Thursday, March 31, 2011

sembahyang MAGHRIB 8 rakaat??

hello my blog..u know what??aku sembahyang maghrib 8 rakaat hari nie..
bukannya aku tersalah mazhab ke apa...
ceritanye macam nie...
masa aku tengah sembahyang magrib kali pertama,(waktu tu rakaat ke 2 ye..),,tibe2 ada bisikan nie kat aku "betul ke dah masuk maghrib,main sembahyang je kan kau nie"..
kalau rasa ragu-ragu kan dah x berapa sah sembahyang tu...
so,,aku amek keputusan,,"baik sembahyang lagi sekali..kang tuhan x nak terima plak sembahyang aku nie sebab ragu-ragu"
then,,aku mulekan lagilah sembahyang aku nie..
try nak khusyuk..x nak sembahyang lagi sekali...
tibe2,,mase rakaat last tue,,aku terkhayal seketike (nampak sangat x khusyuk)...
sambil aku terkhayal seketike tue,,masa sujud terakhir,,kan selalu kite berdoa dalam hati..
mintak kat tuhan ape2 yang kita nak la kan..
nak di jadikan citer,,sedang berkhayal,,terkeluar pulak 2 patah perkataan melayu mase sujud aku tue..
memang aku mase tue amek keputusan..
"ahhh,,,teruskan je lah..dah rakaat terakhir pon..x kan nak sembahyang lagi sekali"..
tapi,,nasib lah ade bisikan ke dua plak "anis,,even keluar satu patah perkataan yang bukan bacaan dalam solat,,memang x sah solat tue"..
then,,aku terus bangun dari sujud aku yang tadi (setelah lame berfikir),,
n aku menjerit sebab aku geram ngan diri sendiri..
kalau aku khusyuk kan senang..dah siap dah solat maghrib aku..
akhirnye,,aku sembahyang maghrib untuk kali yang ketiga...
kali nie,,memang khusyuk betullah..
yelah,,kalau batal sekali lagi,,kena amek semayang lagi..
dahlah tengah ade orang mandi kat toilet..

"assalamualaikumwarohmatullah"
"assalamualaikumwarohmatullah"

selesailah sudah solat maghrib aku...
kalau di kira,,2 rakaat+3rakaat+3rakaat=8 rakaat aku kena sembahyang maghrib hari nie..
kesimpulannyer,,janganlah berangan mase sembahyang,,n check btol2 dah masuk waktu solat..
YANG PENTING SEKALI,,JANGAN TINGGAL SOLAT..
dahlah..annyong~


Wednesday, March 30, 2011

big bang on come to play!!! TOP is CRYING??

i can't wait to watch this ep becoz TOP is crying!!!!aghhhhhh......!!!!



TOP is so handsome but why he is so GAY!!!in the secret garden parody,,WTH are he doing..its soo!!!EUUUWWW!!!! but,,whatever he do,,he is still my bias...i'm not believe in those "frenship" thing between the idol,,n i believe that he's not crying because of big bang..maybe some other things..BTW!!!i'm going crazy!!!!



n this song is for TOP..it's come from "the bottom of my heart"(johan's style)..eeuuuww!!!
okay,,i'm wasting my time updating the blog!!!STUDY!!!

Tuesday, March 29, 2011

A.K.U A.M.A.T B.O.S.A.N

bosannyer skarang nie..
aku bosan dengan semua benda!!
aku bosan nak tunggu exam final...
aku bosan dah nak study..
aku bosan menghadapi kenyataan yang aku belum banyak baca!!
aku bosan nak online...
AKU BOSAN DENGAN FACEBOOK N TWITTER YANG RAMAI SANGAT ORANG EMO!!!

sedih btol!!

knape dengan aku nie..jadi makin malas sangat!!!!OH MY GOD!!!exm x sampai lagi seminggu tapi aku dah menjadi malas yang teramat nie..kalau boleh aku nak exam esok je!!!bialah cepat siket,so habis awal...dapat balik rumah awal!!!mood nak g langkawi pon x de lagi nie..macam mane nie??malsanyer aku nak mengahadapi 5 hari lagi nak exam...boleh x awalkan final..bosan lah tunggu macam nie,,bak kata erin "aku banyak dah cover,,tapi banyak lagi yang belum ak cover"..tapi aku dah jadi pemalas...OMG!!!nak tdo x de mood nak tdo...macam mane nie???

