Monday, February 7, 2011

Laluan Kecemasan

Salam..ni adalag post pertama dari doctor ayishah setelah saye delete semua entry kat blog yang lame..n post ni nak cakap la pasal laluan kecemasan. baru-baru nie aku baru balik dari raye cine..even aku bukan orang cine,,tapi kite msti ade smgt satu malaysia kan..aku dngn ini memaklumkan yang aku mnyokong penuh konsep SATU MALAYSIA yang diilhamkan oleh Datuk Seri Najib Tun Razak.. walaupun skarang nie mcm off topik,,tapi aku nak ckp je pndpt aku..oklah,,kmbali kpd yg asal ea..ak gram la ble kat highway,,laluan kecemasan disalah gune..taw x rakyat malaysia laluan kecemasan tu ape??
kat atas ni adalah gambar laluan kecemasan..okay..skarang aku nak tnye lah kan..ap function laluan kecemasan??dah name kecemsan kan..so mestilah utk ambulans or ap2 knderaan yang tgh ade msalah waktu tue..aku rase x susah nak paham kan...lagi,,laluan tu utk motosikal (klu x silap akulah).. tapi,,ble ad traffic jam kat highway,,bayk giler kete yg gune laluan tue..aku faham sgt prasaan nak cpat,,tapi adil ke utk org lain yg dh pnat2 tgu panjg tue??mgkn dlm byk2 kete yg x brape bermoral tu,,adelah yg betul2 kecemasan..tapi aku guarantee lah,,juz 5% je..yg lain,,sumenyer "jual ikan"!! korg x fikir ke klu ad ambulans yg dlm tu mmg ade org nazak,,korang dh blok jln dyorg..klu org dlm ambulans tue mati??nak slahkan sape??"dah ajal"..senang kan cakap..

pastu..ade satu part nie..aku rase mmg ade keajaiban la berlaku..x de pon kete yang lalu kat laluan kecemasan..wah!!!respect gile aku ngan tmpat tue...mmg kagum lah..skarang nie,,aku mmg bangge gile jadi rakyat malaysia!! klu boleh,,mmg nak jerit "AKULAH ANAK MALAYSIA"..sekali.....barulah aku faham ye anak2!! rupe-rupenyer..


ade kete polis kat depan..pastu,,pegi depan lagi siket,,mmg laluan kecemasan tu dah jadi lorong utk laluan kete la..haishhh!!pastu kan.."ne no ne no ne no"..ade beberapa buah ambulanys yg lalu..sedihnyer kan..ambulans pon kene beratur..kalaulah rakyat msia nia x "jual ikan",,mesti ambulans tu sampai lagi cepat,,n orang dalam tue x lah terseksa sgt..mungkin korang x pernah rase lagi kehilangan orang yg tersayang kan..so korang x faham prasaannyer...oklah,,aku admit,,even ahli keluarge aku n kawan aku pon penah buat mcm nie..yang aku anggap perbuat yang amat SELFISH!!!n aku takut nak tgor dyorg..so ak juz benci je ngan perbuatan dyorg..maybe,,ble aku dh besa sikit nanti,,TUHAN berikan kekuatan kat aku utk tegu bnde 2 yang aku rase salah ni kan..oklah..mak panggil suruh goreng ikan..bye2..

thanks sebab bace.. =)

quote of the day:
Success is not permanent. The same is also true of failure


No comments: