Saturday, March 19, 2011

i hate and love this feeling

helloo..terase nak blogging hari nie..okay,,aku x smbhyg subuh n aku mule study kol 9 am..hari nie aku rase puas sebab ak dapat study 5 jam..lagi banyk aku study,,aku akan lagi puas..rase sronok sgt ...sbb lepas tue,,bolehlah buat bnde yang aku suke pulak..bukan aku x suke study tue,,cume ianye agak membosankan ye...
tetapi..masalahnye di sini, there's something yg buat aku x brape suke hari nie..kalau di ikutkan logik,,aku patut happy,,aku x lagho..aku gnekan mase..n aku dapat manage mase aku dgn baik skali..tapi knape hari nie ye??aku buat dua kerja yang amat bodoh..n ak x kan reveal la kan ape yg aku buat..2 bnde nie yang buat aku gak emo,,n cepatlah berlalu hari nie..sebab tu aku tulis,,i hate and love this feeling..
sikap suke salahkan orang lain bile ad ape-ape yang berlaku :: itulah aku..sikap yang suke lari dari masalh :: itulah aku..n sikap suke buat kputusan tanpe fikir org lain :: itulah aku...aku try nak jadi natural..but the setan keep giving me the negative thought..that thought yang buat aku rase yang sume orang jahat..n aku je yang betul...commonlah setan,,tolonglah jangan hasut aku..aku dah cukup lemah lah..banyak lagi org yg boleh kau hasut..tapi nape kuat sgt godaan kau kat aku r??
ermm,,actually,,aku x nak emo2 kat blog nie..n aku x rase yg aku tgh emo skarg nie..n aku x nak sindir orang..aku x suke perasaan di sindir..so,,pasnie,,ak try utk x sindir orang (kecuali kalau main-main la)..
okaylah,,straight to the point..hari nie,,there's some misunderstanding between aku ngan one of my housemate,,jah..i admit,,its my fault..jah marah aku sebab baling nasi dalam tong sampah,,so bnde tu jadi berkecah..pastu aku cakap "haishhh..bebel je!!" (for ur information jah,,aku x suke org bebel kat aku.even parents aku)..n then jah cakap "kau ni knape r??" actually bnde nie kecik je..but bnde ni yg keep palying in my mind..n buat aku rase x sedap satu badan lah..maybe aku dh terdapt gene sarah yg cepat terase nie..okay,,i'm sorry jah..

reflect action kalau orang bebel kat aku..
1st..aku akn buat muke
2nd..aku akan cakap "haishh,,bebel je"
kalau x cakap kuat,,dalam hati mmg aku akan cakap..parents aku dh byk kali tegur sikap aku nie..tapi tulah,susah nak ubah..its a reflect action yg x smpat hanta kat otak pon utk interpretation.. okay,,i'm sorry...its hard to say this word..so i just write it in my blog..n i hope u read it..thank you..

1 comment:

heavenhell said...

woahha..aku bace! ohh, ade gak rase bersalah rupenya...well, ko pon berjaya buat ak agak emo hr tu...haha.. slalu ak susah nk emo ngan ko neh... wt ak gelak je ade lah.. sbbnya ak ase, even ak bebel, ak ckp elok2 je...ak rse la.. hehe.. yela, klu bnde tu x kecah, xperlu la kutip2 balik.. kang jd ulat sume,sape nk kemas plak...

btw, u're forgiven.. and forgive me too.. tp nk wt cmne, klu ko x ske kene bebel, ak plak suka mbebel...heheh..