Tuesday, February 8, 2011

kanak kanak..

salam,,korang mesti ingat kan zaman kanak2 korang..best sangat..aku rase zaman kanak2 lah yang paling bahagia dalam hidup..semua orang ade..n dapat rase semua kegembiraan..serious,,best sgt2 zaman kanak2...kalau boleh..mmg nak patah balik zaman tue..but..life must go on..haha..ingat lagi dulu..kak yah cakap,,(dye cousin aku yg plg rpt)..dye cakap dye suke sorang artist nie..ak x igt lah sape kan..pastu dye ckp,,hensem lah..itulah ..inilah...pastu aku ckp la.."hee!!!x hansome,,muke cam dinosaur!!"..pastu dye marah aku..haha :D kalau igt balik mmg klaka la..yelah..kanak2 kan..kalau x suke,,terus cakap x suke...cakap dpan org tue..kite x suke...mmg direct la...that childish behaviour!!i miss it,,even now,,i still have it..haha :D to kak yah,,pasni..kalau kak yah minat sape2,,kite x kutuk ea... :D


Quote of The Day:

"Clearly there is no age limit for childish behavior."

Wes Fessler


Monday, February 7, 2011

sambal belacan??ikan kering??

salam..doctor ayishah kembali..ermm,,mcm mne eak nak mulekan..okalah,aku mulekan ngan ketidakfahaman aku..macam mane orang boleh makan bende yang BUSUK r??contohnye sambal belacan ngan ikan kering...aku akan jadi x selera bile atas meja makan tu ade due bende tu..ikan kering x pe lagi lah..tapi bau sambal belacan memang akan mematikan selera ak nak makan...so,,sblom makan,,aku akan make sure smabal balacan ngan ikan kering jauh dr pinggan aku..or aku akan hadang pandangan aku drpd due bende tu ngan botol kicap or cawan minum...
aku membesar kat kampung,,mmg dr keciklah mak bapak aku hidangkan due jenis makanan yang berbau busuk tue..tapi mmg spi skaranglah,,aku x boleh tolerate ngan bau die...tolonglah someone fahamkan aku knape rmi org ske mkn sambal blacan ngan ikan kering??


quote of the day:
The difference between a successful person and others is not a lack of strength, not a lack of knowledge, but rather in a lack of will

Laluan Kecemasan

Salam..ni adalag post pertama dari doctor ayishah setelah saye delete semua entry kat blog yang lame..n post ni nak cakap la pasal laluan kecemasan. baru-baru nie aku baru balik dari raye cine..even aku bukan orang cine,,tapi kite msti ade smgt satu malaysia kan..aku dngn ini memaklumkan yang aku mnyokong penuh konsep SATU MALAYSIA yang diilhamkan oleh Datuk Seri Najib Tun Razak.. walaupun skarang nie mcm off topik,,tapi aku nak ckp je pndpt aku..oklah,,kmbali kpd yg asal ea..ak gram la ble kat highway,,laluan kecemasan disalah gune..taw x rakyat malaysia laluan kecemasan tu ape??
kat atas ni adalah gambar laluan kecemasan..okay..skarang aku nak tnye lah kan..ap function laluan kecemasan??dah name kecemsan kan..so mestilah utk ambulans or ap2 knderaan yang tgh ade msalah waktu tue..aku rase x susah nak paham kan...lagi,,laluan tu utk motosikal (klu x silap akulah).. tapi,,ble ad traffic jam kat highway,,bayk giler kete yg gune laluan tue..aku faham sgt prasaan nak cpat,,tapi adil ke utk org lain yg dh pnat2 tgu panjg tue??mgkn dlm byk2 kete yg x brape bermoral tu,,adelah yg betul2 kecemasan..tapi aku guarantee lah,,juz 5% je..yg lain,,sumenyer "jual ikan"!! korg x fikir ke klu ad ambulans yg dlm tu mmg ade org nazak,,korang dh blok jln dyorg..klu org dlm ambulans tue mati??nak slahkan sape??"dah ajal"..senang kan cakap..

pastu..ade satu part nie..aku rase mmg ade keajaiban la berlaku..x de pon kete yang lalu kat laluan kecemasan..wah!!!respect gile aku ngan tmpat tue...mmg kagum lah..skarang nie,,aku mmg bangge gile jadi rakyat malaysia!! klu boleh,,mmg nak jerit "AKULAH ANAK MALAYSIA"..sekali.....barulah aku faham ye anak2!! rupe-rupenyer..


ade kete polis kat depan..pastu,,pegi depan lagi siket,,mmg laluan kecemasan tu dah jadi lorong utk laluan kete la..haishhh!!pastu kan.."ne no ne no ne no"..ade beberapa buah ambulanys yg lalu..sedihnyer kan..ambulans pon kene beratur..kalaulah rakyat msia nia x "jual ikan",,mesti ambulans tu sampai lagi cepat,,n orang dalam tue x lah terseksa sgt..mungkin korang x pernah rase lagi kehilangan orang yg tersayang kan..so korang x faham prasaannyer...oklah,,aku admit,,even ahli keluarge aku n kawan aku pon penah buat mcm nie..yang aku anggap perbuat yang amat SELFISH!!!n aku takut nak tgor dyorg..so ak juz benci je ngan perbuatan dyorg..maybe,,ble aku dh besa sikit nanti,,TUHAN berikan kekuatan kat aku utk tegu bnde 2 yang aku rase salah ni kan..oklah..mak panggil suruh goreng ikan..bye2..

thanks sebab bace.. =)

quote of the day:
Success is not permanent. The same is also true of failure