Sunday, March 27, 2011

tolonglah datang malam nie..i beg u!!!

macam mane nie..dah lame die x datang..kejap ade,,kejap x de..janganlah macam nie..taw x!!!kehadiran kamu amat diundang dalam rumah ini!!! i need u noW!!! even if u have no time,,juz spend a little bit time for me tonight!!!wahai 'mood study'..di manakah kamu??

tawlah weekend je mase aku untuk online..tapi x kan ko mrajuk sampai x nak dtg jenguk pon..sedih je aku!!!!sampai hati buat aku macam tue :(

x nak kawan lagi lah dengan kamu!!! ermm..tp x boleh..seminggu nie jer!!!jangan g mane2..duduk je dalam bilik aku!!!habis je exam,,x kesahlah ko nak bercuti kat mane pon!!!pergilah...tapi,,skarang nie,,temankanlah aku ea 'mood study'...sedih :(

Friday, March 25, 2011

inilah masalahnyer..

haiiyyaa!!!dah nak pukul 9 tapi aku still depan laptop..maseh online lagi..nilah masalahnyer bile aku dah mule online...mmg malas nak buat kerja lain n hari aku akan jadi amat "tidak produktif"..lepas tue,,aku akan amek keputusan "aghhh..x pelah..malam nie je jadi x produktif"..that's why la aku amat memerlukan motivation...

tapi,,motivasi yang aku pergi semalam pulak dah macam ceramah n buatkan aku lagi ngantuk...haiiya!!!

macam mane nak benti nie..den malas betul nak mandi+study nie..dahlah malam nie ade citer ustaz amirul..makk aii..x kan x nak tgok..mggu lepas,,dah tertinggal sebab tgok raja lawak yang x brape nak lawak tue..geram plak aku!!!

BTW,,tadi aku dah tgok video terbaru shahir..LUAR BIASA..it's the title lar..not that video "LUAR BIASA"..

tapi,,aku rase kan,,its quite amazing..shahir memang handsome gile lah dalam tue..cume mase dye jadi psycho tue,,muke dye buat aku nak tegelak je..tapi memang terbaik lah shahir..apapun,,lagu kebahagiaan dalam perpisahan still the best la..ermm..



nak cakap pasal ape lagi eak...tadi ade mubank and HOMIN win the first place..congratz HOMIN..i've watched ur mv "before u go"..it's totally daebak!!! n keep up the good work boys..



ermm..nak citer pasal bb la plak..big bang comeback with "tonight"..honestly,,i'm not feel satisfied with the song..i think,,haru haru and lies are much more better..but congratz BIG BANG for winning tripple crown..n gd,,pleaselah!!!i hate ur skirt..



ermm,,exam??i'm satisfied with my preparation..bosan la cakap pasal exam..

housemate??biase2 je..btw,,hero ngan miley n milo dah x de kat rumah kitorang..bapak awin dah amek balik..n yang lain sume normal2 je..i think,,segala misunderstanding ke,,kekacauan hati ke,,ape2 jelah..dah ok kot..kan housemate??i hope so lah..

dahlah..den nak mandi..semakin rase tak sedap hati bile berdepan dengan laptop je..

annyonggg!!!

Sunday, March 20, 2011

happy birthday erin

salam my blog..baru balik dri "birthday party"..
wahh!!!very kenyang la..memang terbaik la...
harge mmg x payah cakap lah kan..
tapi kesah pulak,,sekali sekala makan besar macam nie..
awin cakap "kite mmg dah mcam orang besar la kan..sambut birthday macam nie.."
..tapi besarlah sangat..x taw macam mane kat BC aka Black canyon tue...
memang huru hare la..dengan sudu terjatuhnyer,,bisingnyer,,sendawenyer,,tangan bersimpang siur lah..korek duit nak bayar la..
keismpulannyer,,bc tu memang kitorang yang punyer..haha :D
aku siap cakap kat erin lagi,,"ko jangan ek ek selame 2 hari,,membazir 27 rggt.."haha~
btw,,jgnlah sembelit plak kan ko sbb x ek ek 2 hari...
kih2..
n lepas balik dr BC je,,mood aku nak study mmg hilanglah.
tu yang terus online tue..tapi aku dah janji,,kol 12 nak tdo...
btw,,birthday girl semakin bahagie nampknyer ngan mozack kan..
mozack siap call lagi nak wish..
aku bukan apelah kan erin,,even dyorg x brape stuju ke ko "patah balik" ngan moz tue,,tapi aku macam tersuke plak..hehe :D terlari tajuk plak..
so,,tadi tu selingan je ea...
aku nak akhiri (skema gile..dah macam sarah dah)..dengan::
H.A.P.P.Y B.I.R.T.H.D.A.Y E.R.I.N
s.e.m.o.g.a l.e.b.i.h m.a.t.a.n.g
d.a.n d.a.p.a.t j.a.d.i d.o.c.t.o.r y.a.n.g. b.a.i.k.....

i got 46 likes??

Top Comments

  • vip,,can we reach 5 million before 28th march??

Saturday, March 19, 2011

i hate and love this feeling

helloo..terase nak blogging hari nie..okay,,aku x smbhyg subuh n aku mule study kol 9 am..hari nie aku rase puas sebab ak dapat study 5 jam..lagi banyk aku study,,aku akan lagi puas..rase sronok sgt ...sbb lepas tue,,bolehlah buat bnde yang aku suke pulak..bukan aku x suke study tue,,cume ianye agak membosankan ye...
tetapi..masalahnye di sini, there's something yg buat aku x brape suke hari nie..kalau di ikutkan logik,,aku patut happy,,aku x lagho..aku gnekan mase..n aku dapat manage mase aku dgn baik skali..tapi knape hari nie ye??aku buat dua kerja yang amat bodoh..n ak x kan reveal la kan ape yg aku buat..2 bnde nie yang buat aku gak emo,,n cepatlah berlalu hari nie..sebab tu aku tulis,,i hate and love this feeling..
sikap suke salahkan orang lain bile ad ape-ape yang berlaku :: itulah aku..sikap yang suke lari dari masalh :: itulah aku..n sikap suke buat kputusan tanpe fikir org lain :: itulah aku...aku try nak jadi natural..but the setan keep giving me the negative thought..that thought yang buat aku rase yang sume orang jahat..n aku je yang betul...commonlah setan,,tolonglah jangan hasut aku..aku dah cukup lemah lah..banyak lagi org yg boleh kau hasut..tapi nape kuat sgt godaan kau kat aku r??
ermm,,actually,,aku x nak emo2 kat blog nie..n aku x rase yg aku tgh emo skarg nie..n aku x nak sindir orang..aku x suke perasaan di sindir..so,,pasnie,,ak try utk x sindir orang (kecuali kalau main-main la)..
okaylah,,straight to the point..hari nie,,there's some misunderstanding between aku ngan one of my housemate,,jah..i admit,,its my fault..jah marah aku sebab baling nasi dalam tong sampah,,so bnde tu jadi berkecah..pastu aku cakap "haishhh..bebel je!!" (for ur information jah,,aku x suke org bebel kat aku.even parents aku)..n then jah cakap "kau ni knape r??" actually bnde nie kecik je..but bnde ni yg keep palying in my mind..n buat aku rase x sedap satu badan lah..maybe aku dh terdapt gene sarah yg cepat terase nie..okay,,i'm sorry jah..

reflect action kalau orang bebel kat aku..
1st..aku akn buat muke
2nd..aku akan cakap "haishh,,bebel je"
kalau x cakap kuat,,dalam hati mmg aku akan cakap..parents aku dh byk kali tegur sikap aku nie..tapi tulah,susah nak ubah..its a reflect action yg x smpat hanta kat otak pon utk interpretation.. okay,,i'm sorry...its hard to say this word..so i just write it in my blog..n i hope u read it..thank you..

Friday, March 11, 2011

sudah terbongkar!!

nampaknyer,,one of my housemate dah taw blog saye..tapi dah x kesah..sebab post2 yang x matang n emo sume dah delete..aku terlampau emo lah dulu..malu je bace balik..haha~
n the lucky housemate is ERIN DAYANA~
aku tanyelah dye "mane ko taw??"
pastu dye cakap "ko igt aku bodoh!!!"
hahahha~tergelak aku..lantaklah erin..nak bace, bacelah..
aku nie bukan macam awin yang rajin update blog..kalau mood dtg jelah nak tulis...
oklah..post kali nie special utk erin je..haha..

BTW,,one of my best frenz yg tersangat best mase kat SMSJ dulu still igt aku lagi...
maklumlah,,kitorg dh lame sgt x berbual,,even kat fb pon...
x macam nakeah ngan jiah..dyorg slalu je contact aku..
yelah,,aku bukan x nak tgor dye,,ak takot ak kacau dye..maybe dye dah de ramai kawan baru..
mse kat smsj dulu,,ktorg slalu gadoh..yelah,,gaduh2 kawan kan..
tapi dye mmg byk sgt buat kenangan terindah ngan aku..
best sgt kawan ngan dye..ZATI HIDAYAH,,kalau ko bace post nie,,mesti ko bangge kan..
aku x nak hilang kawan mcm ko lah...memang terbaik sangat!!!!satu kepala..
same2 jadi late comers..hari2 plak tue..
ble tdo dlam kelas,,mmg muke kite jelah..same2 x suke history..
tetibe rindu zaman sekolah..AZZAH ngan AZI pon dah x rapat sgt..dyorg due tue mmg best of the best gak lah...hope satu hari dapat jumpe korg sumer..tapi aku x naklah perasaan awkward tue..sebab dah lame x jumpe kan..
bogoshipdo~

Thursday, March 10, 2011

hikayat merong mahawangsa...4.5 STARS

hello..baru je lepas tengok citer HIKAYAT MERONG MAHAWANGSA...setelah dipujuk rayu..akhirnyer kawan2 aku yang memang x suke tgok cter melayu tue temankan jugak...at first,,mmg mcm x de keinginan nak tengok..sebab aku rase cter tu cam cter lang buana je...tatu kat muka tue,,sebijik lah..haha...

Tapi,,for those yg x tgok lagi cter nie..mmg korg kne tgok sesangat!!!recommend sgt cter nie kat korang..its worth watching..x membazir duit korang..aku rase,,citer ni lagi berbaloi dr narnia yg aku bazirkan 20 ringgit tue..last2 tdo jugak..citer nie mmg best sangat...

vs

n,,i will definitely choose this MALAY CHRONICLES....guys,,,i think, its the best MALAY MOVIE ever...sblom nie..banyk dah KRU buat cter...such as DUYUNG,,CICAKMAN...sume dapat sambutan..tapi those movies x capai lagilah tahap kepuasan aku..but cter nie..aku tabik lah..maybe aku agak exaggerate tapi its just my opinion... kalau dalam bahasa korea..org cakap DAEBAKKK!!!!its mean TERBAIK!!!

The actors!!!i give u all 5 stars...especially the handsome prince,,MARCUS..n for the main actor..MERONG..u r awesome.....all the cast are the best...roomate aku mmg dah tergile-gilekan sgt lah si MARCUS tue...haishhh!!angau dah kawan aku nie..mmg ktorg overreact la mase MARCUS tu mati...macam dye plak watak utama...haha..yelah,,muke jambu kan..tapi sayang lah..dye dah berpunye...

aku x taw dyorg still couple lagi ke x..maybe its just an old photo..so,,roomate..u still have a chance...pintu still blom tertutup..haha..but,,ape yg penting sekarang,,AKU BANGGE GILE NGAN KRU...good job guys!!!korang dah buat aku rase bangge jadi orang MELAYU...bile tgok name2 team yang terlibat,,almost 80% orang MELAYU...i'm not try to being racist,,tapi yelah kan..jarang tengok orang MELAYU macam nie..bangge sangat2..tabiklah KRU..denga citer..UK ngan US pon dah beli citer nie??wah!!!makan besarlah kan korang.



keep up the good work guys..korg mmg TERBAIKLAH!!! 6 stars for KRU (bonus 1 star..haha) seriouslah..KRU kene blanje aku makan..pnat aku recommend citer nie kat satu MALAYSIA...tapi..for those MALAYSIAN yg mmg x suke sgt ngan citer MELAYU tue,,tgoklah cter nie..satu je spoiler..mase dalam wayang..aku dok sebelah budak2 yg memekak je..haishh..hilang mood aku sbyk 5%..

last but not least!!HMM TERBAIK!!!!