket..jelas2 PKR n PAS hanyalah kuda tunggangan DAP..ayah aku pernah pergi ke satu ceramah PAS pada tahun 70-an..dlam ceramah tue,,adelah sorang ulamak tue cakap "sesiape yang berkerjasama dengan orang bukan ISLAM,,make dye tergolong dalam orang yang kafir"..n sakarang,,ape yang terjadi??PAS berkerjasam ngan DAP utk membentuk satu PAKATAN RAKYAT!!!mane letaknyer prinsip dyorang tue???cakap x serupa bikin,,itupun korang nak ikut ke??sape yang kafir sekarang??

sekarang nie bangsa MELAYU amat berpecah..PKR n PAS,,againts UMNO!!!nampak x perpecahan tue sekarang..ISLAM Bukan ke satu agama yang menggalakkan perpaduan..sekarang nie,,sesame bangse pon nak berpecah..sedihlah macam nie..aku suke sangat ngan cadangan "UMNO n PAS duduk satu meja n berbincang macam mane nak mengukuhkan bangsa melayu"..tapi,,mursyidul dyorang x nak..NIK AZIZ,,i think,,u know better about ISLAM right??tapi nape x nak amalkan cara hidup ISLAM??kenape nak tegakkan benang yang basah??

saye,,sebagai pelajar medic yang mendapat biasiswa penuh daripda kerajaan MALAYSIA,,bersyukur dan berterima kasih dengan kerajaan BN yang dah mentadbir negare selama bertahun-tahun sehingga MALAYSIA tergolong dalam salah sebuah negare yang kian MAJU..kalau x de BN,,negare kite same je mundurnyer macam INDON tue..n aku rase,,kalau negare kite jatuh ke tangan parti pembangkang,,mungkin negare kite sekali lagi berada di zaman kegelapan,,kemunduran,,kepapaan...

terima kasih BN!!cume satu je aku mintak,,ROSMAH,, awak tue isteri ketua negare..pakai tudung pliz!!tunjukkan contoh yang baik..pleassee!!

Sunday, April 17, 2011

den suke lah MAHARAJA LAWAK!!!

hello bloggie!! aku tgah cuti sebulan nie..cuti yang mmg aku sorg cutie,,sebab mak ayah adik2 aku sume x cuti..so tinggal lah sorg2 aku kat rumah..tapi x rase apepun ,,sebab aku tdo sampai ke petang,,bile aku bangun,,sume dah balik rumah..sebab tu aku kate x rase pape pon...

tapi,,ade time aku bosan lah..yelah,,ade jugak time aku bangun awal..so,,aku akan berserongan kat rumah,,ditemani ngan TV,,LAPTOP n BULUK!!!dyorang nie yg buat hidup aku kat rumah x bosan taw...

aku x kesahlah kalau x dapt pergi jejalan ngan kengkawan ke,,bercuti ke,,asalkan ade kawan2 aku nie,,which is TV,,LAPPY..(tapi,,sometimes bosan jugak..)

n,,aktiviti sehari-hari aku bile berhadapan ngan lappy ialah,,kalau x bukak big bang,,mesti bukak pasl maharaja lawak..aku tengoklah sesape yang aku rase best..tapi yang paling utame mestilah NABIL,,JOZAN ngan SEPAH...kalau dulu aku x suke citer SEPAH LALAITAMPLOI kat astro PRIMA,,sekarang aku dah suke dah..

bestnye sebab aku boleh ketawa sepuas hati..x lah bosan...kalau kerje aku mencari big bang jerk,,sumpah bosan!!

naseb ade maharajalawak tengah2 aku cuti nie..adelah jugak yang aku nak tengok kan..x delah aku bosan sangat!!!

nak tengok AF,,dah x berape minat lah...maybe belum minat kot..macam AF8 dulupun,,aku kenal SHAHIR ngan adira n 3 finalis lagi..tu jerk..

nak citer pasl shahir plak kan,,wahh!!!panas gile aku ngan dye nie..aku ingat gosip dye ngan rozita che wan tue men2 jer..rupenyer!!!haishhh!!!weyh shahir,,aku tawlah ko pon ade hak nak buat pilihan,,tapi x kanlah nak amek rozita yang dah macam mak ko sendirik..x sesuailah...kalau shahir terima pandangan fans dye yang setie macam aku nie,,better fikir 2 kali lah!!!taw x...MEMANG KORANG DUE X SESUAI!!!!n rozita plak,,plizzlahh!!!carilah yg setaraf!!!!

haishhh,,teremo plak aku..yelah,,bace paper hari nie,,tetibe ade citer pasl shahir ngan rozita tue..kay-monlah!!!X SESUAI!!!! x kesahlah shahir nak minat sape pun kan..tapi tolonglah cari yang muda cket...sakit mate aku tgok..haishhh!!!jahat kan aku..tapi bialah,,aku ade hak nak menyuarakan pendapat aku..hehe..

papepon,,14 april hari tue burfday zizan..kalau x salah akulah..so happy burfday zizan..aku like fanpage jozan maharajalawak,,n dye bagi link nie..video burfday zizan!!! senge cuka hamida!!!!


Friday, April 15, 2011

my nenek..

hello bloggie,,ak nak citer sket nie..pasl nenek belah ayah aku..beberape bulan lepas,,dye ade ngadu saket perut..then,,sebagai medical student yg ade pngalamn setahun nie,,aku tnyelah dye "ade rase saket kat mane2 lagi x nek??"..ceh,,sebab aku taw nak tnye soklan tu je...yelah,,mane taw kalau nenek aku ade AMI ke..,,sakit perut is one of the symptoms kan..reffered pain..

tapi nenek aku cakap x de...n mase tu pak itam aku dah bawak dye g jumpa doktor kat hospital pantai..hari nie baru dapat result,,aku beriya nak pergi,,nak tgok gak macam mane doc terangkan kat patient pasl penyakit dye...tapi,,adelah sebab musabab yang buat aku x pergi kan..pak itam aku je yang pergi amek..

pastu,,tgh2 aku tengok citer team medical dragon,,mak aku panggil..n bile ak g dapor,,aku tgok pak itam dah ade kat sane..nak dijadikan citer,,mak aku suruh aku terngkan balik result nenek aku yg dapat dalm bntuk printing tue..soram den,,kalau salah,,haishh!!malu taw...

then aku bacelah..yang aku igt..."abnormal enlargement of the bowel,,with the infiltration of lymphocyte,neutrophils,eosinophils..the cell are large and hyperchromatic,,with abnormal shape of nucleus and scanty cytoplasm..no evidence of dysplasia at the epithelial lining..but the patient is advise to undergo further biopsy and immunostains(ape bende tah) to exclude from non-hodgkin lymphoma"..

dalm surat tue ade cakap.."no evidence of dysplasia"..so aku terus cakap ngan mak aku,,nie bukan cancer,,sebab dysplasia kan early stage of neoplasia...so,,nenek aku insyaALLAH x de familial adenomatous polyposis (FAP)..fuhhh!!lege aku,,sebab FAP nie run in family..

tapi dye ade state gak "patient need to undergo further biopsy to exclude from non-hodgkin lymphoma"..so,,nenek aku ade chance dapat cancer,,even bukan FAP,,but non-hodgkin lymphoma also a type of cancer kan?? tapi bnde tu x pasti lagi..

msalahnyer skarang,,cube bace balik result nenek aku tu balik??sebenayer ape penyakit nenek aku nie eak??ak pon x taw..ape actually berlaku??okay,,tahun dpan aku akan masok modul GIT,,so tahun dpn jelah kite fikirkan ye..

nenek,,kite harap nenek cepat sembuh...nak rase rawat nenek bile kite dah jadi doktor nanti..jage kesihatan nek..love u always..

btw,,malam tadi tgok raje lawak..actually MAHARAJA LAWAK...okay,,aku nak tabik kat NABIL lah..otak dye mmg ade class weyh..dye mmg kreatif sesangat!!tapi JOZAN is my bias..even dyorg x sehebat nabil malam tadi,,tapi aku tetap paling suke dyorg..SEPAH lak,,aku geli la bile syuib tu jadi pompuan..hadoyai!!!sedih btol..yang lain,,buat aku ngantuk je..nie aku hadiahkan video jozan..hehe




n nak cakap congratz kat BIG BANG!!!
in 4 days,,we almost reach 2 million viewers for love song!!
eventho i hate this love song,,but there are thousands of VIP who still love this LOVE SONG...
congratz BB!!n their FACEBOOK FANPAGE has reached 1 million fans..
wow!!!the power of BIG BANG!!
congratz boys!!
actually,i'm a STUPID LIAR when i say that IHATE THIS LOVE SONG..
hehe...
love BB...







Friday, April 8, 2011

jozan!!! warning for you...

hello bloggie,,baru2 nie,,satu rumah aku dah kene syndrome "raja lawak"...rumah aku nie ikut musim gak sebenanyer..maybe tgah musim semua orang nak ketawe kot...
awin kalau tgok mmg ktawe x igt dunie la!!! sampi x leh nak describe lah dye ktawe macam mane..
erin plak,,dye kate "suke ngan laki yang pandai buat lawak" (hajar kate "acap mesti tercalon kan")..haha~
yang len2 macam biase...
aku minat JOZAN!! suke sangat...NABIL,,SEPAH...sume aku suke...asal lawak dyorang jadi,,aku suke..
minggu lepas,,jozan hampeh cket lah..naseb ade nabil ngan sepah!!!dapatlah aku gelak siket..
minggu nie,,dyorang lawak...
aku suke lawak dyorng...
memang aku boleh ketawe!! lawak kan??sape x ketawe??
TAPI masalhnyer,,dyorg mnganjeng@mengajok orang...
n aku rase lawak dyorang tue,,same jerk...
lain taw kalau tgok lawak nabil or sepah...
ak x naklah satu hari nanti ,,orang menyampah ngan dyorang...
aku bukan nak kutuk ea..
ak juz harap,,dyorang akan buat PEMBAHARUAAN!!!
aku nie dahlah cepat bosan...
so,,sebagai mengahrgai fans yg setia macam aku nie,,so warning utk korg JOZAN,,
tolonglah buat something yang lain...
tapi ..den suko je lawok kome sume tu!!


bloggie,,satu lagi aku nak bg taw ko nie,,
AKU BOSAN SANGAT SEKARANG!!!!!
kitorang dah abes exam...
nak g bercuti hari isnin nie...
so,,sabtu ahad,,memang aku akan jadi manusia yang paling bosan dalam dunie!!!!
ap perlu aku buat nie??
tadi hajar ade ajar aku men gitar...
nampaknyer...hujung minggu nie!!! aku make sure,,ak dapat kalahkan sarah main gitar...
so,jah,,hajar ngan erin yang ade kat rumah same2 ngan aku nie,,
tahan jelah telinge korang ea...
peace (^^v)